Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δημοσιότητα - Εκδηλώσεις

«Ψηφιακή Αθωνική Κιβωτός - Λειτουργική σύζευξη Παράδοσης και Τεχνολογίας», επιτυχημένη εκδήλωση στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο [24/7/2020]


Μια σημαντική εκδήλωση παρουσίασης του έργου του ΕΠΑνΕΚ «Ψηφιακή Κιβωτός» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Ιουλίου 2020 στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. 

Το έργο της «Αθωνικής Ψηφιακής Κιβωτού» είναι ένα πρωτοποριακό εγχείρημα με το οποίο ψηφιοποιήθηκε το πολιτιστικό απόθεμα 14 Μονών   αξιοποιώντας τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) με σκοπό την αύξηση του βαθμού προσβασιμότητας στο σημαντικό αυτό ιστορικό υλικό και την πρακτική αξιοποίηση του, καθώς και την προστασία του από την φθορά.

Ο προϋπολογισμός του έργου άγγιξε τα  9.4  εκατ. ευρώ ο οποίος συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι  της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους, διακεκριμένοι επιστήμονες και ερευνητές, μέλη της κυβέρνησης και εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων και οργανισμών, ενώ το κοινό απαρτίζονταν από εκλεκτά μέλη της ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό και η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ, ΤΣ και ΕΚΤ κα Νίκη Δανδόλου

Επισκεφτείτε εδώ την «Ψηφιακή Αθωνική Κιβωτό»

Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου της Εκδήλωσης


Επιστροφή



Print out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19