Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013

Διαβούλευση ΕΠΑνΕΚ

Στις 3 Απριλίου 2014 πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Hilton, Ημερίδα Διαβούλευσης του Eπιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία «ΕΠΑνΕΚ - κίνηση», στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020, στην οποία παρευρέθηκαν περισσότεροι από 600 συμμετέχοντες. 

Στην έναρξη των εργασιών της εκδήλωσης, απεύθυναν ομιλίες ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης, ο επικεφαλής του Γραφείου Αθηνών της Γενικής Διεύθυνσης ECFIN της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων - ΕΣΠΑ Γιώργος Γιαννούσης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Γιώργος Ζαννιάς, ο επικεφαλής του Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πρωθυπουργού Δημήτρης Πτωχός, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων Γιάννης Παπαδόπουλος και ο ιδρυτής της εταιρίας Warply (Startup) Γιάννης Δοξαράς.

Στη συνέχεια, αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος στις συνεδριάσεις των επιμέρους ομάδων εργασίας για τους τομείς της οικονομίας στους οποίους θα δοθεί έμφαση στο πλαίσιο του νέου προγράμματος «ΕΠΑνΕΚ – κίνηση».

Στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης πραγματοποιήθηκε επίσης και ηλεκτρονική διαβούλευση επί των 9 στρατηγικών κειμένων του ΕΠΑνΕΚ-κίνηση, η οποία ξεκίνησε στις 4 Απριλίου 2014 και ολοκληρώθηκε στις 22 Απριλίου. Το κοινό κατέθεσε τις απόψεις και προτάσεις του ηλεκτρονικά για τα 9 Στρατηγικά Σχέδια των Τομεακών Ομάδων Σχεδιασμού του ΕΠΑνΕΚ –κίνηση. Οι 9 τομείς είναι οι εξής:

     1. Τουρισμός
     2. Αγροδιατροφικός Τομέας
     3. Εφοδιαστική Αλυσίδα (Logistics)
     4. Περιβαλλοντική Βιομηχανία
     5. Υγεία συνολικά
     6. Παραγωγή Εξοικονόμηση Ενέργειας
     7. Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών
     8. Υλικά - Κατασκευές
     9. Δημιουργικές Βιομηχανίες

Όπως επεσήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης, η Ελλάδα διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα στους εννέα συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας και άρα τα αποτελέσματα για την ανάκαμψη της οικονομίας και την δημιουργία θέσεων εργασίας, θα είναι άμεσα.

Δείτε φωτογραφικό υλικό απο την Ημερίδα Διαβούλευσης του ΕΠΑνΕΚ που πραγματοποιήθηκε στις 3/4/14 στο ξενοδοχείο Hilton.

Στρατηγικά Κείμενα Τομεακών Ομάδων
Ομιλία Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κωστή Χατζηδάκη
Πρωινές Ομιλίες Ημερίδας
Παρουσιάσεις Ομάδων Εργασίας
Πρόγραμμα Ημερίδας
Πρόσκληση Ημερίδας
Τι έγραψε ο τύπος για την Ημερίδα ΕΠΑνΕΚ-κίνηση
Ανακοίνωση Υπουργείου Ανάπτυξης και ΑνταγωνιστικότηταςPrint out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Ενίσχυση των ΜΜΕ με εξωστρεφή προσανατολισμό | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

TEPIX

EquiFund