Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δημοσιότητα - Εκδηλώσεις

Διάκριση Ελληνικού συγχρηματοδοτούμενου έργου στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Ευρυζωνικότητας. [22/11/2017]


Βραβεύθηκε την Τρίτη 21/11/17, στο πλαίσιο των  Ευρωπαϊκών Βραβείων Ευρυζωνικότητας 2017,  «European Broadband Awards 2017» που διοργανώνονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG CNECT), το έργο  «Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές Λευκές Περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας και Υπηρεσίες Εκμετάλλευσης και Αξιοποίησης των Υποδομών με ΣΔΙΤ» - Rural Broadband, ως το καλύτερο έργο στην Ευρώπη στην κατηγορία «Προώθηση πολιτικής συνοχής σε αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές».

Το έργο διαγωνιζόταν μαζί με άλλα δύο έργα από την Ισπανία και τη Γερμανία, ως φιναλίστ, ενώ συνολικά στον διαγωνισμό συμμετείχαν 49 έργα από 20 χώρες.

Το «Rural Broadband», είναι συνολικού προϋπολογισμού 161.061.091,94 ευρώ και έχει χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων: ΕΠ Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα  και  Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ),  EΠ Αγροτικής Ανάπτυξης, ΕΠ Μακεδονίας - Θράκης και  ΕΠ Ψηφιακή Σύγκλιση και είχε ως στόχο τη μείωση του «ευρυζωνικού χάσματος» μεταξύ των πλέον μειονεκτικών περιοχών της Ελλάδας (λευκές αγροτικές περιοχές) και των περιοχών της υπόλοιπης χώρας.  Χωρίζεται σε 2 φάσεις με την πρώτη να αφορά την υλοποίηση και τη δεύτερη την λειτουργία των υποδομών.

Η υλοποίηση του έργου πραγματοποιήθηκε με σύμπραξη μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) της μορφής ΒΟΤ (Build, Operate, Transfer) για την παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών χονδρικής στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους με την αξιοποίηση της υποδομής (δίκτυο) που θα αναπτυχθεί.  

Χάρη στο έργο αποκτούν πρόσβαση σε ευρυζωνικό δίκτυο 5.077 οικισμοί και αντιστοίχως 525.287 κάτοικοι.  Είναι προφανές ότι τα οφέλη για τους απομακρυσμένους αυτούς πληθυσμούς είναι μεγάλα καθώς άρεται ο «ψηφιακός αποκλεισμός» των «Λευκών Περιοχών» και προσφέρεται πρόσβαση στις σύγχρονες ηλεκτρονικές υπηρεσίες και στις προϋποθέσεις  για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Αναμφίβολα, η  σπουδαιότητα και η επιτυχία του έργου αντικατοπτρίζεται και από το γεγονός ότι βρίσκεται ως φιναλίστ σε αυτό το ιδιαίτερα ανταγωνιστικό διαγωνισμό όπου συμμετείχαν συνολικά 49 έργα από 20 διαφορετικές Ευρωπαϊκές  χώρες.

Δείτε τις σχετικές προσκλήσεις:

http://www.antagonistikotita.gr/epanek/proskliseis.asp?id=58&cs=

http://www.antagonistikotita.gr/epanek/proskliseis.asp?id=62&cs=


ΕπιστροφήPrint out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19