Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δημοσιότητα - Εκδηλώσεις

7/7/2023 | Συνοπτική Έκθεση για την ενημέρωση των πολιτών (Citizens Summary) – ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020)

Δημοσιεύθηκε η Συνοπτική Έκθεση του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία” στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 για το έτος 2022, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για την πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος.


περισσότερα...


4/10/2022 | Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027»: Πώς θα βοηθήσει την ελληνική επιχειρηματικότητα (video)

Το Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027» σχεδιάζεται ως μια ολοκληρωμένη παρέμβαση του ΕΣΠΑ 2021 – 2027 που θα υποστηρίξει τους παραγωγικούς, ανταγωνιστικούς και εξωστρεφείς τομείς της οικονομίας στη μετάβασή τους σε ένα αναπτυξιακό πρότυπο που καθοδηγείται από την Οικονομία της Γνώσης.


περισσότερα...


27/9/2022 | Πώς το ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014 - 2020) στήριξε την ελληνική οικονομία (Video)

To Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014- 2020 διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο στη στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας και οικονομίας. Αποτέλεσε τον μοναδικό σημαντικό πυλώνα χρηματοδότησης των επιχειρήσεων την περίοδο της οικονομικής κρίσης και αξιοποιήθηκε εκτενώς για τη διοχέτευση σημαντικών πόρων κατά την πανδημική κρίση COVID 19 που ακολούθησε.  


περισσότερα...


12/9/2022 | Εκδήλωση παρουσίασης του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021- 2027» στην 86η ΔΕΘ

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε την Κυριακή 11/09/2022 στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα 2021 -2027» σε εκδήλωση που οργανώθηκε από την ΕΥΣΣΑ στο οποίο παρουσιάστηκαν τα νέα τομεακά Προγράμματα στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ 2021 -2027.


περισσότερα...


2/9/2022 | Συμμετοχή της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ στην 86η ΔΕΘ (10 έως 18/09/22)

Η ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ συμμετέχει στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως 18 Σεπτεμβρίου 2022.

Συγκεκριμένα, στο Περίπτερο 7 του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, υπό την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΣ, εξειδικευμένα στελέχη θα βρίσκονται στην διάθεση του ενδιαφερόμενου κοινού προκειμένου να παρέχουν ενημέρωση για το Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027» στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027 καθώς και για το ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014 -2020) και τις τρέχουσες και επικείμενες Δράσεις στήριξης της επιχειρηματικότητας.


περισσότερα...


15/7/2022 | Περίληψη του νέου Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027» του ΕΣΠΑ

Η περίληψη περιλαμβάνει τα βασικά χαρακτηριστικά του Προγράμματος, όπως είναι το πλαίσιο στο οποίο σχεδιάστηκε, οι άξονες επενδύσεων, ενδεικτικές Δράσεις καθώς και ορισμένες βασικές πρωτοβουλίες απλοποίησης των διαδικασιών που θα το χαρακτηρίζει.


περισσότερα...


15/7/2022 | Συμμετοχή της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ στην πανευρωπαϊκή καμπάνια «Η Ευρώπη στην περιφέρειά μου» (EU in my Region)

Η Ευρώπη στην περιφέρειά μου» (EU in my Region) είναι μια συνεργατική επικοινωνιακή πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην ανάδειξη της δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης  για τις περιφέρειες ολόκληρης της Ευρώπης. 

Η ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ συμμετέχει στη καμπάνια προβάλλοντας το ειδικό microsite που έχει δημιουργηθεί με αποκλειστικό στόχο την ανάδειξη των έργων του ΕΠΑνΕΚ.  Σκοπός αυτών των «ιστοριών επιτυχίας» που παρουσιάζονται είναι αφενός μεν να αναδειχθεί η σημαντικότητα του ΕΠΑνΕΚ στην στήριξη της ελληνικής οικονομίας και αφετέρου να αποτελέσουν υποδείγματα για τις δυνατότητες που προσφέρει η Ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση στον Έλληνα επιχειρηματία, προκειμένου να αναβαθμίσει την επιχείρηση του.  Παρουσιάζονται τα σημαντικότερα έργα του ΕΠΑνΕΚ και επισημαίνεται η συνεισφορά των Ταμείων στην ποιότητα ζωής των πολιτών.  

 


περισσότερα...


6/7/2022 | Πληροφοριακό Γράφημα για το Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027»

Το Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027» στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ, αναμένεται να επιτελέσει καθοριστικό ρόλο στην ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας και στην υιοθέτηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου.

Στο πληροφοριακό γράφημα που παρουσιάζεται εδώ μπορείτε να δείτε ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά της δομής του Προγράμματος.


περισσότερα...


19/4/2022 | Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στον Τερματικό Σταθμό LNG στη Ρεβυθούσα

Επίσκεψη στο Τερματικό Σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στην Ρεβυθούσα, πραγματοποίησε σήμερα στις 19/04/22 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδεία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κου Κώστα Σκρέκα και της Γενικής Γραμματέως Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κας. Αλεξάνδρας Σδούκου.  


περισσότερα...


17/3/2022 | Τεχνική Συνάντηση για τα Χρηματοδοτικά Μέσα του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027»

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στις 17/03/22 στο ξενοδοχείο Τιτάνια, τεχνική υβριδική συνάντηση (workshop) για τα Χρηματοδοτικά Μέσα του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027.


περισσότερα...


15/2/2022 | Ταμείο Εγγυοδοσίας Επενδύσεων - τα βασικά του χαρακτηριστικά

Το Ταμείο Εγγυοδοσίας Επενδύσεων (ESIF ERDF Guarantee Fund) αποτελεί ένα σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την επιχειρηματική ανάκαμψη.

Στόχος του Ταμείου είναι η βελτίωση της πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην χρηματοδότηση των επενδύσεων, παρέχοντας προστασία από πιθανές απώλειες μέσω της εγγύησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (ΕΤαΕ / EIF). 


περισσότερα...


14/12/2021 | Η ιστορία επιτυχίας του EquiFund

Ένα από τα πλέον επιτυχηµένα χρηµατοδοτικά εργαλεία του Επιχειρησιακού Προγράµµατος Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηµατικότητα & Καινοτοµία (ΕΠΑνΕΚ) είναι αναµφίβολα το Ταµείο Επιχειρηµατικών Συµµετοχών (ΤΑΕΣΥΜ) ή αλλιώς EquiFund.

Το EquiFund αποτελεί µια επενδυτική πλατφόρµα, η οποία διευκολύνει την πρόσβαση των νεοφυών και µικροµεσαίων κυρίως επιχειρήσεων σε κεφάλαια µέσω Ενδιάµεσων Χρηµατοπιστωτικών Οργανισµών (ΕΧΟ), οι οποίοι είναι επενδυτικοί οργανισµοί - εταιρείες επιχειρηµατικών συµµετοχών (Funds).

Δείτε εδώ μια συνοπτική παρουσίαση σε μορφή ψηφιακού εντύπου, με βασικά χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου εργαλείου.


περισσότερα...


17/9/2021 | Προγραμματισμός Εκδηλώσεων ΕΠΑνΕΚ

Στο πλαίσιο της πληροφόρησης του κοινού για τις ενεργές δράσεις του ΕΠΑνΕΚ, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΣ και η ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ, σε συνεργασία με τον ΕΦΕΠΑΕ και τις Περιφερειακές Μονάδες του, πραγματοποιούν σειρά διαδικτυακών ενημερώσεων, με σκοπό την πληροφόρηση των ενδιαφερομένων για τις Δράσεις: «E-λιανικό - Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος (Β κύκλος)»«Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης Πληττόμενων από την Πανδημία Τουριστικών Επιχειρήσεων Φιλοξενίας - Επανεκκίνηση Τουρισμού», «Επιχορήγηση Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων», «Επιχορήγηση Υφιστάμενων Επιχειρήσεων Γυμναστηρίων, Παιδότοπων», «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης σε Επιχειρήσεις Εστίασης για Προμήθεια Πρώτων Υλών - Επανεκκίνηση Εστίασης» και «Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Εστίασης για την Προμήθεια Θερμαντικών Σωμάτων Εξωτερικού Χώρου».


περισσότερα...


18/6/2021 | Εκδήλωση παρουσίασης αποτελεσμάτων Δράσης του ΕΠΑνΕΚ από το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά στο πλαίσιο του #EUinmyregion

Από τις 23 έως και τις 25 Ιουνίου 2021 πραγματοποιείται από το Ερευνητικό Κέντρο “Αθηνά” ένα διαδικτυακό τριήμερο παρουσιάσεων και δημιουργικού διαλόγου» σχετικά με τα αποτελέσματα έργων της «Δράσης Στρατηγικής Ανάπτυξης Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων» του ΕΠΑνΕΚ. Βασική επιδίωξη της Δράσης υπήρξε η ενίσχυση της βασικής έρευνας, της βιομηχανικής/εφαρμοσμένης και της πειραματικής ανάπτυξης και η εν δυνάμει αξιοποίηση των αποτελεσμάτων που προκύπτουν με την υλοποίηση έργων υψηλής ερευνητικής και επιστημονικής στάθμης στο πλαίσιο των προτεραιοτήτων της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης 2014-2020.


περισσότερα...


25/2/2021 | Συμμετοχή της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ στο συνέδριο Πανόραμα Συνοχής: "Χρηματοδότηση της επιχειρηματικότητας κατά την περίοδο της Πανδημίας και της Πράσινης Συμφωνίας"

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Πειραιώς και Νήσων Αττικής (Πανεπιστημίου Πειραιώς), σε συνεργασία με τους επιμελητηριακούς φορείς Πειραιώς, διοργανώνουν το συνέδριο «Πανόραμα Συνοχής: Χρηματοδότηση της επιχειρηματικότητας κατά την περίοδο της Πανδημίας και της Πράσινης Συμφωνίας», υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και την υποστήριξη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής.


περισσότερα...


14/12/2020 | Συμμετοχή της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ στο εργαστήριο SCALE UP

Το εργαστήριο SCALE UP το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15/12/2020 στις 11:00 προσβλέπει στη βελτίωση των εργαλείων πολιτικής για τη στήριξη των ΜΜΕ της περιφέρειας ως προς την ικανότητά τους να αναπτύσσονται σε εθνικές σε διεθνείς αγορές.


περισσότερα...


23/10/2020 | Επίσκεψη της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ στην έκθεση «Πέρασμα στο Φως» του Έργου «Αθωνική Πολιτεία»

Αντιπροσωπεία της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ επισκέφτηκε και ξεναγήθηκε την Τετάρτη 21/10/2020 στην έκθεση «Πέρασμα στο φως», η οποία λαμβάνει χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στην έκθεση παρουσιάζονται ψηφιακά, ανεκτίμητα κειμήλια της υπερχιλιετούς ιστορίας της ιεράς κοινότητας του ΄Αθω και ταυτόχρονα αναδεικνύεται η πνευματικότητα και η ορθόδοξη πολιτιστική  παράδοση του Αγίου Όρους.  


περισσότερα...


14/10/2020 | Εγκαινιάστηκε η Πλατφόρμα για τις startups "Elevate Greece"

Εγκαινιάστηκε στις 13/10/2020 από τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη,  παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων  κ. Αδωνη  Γεωργιάδη, των Υφυπουργών κ. Χρίστου Δήμα και κ. Γιάννη Τσακίρη και του Γ.Γ.Ε.Τ. κ. Αθανάσιου Κυριαζή η πλατφόρμα Elevate Greece ( Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων), μέσω της οποίας θα εγγράφονται οι ενδιαφερόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις και θα πιστοποιείται ότι χαρακτηρίζονται «επίσημα» από την Πολιτεία ως νεοφυείς, εφόσον πληρούν δύο βασικά χαρακτηριστικά:

α) της καινοτομίας (innovation). 
β) της δυνατότητας κλιμάκωσης του εγχειρήματος (scalability).


περισσότερα...


13/10/2020 | «Πέρασμα στο Φως» μια διαδραστική ψηφιακή έκθεση με τους πολιτιστικούς θησαυρούς της Αθωνικής Πολιτείας

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έκθεση θα λάβει χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τις 16 έως τις 24 Οκτωβρίου 2020, όπου  θα παρουσιαστούν ψηφιακά για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό, ανεκτίμητοι θησαυροί του Αγίου Όρους.


περισσότερα...


1/10/2020 | Infographic: το EquiFund και οι Ελληνικές startups

Από τον Απρίλιο του 2018 που ενεργοποιήθηκε το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών (EquiFund), έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην χρηματοδότηση και την  ενίσχυση της ελληνικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας.


περισσότερα...


24/7/2020 | «Ψηφιακή Αθωνική Κιβωτός - Λειτουργική σύζευξη Παράδοσης και Τεχνολογίας», επιτυχημένη εκδήλωση στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο

Μια σημαντική εκδήλωση παρουσίασης του έργου του ΕΠΑνΕΚ «Ψηφιακή Κιβωτός» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Ιουλίου 2020 στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. 

Το έργο της «Αθωνικής Ψηφιακής Κιβωτού» είναι ένα πρωτοποριακό εγχείρημα με το οποίο ψηφιοποιήθηκε το πολιτιστικό απόθεμα 14 Μονών   αξιοποιώντας τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) με σκοπό την αύξηση του βαθμού προσβασιμότητας στο σημαντικό αυτό ιστορικό υλικό και την πρακτική αξιοποίηση του, καθώς και την προστασία του από την φθορά.


περισσότερα...


23/7/2020 | Ανοικτή διαδικτυακή Ημερίδα της ΓΓΕΤ για τη Δράση του ΕΠΑνΕΚ «ΚΕΝΤΡΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ» στις 30/07/2020

Η διαδικτυακή ημερίδα, την οποία διοργανώνει στις 30/07/20, ώρα 11:00-13:30 η ΓΓΕΤ, έχει ως σκοπό την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση και προετοιμασία του ερευνητικού και παραγωγικού οικοσυστήματος της χώρας για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των ευκαιριών που θα προκύψουν μέσω της υλοποίησης έργων καινοτομίας στο πλαίσιο της Δράσης ΚΕΝΤΡΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ, η οποία προκηρύχθηκε στο πλαίσιο του Ε.Π. ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ (ΕΣΠΑ 2014 – 2020).


περισσότερα...


6/7/2020 | Παρουσίαση Έκθεσης του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ 2020 «Ψηφιακός μετασχηματισμός και μικρές επιχειρήσεις» στο πλαίσιο του EU in my Region

Στις 13 Ιουλίου 2020 στον κήπο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, στις 19:00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από την ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ όπου θα παρουσιαστεί η έκθεση του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ 2020 «Ψηφιακός μετασχηματισμός και μικρές επιχειρήσεις», στόχος της οποίας είναι η ανάδειξη και ανάλυση διαστάσεων του «ψηφιακού μετασχηματισμού» σε επίπεδο μικρών επιχειρήσεων.


περισσότερα...


3/7/2020 | Διαδικτυακή εκδήλωση «Το ΕΣΠΑ ως εργαλείο ανάπτυξης του επιχειρείν»

Την Τρίτη 7 Ιουλίου και ώρα 15:00, διοργανώνεται από το τον ΣΕΣΜΑ (Σύνδεσμος Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος) διαδικτυακή συζήτηση (e-Συζήτηση) με θέμα «Το ΕΣΠΑ ως εργαλείο ανάπτυξης  του επιχειρείν».  Θα υπάρχουν δύο διακριτές ενότητες στην εκδήλωση.


περισσότερα...


25/5/2020 | Η Δράση του ΕΠΑνΕΚ "Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαιδευσης (Β κύκλος)

Συμμετοχή στον διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ESF Communicator Competition (Διαγωνισμός Επικοινωνίας Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου- ΕΚΤ) είχε η ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ με τη Δράση "Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Β' Κύκλος)". 


περισσότερα...


23/4/2020 | Πόσο καλά γνωρίζετε την Ευρώπη; Κάντε το Quiz #EUinMyRegion και κερδίστε!

Στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής καμπάνιας #EUinMyRegion λάβετε μέρος στο ενδιαφέρον κουίζ για τις Ευρωπαϊκές κουλτούρες και παραδόσεις για να κερδίσετε λαχταριστά καλάθια γεμάτα τοπικές ευρωπαϊκές λιχουδιές.

Για τη συμμετοχή σας στον διαγωνισμό επισκεφθείτε τον σύνδεσμο https://ec.europa.eu/regional_policy/en/policy/communication/euinmyregion/quiz/ και απαντήστε όσο πιο γρήγορα μπορείτε.

 


περισσότερα...


14/1/2020 | Συμμετοχή της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ στο “MONEY SHOW PRO 2020», 17-19/01/2020

Το Money Show είναι ένα πολυσυνέδριο με στόχο την ενημέρωση σε θέματα της αγοράς του χρήματος και της επιχειρηματικότητας.  Στις θεματικές του συμπεριλαμβάνονται  η ενημέρωση για επενδυτικές  και επιχειρηματικές επιλογές, η προώθηση των επιχειρηματικών ευκαιριών και επενδυτικών πρωτοβουλιών για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και η προβολή των δυναμικών κλάδων της Ελληνικής οικονομίας.περισσότερα...


16/12/2019 | Διενέργεια εκπαιδευτικού σεμιναρίου από την ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ και τη ΜΟΔ για την Δράση «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου»

Με ευρεία συμμετοχή και επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Εκπαίδευση σε θέματα προμηθειών/υπηρεσιών/δημοσίων έργων, ΕΣΗΔΗΣ και ΟΠΣ» που οργανώθηκε από την ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ από κοινού με την ΜΟΔ για τους δικαιούχους της δράσης του ΕΠΑνΕΚ «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» που διεξήχθη στο «Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών», στις 12 και 13 Δεκεμβρίου.περισσότερα...


26/11/2019 | Συμμετοχή της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ στο EUandU - Απασχόληση και Επιχειρηματικότητα στην Ε.Ε.

Το EUandU είναι ένα διαδραστικό - ενημερωτικό  διήμερο συνέδριο που διοργανώνεται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, την Παρασκευή 29/11 και το Σάββατο 30/11 στη Θεσσαλονίκη (Λιμάνι Θεσσαλονίκης | Αποθήκες Γ & Δ).

Στόχος του είναι η ενημέρωση για την υποστήριξη που προσφέρει η Ε.Ε. στην νεανική επιχειρηματικότητα και στην απασχόληση.


περισσότερα...


22/11/2019 | Προγραμματισμός Εκδηλώσεων ΕΠΑνΕΚ

Στο πλαίσιο της πληροφόρησης του κοινού για τις ενεργές δράσεις του ΕΠΑνΕΚ, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ, ΤΣ & ΕΚΤ και η ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ, σε συνεργασία με τον ΕΦΕΠΑΕ και τις Περιφερειακές Μονάδες του, πραγματοποιούν σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, με σκοπό την πληροφόρηση των ενδιαφερομένων για τις Δράσεις  «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας για Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις», «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο - Εστίαση – Εκπαίδευση», «Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός» και «Επιχειρούμε Έξω».


περισσότερα...


31/10/2019 | Ανοικτές Ενημερωτικές Εκδηλώσεις για την Δράση “ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ / ΣΣΚ - INNOVATION CLUSTERS”

Δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες προκειμένου να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι για την Δράση του ΕΠΑνΕΚ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ / ΣΣΚ - INNOVATION CLUSTERS που αφορά στην ενίσχυση ολοκληρωμένων δομών αναδυόμενων ή/και υφιστάμενων συνεργατικών σχηματισμών.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019, στην Αθήνα, ώρα 12:00 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), Aίθουσα “Λεωνίδας Ζέρβας” και η δεύτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019, ώρα 12:00 στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείου Τεχνολογίας NOESIS, Aίθουσα “Νίκος Οικονόμου”

Στις εκδηλώσεις θα παραστούν μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Χρίστος Δήμας και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Αθανάσιος Κυριαζής.


περισσότερα...


18/10/2019 | Το ΕΠΑνΕΚ στο “StartupNow Forum Athens 2019”

Το «StartupNow Forum» θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων  και αποτελεί ένα πολυσυνέδριο  Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Τεχνολογίας για τις startups.  To ΕΠΑνΕΚ θα συμμετάσχει παρουσιάζοντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τις Δράσεις που συνεισφέρουν στην ανάπτυξη των startups και ειδικότερα το EquiFund (Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών ΤΑΕΣΥΜ), την Δράση «Επιχειρηματική Χρηματοδότηση»  του ΤΕΠΙΧ ΙΙ, καθώς και την νέα Δράση του Προγράμματος «Συνεργατικοί Σχηματισμοί Καινοτομίας/ ΣΣΚ».περισσότερα...


3/9/2019 | Το ΕΠΑνΕΚ στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Η ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ θα συμμετάσχει στην 84η Έκθεση Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως 15 Σεπτεμβρίου 2019.


περισσότερα...


20/8/2019 | Open Day 2019 – Τεχνολογίες Παραγωγής στο θερμοκήπιο με μειωμένες εισροές– Αγρόκτημα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, 18.09.2019 #Euinmyregion

Το Εργαστήριο Γεωργικών Κατασκευών και Ελέγχου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προσκαλεί το κοινό σε μια ημέρα ανοιχτής επίσκεψης  στις θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου στο Αγρόκτημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στις 18 Σεπτεμβρίου 2019 από τις 10:00 μέχρι τις 15:00.


περισσότερα...


5/6/2019 | Ένας χρόνος EquiFund

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 4 Ιουνίου, εκδήλωση για τη συμπλήρωση ενός χρόνου επενδυτικής δραστηριότητας του EquiFund που συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία, (ΕΠΑνΕΚ ΕΣΠΑ 2014 – 2020) το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων και πλήθος θεσμικών και ιδιωτών επενδυτών.


περισσότερα...


28/5/2019 | Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Η προαγωγή της έρευνας για το εξασθενές χρώμιο στο σύστημα λιθόσφαιρα-υδρόσφαιρα-βιόσφαιρα: Δεδομένα από τον Ελλαδικό χώρο», 05.06.2019 #Euinmyregion

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου 2019 και ώρα 10.00-14.00 το έργο ERANETMED CrITERIA, ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020) διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό η οποία περιλαμβάνει σειρά σύντομων παρουσιάσεων και συζήτηση σχετικά με το θέμα του εξασθενούς χρωμίου στο φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας. Αναγνωρισμένοι επιστήμονες από διαφορετικούς ερευνητικούς φορείς, οι οποίοι έχουν ασχοληθεί επί σειρά ετών με το σημαντικό αυτό περιβαλλοντικό ζήτημα, θα παραθέσουν στοιχεία των ερευνητικών τους έργων και θα συζητήσουν τις προοπτικές της έρευνας και τις δυνατότητες συμβολής της σε διαχειριστικά θέματα υδάτων και φυσικών πόρων.


περισσότερα...


14/5/2019 | "Passion Extreme Light" – Ανοιχτή Ομιλία του Καθ. Gerard Mourou, Νόμπελ Φυσικής 2018 – Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, Ηράκλειο Κρήτης, 20.05.2019 #Euinmyregion

Την Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, ο Καθηγητής Gerard Mourou, Nobel Φυσικής 2018 θα επισκεφτεί το ΙΤΕ (FORTH) και τις εγκαταστάσεις της Εθνικής Ερευνητικής Υποδομής HELLAS CH, ως προσκεκλημένος του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ και του συντονιστή της Εθνικής Ερευνητικής Υποδομής HELLAS-CH.  Θα πραγματοποιηθεί ομιλία ανοιχτή στο κοινό με τίτλο"Passion Extreme Light".


περισσότερα...


14/5/2019 | "Passion Extreme Light" – Ανοιχτή Ομιλία του Καθ. Gerard Mourou, Νόμπελ Φυσικής 2018 – Αμφιθέατρο Μουσείου Ακρόπολης, 21.05.2019 #Euinmyregion

Την Τρίτη 21 Μαΐου 2019, ο Καθηγητής Gerard Mourou, Nobel Φυσικής 2018 θα δώσει ομιλία στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, ως προσκεκλημένος του Τομέα Έρευνας και Καινοτομίας του ΥΠΠΕΘ, του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ και του συντονιστή της Εθνικής Ερευνητικής Υποδομής HELLAS-CH. 


περισσότερα...


8/5/2019 | Πάμε Μουσείο 2019. Ένα σεντούκι παραμύθια στην Οικία – Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου - 17-18.5.19 #EUinmyregion

Η εκδήλωση περιλαμβάνει την αφήγηση παραμυθιών με συνοδεία μουσικής (αφήγηση: Νίκος Μπλαζάκης, σαντούρι: Φάνης Καρούσος) καθώς και παράλληλες δράσεις όπως ξενάγηση και εκπαιδευτικές δράσεις στην Οικία - Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου (Χαλέπα, Χανιά).


περισσότερα...


8/5/2019 | Open Day 2019 - Γνωρίστε από κοντά τον συναρπαστικό κόσμο της πληροφορικής: Ρομποτική, Τεχνητή Νοημοσύνη, Επαυξημένη Πραγματικότητα, Ανθρώπινη Συμπεριφορά – ΙΠΤΗΛ, 10.05.2019 #Euinmyregion

Το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) σας προσκαλεί να γνωρίσετε τον συναρπαστικό κόσμο της πληροφορικής σε μια εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό και τις επιχειρήσεις, την Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019.


περισσότερα...


6/5/2019 | 9 και 10 Μαΐου, 2019 – «ΕΡΓΑΣΤHΡΙΟ ΜΕΛEΤΗΣ: Συζητώντας για την οικονομία της ρωμαϊκής Ηπείρου» Ι, #Euinmyregion

Μέσω της υλοποίησης του εργαστηρίου με θέμα «Συζητώντας για την οικονομία της ρωμαϊκής Ηπείρου» Ι, θα μελετηθεί η οικονομία της Δυτικής Ελλάδας και κυρίως της Ηπείρου κατά τη ρωμαϊκή περίοδο. Ειδικότερα στη Ρωμαϊκή Περίοδο, η Ήπειρος ευρισκόμενη μεταξύ του κέντρου της αυτοκρατορίας και των εμπορικών οδών της ανατολής, εκτός από εμπορικό σταυροδρόμι αποτελούσε και μια σημαντική πηγή γεωργικών και κτηνοτροφικών αγαθών για τη Ρώμη. Είναι σημαντικό να διερευνηθεί η οργάνωση της αγροτικής οικονομίας και των αγροικιών στην Ήπειρο κατά τη Ρωμαϊκή Περίοδο, με απώτερο στόχο τη μελέτη της τοπικής κοινωνίας για μία περίοδο που κράτησε αρκετούς αιώνες. 


περισσότερα...


23/4/2019 | Eeris: Κυνηγώντας το ρεύμα: Από που έρχεται και που πάει; - 12.5.19 #Euinmyregion

Το Ίρις (Eeris) είναι ένα οικιακό σύστημα πληροφόρησης για την ηλεκτρική ενέργεια. Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής αυτής δράσης, τα παιδιά και οι γονείς τους θα σχηματίσουν μία ομάδα εξερευνητών και θα ξεκινήσουν μία δημιουργική περιήγηση μέσω κινητού τηλεφώνου για να κατανοήσουν το ρεύμα, την παραγωγή και κατανάλωσή του. Η ενημέρωση, εκπαίδευση και ενεργοποίηση των σημερινών και αυριανών καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας συμβάλλει στην υπεύθυνη συμμετοχή τους στην αγορά και εξασφαλίζει προοπτικές εξοικονόμησης και αειφόρου ανάπτυξης στα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας.


περισσότερα...


17/4/2019 | Ημερίδα: Το Νέο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στο κτίριο Α2 του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά και η συλλογική μνήμη της πόλης - 18.4.19 #EUinmyregion

Στόχος της ημερίδας είναι να αναδειχτούν και να τεκμηριωθούν επιστημονικά οι κοινωνικές, ιστορικές και τεχνικές πλευρές της ίδρυσης και λειτουργίας ενός Μουσείου Εθνικής Αντίστασης στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, αλλά και οι δυνατότητες και προοπτικές που ανοίγονται για να λειτουργήσει το Μουσείο ως μια παρέμβαση υπερτοπικής κλίμακας που θα συμβάλλει στην ενίσχυση της συλλογικής μνήμης της πόλης.  


περισσότερα...


11/4/2019 | Το Social Park στην Έκθεση Patras lnnovation Quest (Patras IQ) 12-14.4.19 #Euinmyregion

To έργο SocialPARK αφορά στην ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης ψηφιακής πλατφόρμας παροχής εξατομικευμένων υπηρεσιών στάθμευσης (parking-as-a-service), η οποία «ενοποιεί» και διαχειρίζεται κεντρικά τους περιορισμένους διαθέσιμους πόρους στάθμευσης που ανήκουν σε πολίτες, επιχειρήσεις, εταιρείες ενοικίασης θέσεων στάθμευσης, και δήμους. 


περισσότερα...


8/4/2019 | Ενημερωτικές εκδηλώσεις για την Ενιαία Δράση «ΕΡΕΥΝΩ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ»

H ΕΥΔΕ ΕΤΑΚ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της ως Ενδιάμεσος Φορέας της Δράσης «ΕΡΕΥΝΩ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ», προγραμματίζει ενημερωτικές εκδηλώσεις/ημερίδες στις παρακάτω πόλεις με στόχο την ενημέρωση των δυνητικών δικαιούχων σχετικά με τις δυνατότητες χρηματοδότησης που παρέχει η Δράση.


περισσότερα...


3/4/2019 | Λάβετε μέρος στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία επικοινωνίας EU in my Region 2019!

Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2019 (#EUinMyRegion) είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία επικοινωνίας στην οποία συμμετέχουν πάνω από 20 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. 


περισσότερα...


1/4/2019 | Η ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ συμμετέχει στην Έκθεση ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ 2019

Η Έκθεση ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ 2019, θα πραγματοποιηθεί  στο Πανηπειρωτικό Στάδιο στα Ιωάννινα από τις 3 έως τις 7 Απριλίου 2019 και πραγματοποιείται  υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του  ΕΟΤ, της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών, του Δήμου Δωδώνης, του Δήμου Ζίτσας και του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου.


περισσότερα...


1/4/2019 | Συμμετοχή της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ στο συνέδριο "ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ" του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων την Τετάρτη, 3 Απριλίου 2019 στο Electra Metropolis Athens

Το συνέδριο "ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ" απευθύνεται σε ένα στοχευμένο κοινό, δυναμικών εξωστρεφών επιχειρήσεων από όλο το φάσμα κλάδων δραστηριότητας, από τον πρωτογενή τομέα ως τις υπηρεσίες, και θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, πρεσβευτές ξένων χωρών  και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου.


περισσότερα...


20/2/2019 | Ενημερωτική εκδήλωση στη Λάρισα για τις νέες Δράσεις του ΕΠΑνΕΚ, παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης

Στις 26/02/19 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα στο Επιμελητήριο Λάρισας (Παπακυριαζή 44), ενημερωτική εκδήλωση για τις Δράσεις του ΕΠΑνΕΚ «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας για Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις» και «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας, Εμπόριο – Εστίαση – Εκπαίδευση».


περισσότερα...


20/2/2019 | Ημερίδα: «Οι Ερευνητικές Υποδομές στην υπηρεσία της Κοινωνίας και της Οικονομίας της Γνώσης» 25/02/19 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 και ώρες 10:00–17:00, θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας») ημερίδα με συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με τίτλο «Οι Ερευνητικές Υποδομές στην υπηρεσία της Κοινωνίας και της Οικονομίας της Γνώσης».


περισσότερα...


15/2/2019 | Ενημερωτική εκδήλωση στην Ξάνθη για τις νέες Δράσεις του ΕΠΑνΕΚ, παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης

Στις 20/02/19 και ώρα 18:30 θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη, στο κτίριο του Πολιτιστικού Σωματείου «ΘΑΜΥΡΙΣ», ενημερωτική εκδήλωση για τις Δράσεις του ΕΠΑνΕΚ «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας για Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις» και «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας, Εμπόριο – Εστίαση – Εκπαίδευση».


περισσότερα...


31/1/2019 | Παρουσίαση της Δράσης «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας για Μικρές & Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις» σε ενημερωτική εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου στο πλαίσιο της έκθεσης ΕΞΠΟΤΡΟΦ στις 01.02.2019

Στο πλαίσιο της έκθεσης «ΕΞΠΟΤΡΟΦ» (01-04/02/19, Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, Ελληνικό), οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν παρουσίαση της νέας δράσης  του ΕΠΑνΕΚ «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας για Μικρές & Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις» από εκπροσώπους της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ.


περισσότερα...


28/1/2019 | #EUandU - Είναι στο Χέρι Μας! Συνέδριο για την Απασχόληση, τις Επενδύσεις και την Επιχειρηματικότητα

Χώρος διεξαγωγής: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα διοργανώνει την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019  συνέδριο, με θέμα την Απασχόληση, τις Επενδύσεις & την Επιχειρηματικότητα, κυρίως για τους νέους. 


περισσότερα...


22/11/2018 | Πιο ασφαλής και οικονομικά προσιτός ενεργειακός εφοδιασμός στην Ελλάδα χάρη στην πολιτική συνοχής

Η Επιτροπή χαιρετίζει τα εγκαίνια του αναβαθμισμένου τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα Αττικής. 40 εκατ. ευρώ από τα κονδύλια της πολιτικής συνοχής συνέβαλαν στην έναρξη της υλοποίησης του σημαντικού αυτού έργου στον τομέα της ενέργειας. Αυτός ο τερματικός σταθμός, ο οποίος έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία, παρέχει στην Ελλάδα οικονομικά πιο προσιτή, ασφαλή και βιώσιμη ενέργεια.


περισσότερα...


23/10/2018 | Ενημερωτική εκδήλωση για τη Δράση του ΕΠΑνΕΚ «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου»

Η Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΣ του Υπουργείου  Οικονομίας & Ανάπτυξης, ο Δήμος Χίου, το Επιμελητήριο Χίου και ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου, διοργανώνουν την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου και ώρα 6:00μμ, ημερίδα ενημέρωσης για τη  Δράση του ΕΠΑνΕΚ, «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου».


περισσότερα...


23/10/2018 | Προγραμματισμός Εκδηλώσεων ΕΠΑνΕΚ

Στο πλαίσιο της πληροφόρησης του κοινού για τις ενεργές δράσεις του ΕΠΑνΕΚ, το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΣ και η ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ, σε συνεργασία με τον ΕΦΕΠΑΕ και τις Περιφερειακές Μονάδες του, πραγματοποιούν σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, με σκοπό την πληροφόρηση των ενδιαφερομένων για τις δράσεις «Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός», «Ψηφιακό Βήμα»  και «Ψηφιακό Αλμα».


περισσότερα...


19/10/2018 | Έντυπο «Χρηματοδότηση Επιχειρήσεων» (έκδοση: 09/2018)

Στο συγκεκριμένο οδηγό θα βρείτε συνολικά όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία στα οποία μπορούν να απευθυνθούν οι επιχειρήσεις, οι ιδιώτες και τα συνεργατικά σχήματα. Στα σχήματα των χρηματοδοτήσεων συγκαταλέγονται οι επιχορηγήσεις, ο δανεισμός, η επιδότηση επιτοκίου, εγγυήσεις, φοροαπαλαγές κλπ.  Στα χρηματοδοτικά εργαλεία περιλαμβάνονται τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος και η απευθείας χρηματοδότηση από την Ε.Ε.


περισσότερα...


18/10/2018 | Ενημερωτικό έντυπο «Εργαλεία Επιχειρηματικής Ανάπτυξης»

Στο νέο έντυπο που εξέδωσε η ΕΥΔ με τίτλο «Εργαλεία Επιχειρηματικής Ανάπτυξης»  μπορείτε να ενημερωθείτε  για την πορεία του ΕΠΑνΕΚ και για την υποστήριξη που προσφέρει στην επιχειρηματικότητα της χώρας, μέσω των Δράσεων ενίσχυσης που υλοποιούνται. Επίσης παρουσιάζονται οι ανοικτές Δράσεις στις οποίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση αλλά και αυτές που αναμένεται άμεσα να δημοσιευτούν. Επιπροσθέτως υπάρχει αναφορά στο υπερταμείο συμμετοχών «EquiFund»  το οποίο αποτελεί σημαντικό πυλώνα ενίσχυσης των καινοτόμων επιχειρήσεων.


περισσότερα...


5/10/2018 | Ενημερωτική εκδήλωση για τη Δράση του ΕΠΑνΕΚ «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου»

Η Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΣ του Υπουργείου  Οικονομίας & Ανάπτυξης, το Επιμελητήριο Κυκλάδων και η Εταιρεία Ανάπτυξης και Προόδου Κυκλάδων, διοργανώνουν την Τρίτη 9 Οκτωβρίου και ώρα 12:30, ημερίδα ενημέρωσης των Δήμων και των Εμπορικών Συλλόγων Κυκλάδων,  για τη Δράση του ΕΠΑνΕΚ, «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου».


περισσότερα...


1/10/2018 | ECOCITY FORUM 2018 "Circular Economy in Smart Cities", το ΕΠΑνΕΚ «παρών» σε ένα σημαντικό συνέδριο για την κυκλική οικονομία

Το ECOCITY FORUM 2018 που θα διεξαχθεί από τις 3 μέχρι τις 5 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, εξετάζει όλες τις πτυχές της Κυκλικής Οικονομίας με έμφαση σε αυτές που σχετίζονται με την αστική αειφορία.


περισσότερα...


1/10/2018 | Η ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ στην έκθεση «Πελοπόννησος 2018»

Η έκθεση «Πελοπόννησος 2018», θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι της Κορίνθου από τις 3 έως τις 7 Οκτωβρίου 2018 και διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Κορινθίας σε συνεργασία με όλα τα Επιμελητήρια Πελοποννήσου.


περισσότερα...


26/9/2018 | Συμμετοχή της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ σε ημερίδα για τον τουρισμό στη Κρήτη

Η ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ συμμετέχει στην ημερίδα με θέμα  «Σύγχρονα εργαλεία ανάπτυξης & προώθησης των τουριστικών επιχειρήσεων και ο ρόλος της Τ.Α», που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018, στις 18:00, στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” (Παλιό Τελωνείο).


περισσότερα...


30/8/2018 | Ενημερωθείτε για το ΕΠΑνΕΚ στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Η ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ θα συμμετάσχει στην 83η Έκθεση Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως 16 Σεπτεμβρίου 2018.


περισσότερα...


4/7/2018 | Οι Κυκλάδες διαθέτουν πιο σταθερό ενεργειακό εφοδιασμό χάρη στα ευρωπαϊκά κονδύλια

Τα σημερινά εγκαίνια της νέας ηλεκτρικής διασύνδεσης στο ελληνικό νησί της Μυκόνου σηματοδοτούν ένα σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση της ενεργειακής διασύνδεσης των Κυκλάδων με την ηπειρωτική χώρα, μετά τα εγκαίνια της σύνδεσης της Σύρου και της Πάρου τον Μάρτιο του 2018 και με προοπτική τη μελλοντική σύνδεση της Νάξου και της Τήνου.


περισσότερα...


4/7/2018 | Επιτυχημένη Εκδήλωση του Δήμου Σάμου στο πλαίσιο της καμπάνιας Europe in my region (#EUinmyRegion)

Μεγάλος αριθμός πολιτών επισκέφθηκε την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής καμπάνιας Europe in my Region, από τον Δήμο Σάμου και το 1ο Γυμνάσιο Σάμου  την Τετάρτη 27/06/18 στο Μουσείο Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών  του Αιγαίου  στο Ηραίον Σάμου.


περισσότερα...


3/7/2018 | Πόσο καλά γνωρίζετε την Ευρώπη; Quiz #EUinMyRegion

Στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής καμπάνιας #EUinMyRegion μπορείτε να λάβετε μέρος  στο εξαιρετικά ενδιαφέρον κουίζ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις ευρωπαϊκές κουλτούρες και παραδόσεις και να κερδίσετε λαχταριστά καλάθια γεμάτα τοπικές ευρωπαϊκές λιχουδιές!


περισσότερα...


3/7/2018 | Διαγωνισμός Ιστολογίου #EUinMyRegion

Λάβετε μέρος στον διαγωνισμό ιστολογίου και κερδίστε ένα πλήρες επιμορφωτικό πρόγραμμα 3 εβδομάδων στον τομέα της επικοινωνίας  στις Βρυξέλλες!


περισσότερα...


29/6/2018 | Διαγωνισμός φωτογραφίας «Η Ευρώπη στη περιοχή μου» #EUinMyRegion

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διεξάγεται διαγωνισμός φωτογραφίας στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής καμπάνιας «H Ευρώπη στη περιοχή μου». 


περισσότερα...


22/6/2018 | Εκδήλωση του Δήμου Σάμου στο πλαίσιο της καμπάνιας Europe in my region (#EUinmyRegion)

Ο Δήμος Σάμου, συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή καμπάνια Europe in my region με εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο «Μουσείο Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου», στις 27 Ιουνίου 2018 και ώρα 19:30.


περισσότερα...


5/6/2018 | Πρώτη ενημερωτική εκδήλωση για τη νέα Δράση του ΕΠΑνΕΚ «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου»

Η Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΣ του Υπουργείου  Οικονομίας & Ανάπτυξης και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ, διοργανώνουν την Τετάρτη 13 Ιουνίου και ώρα 14:00, την πρώτη ενημερωτική εκδήλωση για τη νέα Δράση του ΕΠΑνΕΚ, «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου».


περισσότερα...


4/6/2018 | 8 σέλιδο ενημερωτικό φυλλάδιο για τη Δράση του ΕΠΑνΕΚ «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου»

Το συγκεκριμένο έντυπο παρουσιάζει τα βασικά χαρακτηριστικά της Δράσης που έχει ως σκοπό ην ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δυναμική.


περισσότερα...


1/6/2018 | Europe in my region: Εκδήλωση στο Ναύπλιο για τους Δήμους και τις ενεργειακές πολιτικές

Ημερομηνία: 06/06/2018

Τίτλος εκδήλωσης: Δήμοι και εφαρμογή πολιτικών ενεργειακής απόδοσης

Ώρα: 17:00 πμ έως 20:00 μμ

Χώρος: Αίθουσα Βουλευτικού,
Πλατεία Συντάγματος, Ναύπλιο

Ιστοσελίδα για πληροφορίες: www.cres.gr


περισσότερα...


16/5/2018 | Πανευρωπαϊκή εκστρατεία επικοινωνίας «Η Ευρώπη στην περιοχή μου»

Η εκστρατεία «Η Ευρώπη στην περιοχή μου» (#euinmyregion) ξεκίνησε! Είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία επικοινωνίας, που στοχεύει να ενθαρρύνει τους πολίτες να ανακαλύψουν και να μάθουν περισσότερα για τα έργα που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή τους. Χιλιάδες έργα της ΕΕ θα ανοίξουν τις πόρτες τους στους πολίτες της Ένωσης και φυσικά και                                στην χώρα μας.


περισσότερα...


4/5/2018 | Σεμινάριο σε θέματα Δημοσίων Συμβάσεων, ΕΣΗΔΗΣ και ΟΠΣ στα στελέχη ερευνητικών φορέων

Στις 7- 8 Μαΐου 2018  η ΜΟΔ Α.Ε. σε συνεργασία με την ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ, διοργανώνουν  διήμερο σεμινάριο  στη Θεσσαλονίκη.

 


περισσότερα...


2/5/2018 | Συμμετοχή της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ στην έκθεση Patras IQ 27- 29/04/2018

Το «παρών» έδωσε η ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ στην επιτυχημένη 5η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας - Patras Innovation Quest (Patras IQ) που πραγματοποιήθηκε στο αθλητικό κέντρο «Δ. Τόφαλος» της  Πάτρας από 27- 29/04/2018. Η Patras IQ συνδιοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης, το Επιμελητήριο Αχαΐας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Ελλάδας.


περισσότερα...


25/4/2018 | Συμμετοχή του ΕΠΑνΕΚ και του EquiFund στην Patras IQ, 27-29 Απριλίου

Το ΕΠΑνΕΚ και το EquiFund θα δώσουν το «παρών» στην 5η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας - Patras Innovation Quest (Patras IQ) που θα πραγματοποιηθεί στις 27, 28 και 29 Απριλίου 2018, ώρες: 10:00 με 21:00, στο Αθλητικό Κέντρο «Δ. Τόφαλος» της Πάτρας που συνδιοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης, το Επιμελητήριο Αχαΐας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής  Ελλάδας.


περισσότερα...


20/4/2018 | Προγραμματισμός Εκδηλώσεων ΕΠΑνΕΚ

Στο πλαίσιο της πληροφόρησης του κοινού για τις ενεργές δράσεις του ΕΠΑνΕΚ, το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΣ και η ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ, σε συνεργασία με τον ΕΦΕΠΑΕ και τις Περιφερειακές Μονάδες του, πραγματοποιούν σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, με σκοπό την πληροφόρηση των ενδιαφερομένων για τις δράσεις «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Β' Κύκλος)», «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» και «Επιχειρούμε Έξω».


περισσότερα...


19/4/2018 | EquiFund Event, είναι μόνο η αρχή!

Ως ιδιαίτερα επιτυχημένη, μπορεί να χαρακτηριστεί η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 16 Απριλίου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, του Ιδρύματος Ωνάση, για τη παρουσίαση του Ταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών ΤΑΕΣΥΜ -  EquiFund. Το Ταμείο ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 με κεφάλαια ύψους 200 εκ ευρώ από συγχρηματοδοτούμενους πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία – ΕΠΑνΕΚ» του ΕΣΠΑ και 60 εκ ευρώ από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων -ΕταΕ.


περισσότερα...


17/4/2018 | Συμμετοχή της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ στην ημερίδα Grow Digital Tourism Online

Την Πέμπτη 19 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για τη σημασία του διαδικτύου στις τουριστικές επιχειρήσεις.


περισσότερα...


5/4/2018 | #EquiFund event, 16 Απριλίου στη Στέγη Γραμμάτων και Tεχνών

Αν είστε ερευνητές/-τριες, επιχειρηματίες ή φιλοδοξείτε να ξεκινήσετε μια καινούργια επιχείρηση, στο #equifund  event θα έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για τους τρόπους χρηματοδότησης των καινοτόμων επιχειρήσεωνμέσα από ομιλίες που θα  σας καθοδηγήσουν και κυρίως θα σας εμπνεύσουν για το πώς θα κάνετε την επιχειρηματική σας ιδέα, πράξη.


περισσότερα...


28/3/2018 | Βραβεία RegioStars 2018

Τα βραβεία RegioStars διοργανώνονται από τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έχουν ως σκοπό να αναδείξουν καλές πρακτικές και καινοτόμα έργα στον τομέα της περιφερειακής ανάπτυξης, που αποτελούν πόλο έλξης και έμπνευσης για άλλες περιφέρειες και φορείς υλοποίησης.


περισσότερα...


13/3/2018 | Παρουσίαση του ΕΠΑνΕΚ στο «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας & Σταδιοδρομίας (9-11 Μαρτίου 2018, Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών)

Η ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ συμμετείχε στο «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας & Σταδιοδρομίας», στο πλαίσιο μιας ενδιαφέρουσας συζήτησης που πραγματοποιήθηκε με θέμα: "Ξεκινώντας την επιχείρησή σου – Ευρωπαϊκές ευκαιρίες χρηματοδότησης", όπου παρουσιάστηκε από εκπρόσωπό μας, αναλυτικά το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία, οι ανοικτές δράσεις του και τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που προσφέρει σε όσους θέλουν να ξεκινήσουν την επιχειρηματική τους προσπάθεια.


περισσότερα...


20/2/2018 | Πρόσκληση σε δημόσια διαβούλευση της Ε.Ε. για την Πολιτική Συνοχής

Εντός του 2018 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα καταθέσει τις προτάσεις της για τα χρηματοδοτικά προγράμματα, που θα αφορούν την περίοδο μετά το 2020. Οι προτάσεις της Επιτροπής θα σχεδιαστούν με εστίαση σε τομείς  που κρίνονται ως πιο σημαντικοί  για την Ευρωπαϊκή Ένωση και που τα κράτη – μέλη δεν θα μπορούσαν από μόνα τους να πετύχουν σημαντικά αποτελέσματα. Για αυτό το λόγο επιδιώκεται να εξεταστεί μεθοδικά τι έχει δουλέψει ικανοποιητικά στο παρελθόν και τι θα μπορούσε να βελτιωθεί στο μέλλον. Η διαβούλευση με όλους τους ενδιαφερόμενους  αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του σχεδιασμού του Ευρωπαϊκού Προϋπολογισμού.


περισσότερα...


25/1/2018 | Παρουσίαση της δράσης «Επιχειρούμε Εξω» σε ενημερωτική εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου στο πλαίσιο της έκθεσης ΕΞΠΟΤΡΟΦ στις 29.01.2018

Στο πλαίσιο της έκθεσης ΕΧΠΟΤΡΟΦ  (26-29/01/18, Κέντρο Ξιφασκίας, Ελληνικό), οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν παρουσίαση της νέας δράσης «Επιχειρούμε 'Εξω» από εκπροσώπους της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ. Η δράση χρηματοδοτεί τη συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων σε εμπορικές εκθέσεις που διοργανώνονται στην ΕΕ και σε τρίτες χώρες. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στις 29.01.2018 και ώρα 13:00 - 14:30 στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο για τις εμπορικές εκθέσεις που αντιπροσωπεύει στη Γερμανία και σε άλλες χώρες, καθώς και για τα Εθνικά Ομαδικά Περίπτερα που σχεδιάζει να οργανώσει σε επιλεγμένες εκθέσεις κατά το διάστημα Ιανουάριος 2018 - Ιούλιος 2019.

 


περισσότερα...


23/1/2018 | Road trip (οδικό ταξίδι) στην Ευρώπη για νέους από 18-30 ετών

Τι είναι το Road Trip Project; 

Το Road trip project είναι μια ταξιδιωτική εμπειρία, όπου  8 νέοι  σε 4 ομάδες των 2 ατόμων θα ταξιδέψουν οδικώς στην Ευρώπη την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2018. 


περισσότερα...


1/12/2017 | Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική εκδήλωση για το ΕΠΑνΕΚ και τις νέες Δράσεις του στις 30.11.17

Μια σημαντική ενημερωτική εκδήλωση για το ΕΠΑνΕΚ και τις νέες δράσεις του έλαβε χώρα με επιτυχία στις 30.11.2017 στο Royal Olympic Hotel, η οποία διοργανώθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, την Ειδική Γραμματεία Τομεακών ΕΤΠΑ και ΤΣ  και την ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ στο πλαίσιο της 3ης Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΠΑνΕΚ.  Στην εκδήλωση,  με τίτλο ΕΠΑνΕΚ 2014 -2020 «Επένδυση στην Ποιότητα & στην εξωστρέφεια», πραγματοποιήθηκε ενδελεχής ενημέρωση του κοινού για την πορεία του Προγράμματος και τις δυο νέες δράσεις:  «Επιχειρούμε Έξω» και «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων».


περισσότερα...


24/11/2017 | Ενημερωτική Εκδήλωση για το ΕΠΑνΕΚ 2014-2020 και τις νέες δράσεις του προγράμματος

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, η Ειδική Γραμματεία Τομεακών Ε.Π. ΕΤΠΑ & ΤΣ και η ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ διοργανώνουν την Πέμπτη 30.11.17 ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «ΕΠΑνΕΚ 2014-2020, Επένδυση στην Ποιότητα & την Εξωστρέφεια». Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 3ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΠΑνΕΚ 2014-2020, θα παρουσιαστεί συνοπτικά η πορεία του Προγράμματος και θα υπάρξει σε βάθος ενημέρωση για τις νέες ενεργές δράσεις. 


περισσότερα...


22/11/2017 | Διάκριση Ελληνικού συγχρηματοδοτούμενου έργου στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Ευρυζωνικότητας.

Βραβεύθηκε την Τρίτη 21/11/17, στο πλαίσιο των  Ευρωπαϊκών Βραβείων Ευρυζωνικότητας 2017,  «European Broadband Awards 2017» που διοργανώνονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG CNECT), το έργο  «Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές Λευκές Περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας και Υπηρεσίες Εκμετάλλευσης και Αξιοποίησης των Υποδομών με ΣΔΙΤ» - Rural Broadband, ως το καλύτερο έργο στην Ευρώπη στην κατηγορία «Προώθηση πολιτικής συνοχής σε αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές».


περισσότερα...


3/10/2017 | Η συμμετοχή της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ στην έκθεση ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO στην Αργολίδα

Με επιτυχία συμμετείχε η ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ στην έκθεση ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO που πραγματοποιήθηκε από τις 27/09 – 01/10/17, στην Αργολίδα στο κτίριο Φραγκίστα


περισσότερα...


26/9/2017 | Η ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ συμμετέχει στην ετήσια έκθεση ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO (27/09 – 01/10/ 2017) στην Αργολίδα

Η ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ θα συμμετάσχει στην ετήσια έκθεση ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO,  η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 27/09 – 01/10/ 2017 στην Αργολίδα στο Κτίριο Φραγκίστα στο 4ο χλμ Aργους – Ναυπλίου (Πληροφορίες για την έκθεση: http://peloponnisosexpo.gr/ ).

H ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά από τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου και έχει ως σκοπό να προβάλλει την καινοτομία, την εξωστρέφεια, την ενεργητικότητα της Ελληνικής επιχείρησης και να προάγει την εμπορική ανταγωνιστικότητα.

 


περισσότερα...


25/9/2017 | Συμμετοχή της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, 9-17 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ συμμετείχε με επιτυχία στην  82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως τις 17 Σεπτεμβρίου. Οι 1500 εκθέτες που συμμετείχαν καθώς και η προσέλευση περισσότερων από 260.000 επισκεπτών, την καθιστά την μεγαλύτερη της δεκαετίας. 


περισσότερα...


25/9/2017 | Infographic Escrow Account

Με τον Εscrow Αccount ή Καταπιστευτικό Λογαριασμό, η επιχορήγηση που αναλογεί στον δικαιούχο σε δαπάνες που έχουν υλοποιηθεί και τιμολογηθεί καταβάλλονται απευθείας στους παρόχους/προμηθευτές του.  Στόχος του είναι να βοηθήσει αποτελεσματικά τους δικαιούχους να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα προβλήματα ρευστότητας κατά την υλοποίηση του επενδυτικού τους σχεδίου. Στο συγκεκριμένο έντυπο μπορείτε να δείτε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.

 


περισσότερα...


22/9/2017 | Έντυπο "Χρηματοδότηση Επιχειρήσεων"

Στο συγκεκριμένο οδηγό θα βρείτε συνολικά όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία στα οποία μπορούν να απευθυνθούν οι επιχειρήσεις, οι ιδιώτες και τα συνεργατικά σχήματα. Στα σχήματα των χρηματοδοτήσεων συγκαταλέγονται οι επιχορηγήσεις, ο δανεισμός, η επιδότηση επιτοκίου, εγγυήσεις, φοροαπαλαγές κλπ.  Στα χρηματοδοτικά εργαλεία περιλαμβάνονται τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος και η απευθείας χρηματοδότηση από την Ε.Ε.

 


περισσότερα...


22/9/2017 | Σελιδοδείκτης "Στηρίζουμε το παρόν, Σχεδιάζουμε το μέλλον"

Ενημερωτικός σελιδοδείκτης με όλους τους τρόπους επικοινωνίας με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ

Ενημερωθείτε για όλες τις ανοιχτές προκηρύξεις, νέα σχετικά με την πορεία υλοποίησης των προκηρύξεων, των αξιολογήσεων και των αποτελεσμάτων, για παραδείγματα επιτυχημένης υλοποίησης επιχειρηματικών σχεδίων, εκδηλώσεις, όπως και ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 


περισσότερα...


22/9/2017 | Ενημερωτικό Έντυπο για τη δράση "Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Β Κύκλος)"

Βασικός στόχος της Δράσης «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» (Β' Κύκλος) είναι η υποστήριξη των πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης,  για την έναρξη/υποστήριξη της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους σε  αυτοτελή επαγγελματικό χώρο.

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 80 εκατ. ευρώ (Δημόσια Δαπάνη) και κατανέμεται σε 2 κατηγορίες δικαιούχων:

Κατηγορία Δικαιούχων Α: Νέες Επιχειρήσεις  (60% του προϋπολογισμού) 'Aνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,  Μισθωτοί, πλήρους ή μερικής ή εποχιακής απασχόλησης, Yφιστάμενοι επιχειρηματίες που θα συστήσουν νέα εταιρία με ανέργους ή μισθωτούς.

Κατηγορία Δικαιούχων Β: Υφιστάμενες Επιχειρήσεις (40% του προϋπολογισμού)


περισσότερα...


8/9/2017 | Ενημερωθείτε για το ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014 – 2020) στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Η ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους, ότι θα συμμετάσχει στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 2017, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 09 – 17/09/17 (πληροφορίες για την έκθεση: http://tif.helexpo.gr/ )


περισσότερα...


10/7/2017 | Η ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ συμμετείχε στην καμπάνια #EUinMyRegion με 10 επιτυχημένες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα

Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2017 (#EUinMyRegion) είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία επικοινωνίας, που στοχεύει να ενθαρρύνει τους πολίτες να ανακαλύψουν και να μάθουν περισσότερα για τα έργα που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή τους. Συμμετέχουν πάνω από 20 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.


περισσότερα...


14/6/2017 | "SCIENCE & SPIRITS": Η επιστήμη στα αλκοολούχα ποτά στο #Europe in my Region

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση "SCIENCE & SPIRITS!" της ποτοποιίας ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ – ΧΑΧΑΛΗΣ που διοργανώθηκε στα πλαίσια της καμπάνιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο "EU in my Region" και των Open Days 2017. Πρωταγωνιστές τα αλκοολούχα ποτά και cocktails από 100% φυσικά εκχυλίσματα!

«Η Ευρώπη στην περιοχή μου» (#EU in my Region) είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία επικοινωνίας με στόχο οι πολίτες να ανακαλύψουν τα ευρωπαϊκά έργα που υλοποιούνται στην περιοχή τους. 


περισσότερα...


14/6/2017 | Το κοινό εξερεύνησε τα επιστημονικά ευρήματα του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτου στο πλαίσιο του #EU in my Region

Η εκδήλωση «OPEN DAYS: ΕΚΕΦΕ «Δ» ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ» που διοργανώθηκε  στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκστρατείας επικοινωνίας : "Η Ευρώπη στην περιοχή μου" (#EUinMyRegion) από το  Εθνικό Κέντρο  Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»  (ΕΚΕΦΕ «Δ») ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Τρίτη 30 Μαΐου 2017.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση του ευρύ κοινού για τα αποτελέσματα των έργων  που  έχουν συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση τα οποία υλοποιήθηκαν από τα  Ινστιτούτα Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Βιοεπιστημών και Εφαρμογών, Φυσικής και Στοιχειωδών Σωματιδίων, Πυρηνικών Ραδιολογικών και Τεχνολογίας, Ενέργειας και Ασφάλειας  κ.α.


περισσότερα...


6/6/2017 | Ο Υπερυπολογιστής ARIS - μέσα στους 500 ισχυρότερους του κόσμου- άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό στο πλαίσιο του #EUinMyRegion

Τη Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017 και ώρες 10.00 – 13.00, το ΕΔΕΤ υποδέχτηκε το κοινό στις εγκαταστάσεις του εθνικού υπερ-υπολογιστικού συστήματος ARIS, στο πλαίσιο των ανοικτών εκδηλώσεων “Οpen days 2017” της Πανευρωπαϊκής καμπάνιας “Europe in my Region 2017”.

Εξειδικευμένα στελέχη του ΕΔΕΤ υποδέχθηκαν τους επισκέπτες σε ομάδες των 15 ατόμων, κατόπιν online εγγραφής τους μέσω της ιστοσελίδας του ΕΔΕΤ: https://hpc.grnet.gr/news-events/opendays2017/


περισσότερα...


6/6/2017 | Η ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ συμμετέχει στα Open Days 2017! Επισκεφθείτε το Μύλο Ματσόπουλου στα Τρίκαλα

Ο Μύλος Ματσόπουλου, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία βιομηχανικής κληρονομιάς στην Ελλάδα, κατασκευασμένο το 1884, κτίριο πρωτοπόρο για την εποχή του στα Βαλκάνια, συμμετέχει στην καμπάνια "Η Ευρώπη στην περιοχή μου"(#EUin myRegion) ανοίγοντας τις πόρτες του στο κοινό στις 10 Ιουνίου και ώρα 10:30 πμ έως 20:00 μμ.


περισσότερα...


31/5/2017 | Βλέποντας τα αθέατα στο ΝΟΗΣΙΣ: μια εντυπωσιακή ξενάγηση στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών& Μουσείο Τεχνολογίας στην Θεσσαλονίκη #EUinMyRegion #ΕΠΑνΕΚ

Μικροί και μεγάλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας "ΝΟΗΣΙΣ" στην Θεσσαλονίκη στις 20 Μαΐου και έδειξαν αυξημένο ενδιαφέρον κατά την διάρκεια των οργανωμένων  ξεναγήσεων.


περισσότερα...


30/5/2017 | Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το ρεσιτάλ βιολιού της βιολίστριας Leia Zhu στις 10 Μαΐου στην Φάμπρικα Πολιτισμού Λεωνιδίου στο πλαίσιο των Open Days 2017!

Ένα μοναδικό ρεσιτάλ βιολιού από τη δεκάχρονη διεθνώς βραβευμένη βρετανίδα βιολονίστρια Leia Zhu, πραγματοποιήθηκε στις 10-5-17, στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Φάμπρικας Πολιτισμού με συνοδεία πιάνου από την κα. Αμαλία Γκούλα.

Ο Πολυχώρος της Φάμπρικας Πολιτισμού σε στενή συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία του ΕΠΑνΕΚ, διοργάνωσε την εκδήλωση στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής καμπάνιας επικοινωνίας EUinMyRegion και των Open Days που στόχο έχουν την προβολή συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργων.


περισσότερα...


30/5/2017 | Οι επισκέπτες στο Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) εντυπωσιάστηκαν από τα τεχνολογικά επιτεύγματα που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση του #EUinMyRegion

Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ανοιχτής μέρας στις 16/5/2017 για το κοινό και τις επιχειρήσεις που πραγματοποίησε το ΙΠΤΗΛ του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ). Από τις 12.00 μέχρι τις 17.00 επισκέπτες όλων των ηλικιών αλλά και εκπρόσωποι επιχειρήσεων και φορέων είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τον κόσμο της Πληροφορικής μέσα από τα τεχνολογικά επιτεύγματα του ΙΠΤΗΛ/ΕΚΕΤΑ.


περισσότερα...


30/5/2017 | «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας μικρός που ήταν πολύ μεγάλος»: Μια εκδήλωση γεμάτη συναίσθημα στην Οικία-Μουσείο Ε. Βενιζέλου #EuinMyRegion

Η Οικία-Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου (Χαλέπα, Χανιά) γιόρτασε και φέτος τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων αλλά και την συμμετοχή της στα Open Days 2017, την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 με τουλάχιστον 200 μικρούς και μεγάλους επισκέπτες, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και συμμετείχαν στις δράσεις της.


περισσότερα...


30/5/2017 | Η ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ "ταξιδεύει" στη Μάνη με την όμορφη εκδήλωση του Δήμου Αν.Μάνης «Μάνη: το ταξίδι της πέτρας στον τόπο και τον χρόνο».

Το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ανατολικής Μάνης συμμετείχε στην Καμπάνια "Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2017" (#EUinMyRegion) και παράλληλα γιόρτασε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων διοργανώνοντας  εκδήλωση με τίτλο "Μάνη, το ταξίδι της πέτρας στον χρόνο και τον τόπο" υπό την μελωδία του πιάνου, στο χώρο του ΚΠΑΜ, την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017. 


περισσότερα...


26/5/2017 | Η ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ συμμετέχει στα Open Days 2017! Επισκεφτείτε το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» (ΕΚΕΦΕ «Δ») στην εκδήλωση «ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ» στις 30.5.17

Ημερομηνία: Τρίτη  30 Μαΐου 2017

Τίτλος εκδήλωσης: OPEN DAYS ΕΚΕΦΕ «Δ»: ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ» 

Ώρα: 17.00 μμ. - 20.00 μμ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και  θα διατεθούν, για την διευκόλυνση των επισκεπτών, πούλμαν του ΕΚΕΦΕ «Δ», από και προς,  την  στάση Νομισματοκοπείο από τις 16.50 έως τις 20.00 και κάθε 15 λεπτά, διότι δεν υπάρχει η δυνατότητα στάθμευσης μέσα στο Κέντρο.

Τα έργα θα παρουσιαστούν  στην έκθεση καινοτομίας  και σε εργαστήρια του Κέντρου.

Χώρος: Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»  (ΕΚΕΦΕ «Δ»)

Αγία Παρασκευή

Πόλη: Αθήνα

Ιστοσελίδα για πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση: http://www.demokritos.gr/


περισσότερα...


22/5/2017 | Ταξιδέψαμε στα αστέρια με το τηλεσκόπιο NEWALL του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών #EU in my Region!

Το Εθνικόν Αστεροσκοπείον Αθηνών (#ΕΑΑ) με τη δράση «Ταξιδεύοντας στα Αστέρια», έδωσε την ευκαιρία στους πολίτες να επισκεφθούν το Τηλεσκόπιο NEWALL (#NEWALL) στο Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης την Κυριακή 21 Μαΐου 2017. Η εκδήλωση οργανώθηκε από τo Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (#ΓΓΕΤ) και την Ειδική Υπηρεσία του ΕΠΑνΕΚ, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκστρατείας επικοινωνίας "Η Ευρώπη στην περιοχή μου" (#EUinMyRegion), όπου γίνεται προσπάθεια οι πολίτες να δουν και να μάθουν περισσότερα για τα έργα που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή τους.


περισσότερα...


17/5/2017 | Η ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ συμμετέχει στα Open Days 2017! Εκδήλωση: "Μάνη, το ταξίδι της πέτρας στο χρόνο και τον τόπο" στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ανατολικής Μάνης

Το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ανατολικής Μάνης συμμετέχει στην Καμπάνια η Ευρώπη στην περιοχή μου 2017 (#EUinMyRegion) και παράλληλα γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων διοργανώνοντας πρόγραμμα δωρεάν ερμηνευτικών ξεναγήσεων "Μάνη, το ταξίδι της πέτρας στο χρόνο και τον τόπο" υπό την μελωδία του πιάνου, στο χώρο του ΚΠΑΜ την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 και ώρα 21:00 - 23:00. 


περισσότερα...


16/5/2017 | Η ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ συμμετέχει στα Open Days 2017! Επισκεφτείτε το Εθνικό Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ» στην Θεσσαλονίκη

Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας «NOESIS» προσφέρει στο κοινό το περιβάλλον για τη γνωριμία και την κατανόηση των Θετικών Επιστημών και της Τεχνολογίας.  Μέσω των Open Days 2017, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει σε οργανωμένες ξεναγήσεις, στο Πλανητάριο, στο Κοσμοθέατρο που διαθέτει τη μεγαλύτερη οθόνη στην Ελλάδα και στις μόνιμες Εκθέσεις.


περισσότερα...


16/5/2017 | Η ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ συμμετέχει στα Open Days 2017! Επισκεφτείτε την ποτοποιία ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ – ΧΑΧΑΛΗΣ για γευσιγνωσία

Η ποτοποιία ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ – ΧΑΧΑΛΗΣ προσκαλεί το κοινό σε μία πρωτότυπη εκδήλωση με τίτλο «SCIENCE & SPIRITS» η οποία περιλαμβάνει γευσιγνωσία αλκοολούχων ποτών και cocktails από 100% φυσικά εκχυλίσματα.


περισσότερα...


12/5/2017 | Η ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ συμμετέχει στα Open Days 2017! Γνωρίστε τις νέες τεχνολογίες, στο Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης του ΕΚΕΤΑ στη Θεσσαλονίκη στις 16-5-17!

Το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, σας προσκαλεί να γνωρίσετε τον συναρπαστικό κόσμο της πληροφορικής σε μια εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό και τις επιχειρήσεις, που διοργανώνει την Τρίτη, 16 Μαΐου 2017.

Η εκδήλωση στο πλαίσιο των  OPEN DAYS 2017 (#EUinMy Region) έχει στόχο να παρουσιάσει τα επιτεύγματα του ΙΠΤΗΛ/ΕΚΕΤΑ στο κοινό και τις επιχειρήσεις επάνω σε ένα ευρύ φάσμα πεδίων όπως η Ρομποτική, η Τεχνητή Νοημοσύνη, η Επαυξημένη Πραγματικότητα κ.α.


περισσότερα...


11/5/2017 | Η ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ συμμετέχει στα Open Days 2017! Επισκεφθείτε την Οικία-Μουσείο του Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά στις 18-5-17!

Η Οικία-Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου (Χαλέπα, Χανιά) ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό με εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μικρούς μαθητές, ξεναγήσεις για το ευρύ κοινό και διαδραστικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια στην Αίθουσα Διαδραστικών Εκθεμάτων & Τεχνολογίας (πάζλ, παιχνίδια μυστηρίου, κυνήγι θησαυρού, παιχνίδια μεταμφίεσης, αφής, κρυπτόλεξα, κ.α.).
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρα Μουσείων και της συμμετοχής της Οικίας-Μουσείου Ελευθερίου Βενιζέλου στην καμπάνια «Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2017 (#EU in my Region).


περισσότερα...


11/5/2017 | Η ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ συμμετέχει στα Open Days 2017! Επισκεφτείτε τον Υπερ-υπολογιστή ARIS στις 22-5-17!

To  Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας  (ΓΓΕΤ) προσκαλεί τους πολίτες να δουν και να μάθουν περισσότερα για τα έργα που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή μας συμμετέχοντας στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία επικοινωνίας "Η Ευρώπη στην περιοχή μου" (#EUinMyRegion).
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, οι πολίτες θα μπορούν να ξεναγηθούν από εξειδικευμένα στελέχη του ΕΔΕΤ  στις εγκαταστάσεις του υπερ-υπολογιστή ARIS  και να ανακαλύψουν τις δυνατότητες μίας από τις πλέον εξελιγμένες τεχνολογικά υποδομές για την υλοποίηση επιστημονικών εφαρμογών μεγάλης κλίμακας.


περισσότερα...


11/5/2017 | Η ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ συμμετέχει στα Open Days 2017! Επισκεφτείτε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στις 21-5-17!

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας προσκαλεί τους πολίτες να δουν και να μάθουν περισσότερα για τα έργα που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή μας, συμμετέχοντας στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία επικοινωνίας "Η Ευρώπη στην περιοχή μου" (#EUinMyRegion). Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, οι πολίτες θα μπορούν να επισκεφθούν το Τηλεσκόπιο NEWALL στο Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης την Κυριακή 21 Μαΐου 2017 και ώρα 20.00 σε μια ανοιχτή βραδιά για το κοινό.


περισσότερα...


8/5/2017 | Η ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ συμμετέχει στα Open Days 2017! Επισκεφτείτε στις 10 Μαΐου την Φάμπρικα Πολιτισμού Λεωνιδίου για το ρεσιτάλ βιολιού της βιολίστριας Leia Zhu

O Δήμος Νότιας Κυνουρίας στα πλαίσια των ανοιξιάτικων πολιτιστικών του εκδηλώσεων, θα φιλοξενήσει στον Πολυχώρο της Φάμπρικας Πολιτισμού στο Λεωνίδιο, την δεκάχρονη διεθνώς βραβευμένη Βρετανίδα βιολίστρια Leia Zhu, σε ένα ρεσιτάλ βιολιού με συνοδεία πιάνου.  Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 20:00, ωστόσο ο Πολυχώρος της Φάμπρικας Πολιτισμού (και το Μουσείο) θα είναι ανοικτός στους επισκέπτες από τις 18:00 έως τις 21:00.  Η Φάμπρικα Πολιτισμού ανακαινίστηκε και μετατράπηκε σε πολυχώρο με υποδομές για πολιτιστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του ΕΠ Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα, ΕΣΠΑ 2007-2013, με πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.


περισσότερα...29/11/2016 | Το ΕΠΑνΕΚ στην έκθεση «Πελοπόννησος Expo»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε στο κοινό της έκθεσης «Πελοπόννησος Expo»,  η παρουσία εξειδικευμένου εκθεσιακού περιπτέρου  που παρείχε ενημέρωση, για το Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.


περισσότερα...


10/11/2016 | Το ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020) συμμετέχει στην Πελοπόννησος Expo από 9 έως 13 Νοεμβρίου

Επιδιώκοντας την ολοκληρωμένη ενημέρωση του κοινού για τις ευκαιρίες που προσφέρει το ΕΣΠΑ 2014 - 2020 και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) στην Περιφέρεια και στους άμεσα δυνητικά ωφελούμενους του προγράμματος, η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΣ με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, συμμετέχουν στην έκθεση Πελοπόννησος Expo.


περισσότερα...22/9/2016 | Μάθετε σήμερα περισσότερα για το ΕΠΑνΕΚ (2014 - 2020)

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) αποτελεί ένα από τα πέντε τομεακά επιχειρησιακά προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020


Καλύπτει γεωγραφικά το σύνολο της χώρας, έχει προϋπολογισμό 4,67 δις ευρώ και περιλαμβάνει δράσεις ενίσχυσης  επιχειρήσεων και δημιουργίας νέων επιχειρήσεων από ανέργους, κατάρτισης και πιστοποίησης προσόντων εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων καθώς και δράσεις υποδομών.


Ακολουθούν νέοι κύκλοι ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, δημιουργία επιχειρηματικών πάρκων, συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς φορείς για την προαγωγή επενδύσεων στην έρευνα και την καινοτομία, υποστήριξη συνέργειας εταιρειών (clusters), δράσεις για την αναβάθμιση δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού και την υποστήριξη της προσαρμοστικότητας επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Ενημερωθείτε για όλους τους τρόπους επικοινωνίας με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του  ΕΠΑνΕΚ για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις του Προγράμματος.περισσότερα...


15/4/2016 | Εκδήλωση στην Κοζάνη για τις 4 νέες δράσεις του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014 - 2020) στις 20 Απριλίου 2016

Tο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΣ και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επιχειρηματικότητα, Ανταγωνιστικότητα και Καινοτομία (ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ), διοργανώνουν την 7η ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση στην Κοζάνη, 20 Απριλίου 2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Μακεδονίας, για τις 4 νέες δράσεις του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020):


περισσότερα...


11/4/2016 | Εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη για τις 4 νέες δράσεις του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014 - 2020) στις 13 Απριλίου 2016

Tο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΣ και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επιχειρηματικότητα, Ανταγωνιστικότητα και Καινοτομία (ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ), διοργανώνουν την 6η ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη13 Απριλίου 2016 στο Επιμελητήριο Έβρου, Λεωφόρος Δημοκρατίας 307, αίθουσα εκδηλώσεων, 3ος όροφος, για τις 4 νέες δράσεις του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020).


περισσότερα...


6/4/2016 | Εκδήλωση στο Βόλο για τις 4 νέες δράσεις του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014 - 2020) στις 11 Απριλίου 2016

Tο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΣ και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επιχειρηματικότητα, Ανταγωνιστικότητα και Καινοτομία (ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ), διοργανώνουν την 5η ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση στο Βόλο, 11 Απριλίου 2016 στο Πολυχώρο Τσαλαπάτα, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, εντος στοάς τέχνης για τις 4 νέες δράσεις του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020)


περισσότερα...


29/3/2016 | Εκδήλωση στα Ιωάννινα για τις 4 νέες δράσεις του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014 - 2020) στις 4 Απριλίου 2016

Tο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΣ και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επιχειρηματικότητα, Ανταγωνιστικότητα και Καινοτομία (ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ), διοργανώνουν την 4η ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση στα Ιωάννινα, 4 Απριλίου 2016, στο HOTEL DU LAC, Καρόλου Παπούλια & Ίκκου, για τις 4 νέες δράσεις του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020).


περισσότερα...


28/3/2016 | Εκδήλωση στην Καλαμάτα για τις 4 νέες δράσεις του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014 - 2020) στις 30 Μαρτίου 2016

Tο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΣ και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επιχειρηματικότητα, Ανταγωνιστικότητα και Καινοτομία (ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ), διοργανώνουν την 3η ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση στην Καλαμάτα, 30 Μαρτίου 2016, ELITE CITY RESORT, Ναυαρίνου 2, για τις 4 νέες δράσεις του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020).


περισσότερα...


18/3/2016 | Ενημερωτικές εκδηλώσεις του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, για την παρουσίαση των 4 νέων δράσεων του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020) στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη

Tο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού / Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΣ / Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επιχειρηματικότητα, Ανταγωνιστικότητα και Καινοτομία (ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ), διοργανώνει δύο Ανοιχτές Ενημερωτικές Εκδηλώσεις.


περισσότερα...


22/1/2015 | Δείτε το φυλλάδιο σχετικά με το ΕΠΑνΕΚ 2014-2020 - Βάζουμε μπροστά τη μηχανή της ανάπτυξης

Το ΕΠAνΕΚ δομείται στους παρακάτω κύριους Αξονες Προτεραιότητας:


περισσότερα...


14/4/2014 | Σημαντικό το ενδιαφέρον του κοινού στην Ημερίδα Διαβούλευσης του ΕΠΑνΕΚ-Κίνηση, στις 3/4/14 στο Hilton

Περισσότεροι από 600 συμμετέχοντες παρευρέθηκαν στην Ημερίδα Διαβούλευσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία «ΕΠΑνΕΚ – κίνηση», στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Πέμπτη 3 Απριλίου, στο ξενοδοχείο Hilton.


περισσότερα...


3/4/2014 | Ημερίδα Διαβούλευσης για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία («ΕΠΑνΕΚ-κίνηση») του νέου ΕΣΠΑ

Έμφαση σε εννέα συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας, στους οποίους η χώρα διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα και μπορούν να αποδώσουν άμεσα, θετικά αποτελέσματα για την ανάκαμψη της οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας θα δώσει το πρόγραμμα «Επανεκκίνηση» του νέου ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, επεσήμανε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης.


περισσότερα...
Print out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19