Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δημοσιότητα - Εκδηλώσεις

Επιτυχημένη Εκδήλωση του Δήμου Σάμου στο πλαίσιο της καμπάνιας Europe in my region (#EUinmyRegion) [4/7/2018]


Μεγάλος αριθμός πολιτών επισκέφθηκε την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής καμπάνιας Europe in my Region, από τον Δήμο Σάμου και το 1ο Γυμνάσιο Σάμου την Τετάρτη 27/06/18 στο Μουσείο Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου στο Ηραίον Σάμου.

Το Μουσείο Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου , συγχρηματοδοτήθηκε από το ΕΠΑΝ ΙΙ (ΕΣΠΑ 2007-2013) και το ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020) και αποτελεί ένα σημαντικό έργο που έχει  ως αντικείμενο τη διατήρηση, προστασία και αξιοποίηση, σε μία λογική βιώσιμης ανάπτυξης του φυσικού και πολιτιστικού αποθέματος της                                                                               περιοχής.

Στην εκδήλωση, οι μαθητές  που συμμετείχαν στην εκπαιδευτική δράση Teachers4Europe,  παρουσίασαν την ιστορία της Σάμου και τη σύγχρονη δυναμική της ταυτότητα, μέσω προβολής διαφανειών και δημιουργικών βίντεο, που επιμελήθηκαν οι ίδιοι.

Οι θεματικές ενότητες που παρουσιάστηκαν από τους μαθητές αφορούσαν στοιχεία γύρω από το φυσικό πλούτο του νησιού, τα ήθη και τα έθιμά του, τα παραδοσιακά επαγγέλματα καθώς επίσης και προβολή διάσημων Σαμιωτών. Η παρουσίαση έκλεισε με τη θεματική ενότητα  «στα Ίχνη της Ευρώπης» όπου έγινε αναλυτική παρουσίαση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και της  αξιοποίησης τους σε Πανσαμιακό επίπεδο.

Μετά το τέλος της παρουσίασης ακολούθησε συναυλία στον προαύλειο χώρο του Μουσείου με αιγαιοπελαγίτικους ήχους από το μουσικό συγκρότημα "The Saman Project".



Συνημμένα Αρχεία
4/7/2018 Φωτογραφικό Υλικό
Επιστροφή



Print out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19