Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δημοσιότητα - Εκδηλώσεις

ECOCITY FORUM 2018 "Circular Economy in Smart Cities", το ΕΠΑνΕΚ «παρών» σε ένα σημαντικό συνέδριο για την κυκλική οικονομία [1/10/2018]


Το ECOCITY FORUM 2018 που θα διεξαχθεί από τις 3 μέχρι τις 5 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, εξετάζει όλες τις πτυχές της Κυκλικής Οικονομίας με έμφαση σε αυτές που σχετίζονται με την αστική αειφορία.  

Στην κυκλική οικονομία,  οι φυσικοί πόροι αξιοποιούνται με βιώσιμο τρόπο και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την επαναχρησιμοποίηση τους, ελαχιστοποιώντας τα απορρίμματα και την ενεργειακή σπατάλη.

Κάποιες από τις θεματικές ενότητες που καλύπτονται είναι οι έξυπνες πόλεις και η ποιότητα ζωής, ο περιορισμός στην παραγωγή πλαστικών απορριμμάτων  - μέθοδοι ανακύκλωσης, η παραγωγή ενέργειας και τα απορρίμματα, ο ρόλος των τεχνολογιών πληροφορίας & επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην επέκταση της κυκλικής οικονομίας κ.α.   

Το ΕΠΑνΕΚ με πολλές από τις Δράσεις και τα έργα υποδομών που χρηματοδοτεί, συμβάλλει στη μετατροπή της ελληνικής οικονομίας από γραμμική σε κυκλική.  

Η Ειδική Γραμματέας Τομεακών ΕΤΠΑ & ΤΣ, Ευγενία Φωτονιάτα θα πραγματοποιήσει παρέμβαση την Παρασκευή στις 5 Οκτωβρίου, κατά την οποία θα  παρουσιάσει τους τρόπους χρηματοδότησης και ενίσχυσης της κυκλικής οικονομίας.

Καθ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου θα λειτουργεί  ενημερωτικό περίπτερο, όπου στελέχη του ΕΠΑνΕΚ θα ενημερώνουν τους ενδιαφερομένους για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και για το πώς μπορεί να συμβάλει στην κυκλική οικονομία με τις Δράσεις του.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή του ΕΠΑνΕΚ μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Πληροφόρησης στο 801 11 36300 και στο infoepan@mou.gr

Ιστότοπος συνεδρίου: www.ecocityforum.eu



Συνημμένα Αρχεία
1/10/2018 Δείτε το έντυπο του ΕΠΑνΕΚ για την κυκλική οικονομία [Νέο αρχείο]
Επιστροφή



Print out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19