Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δημοσιότητα - Εκδηλώσεις

Ημερίδα: «Οι Ερευνητικές Υποδομές στην υπηρεσία της Κοινωνίας και της Οικονομίας της Γνώσης» 25/02/19 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών [20/2/2019]


 

Την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 και ώρες 10:00 –17:00, θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας») ημερίδα με συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με τίτλο «Οι Ερευνητικές Υποδομές στην υπηρεσία της Κοινωνίας και της Οικονομίας της Γνώσης».

Στην ημερίδα θα προβληθούν τα έργα τα οποία συμμετείχαν στη Πρόσκληση  «Ενίσχυση των Υποδομών Έρευνας και Καινοτομίας» του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014 – 2020), προϋπολογισμού 75.526.965,88 ευρώ, η οποία είχε ως στόχο την αύξηση της καινοτομικής ικανότητας της χώρας μέσα από την ενίσχυση σημαντικών υποδομών Έρευνας Τεχνολογίας Ανάπτυξης και Καινοτομίας , τη διασύνδεσή τους με τον ιδιωτικό τομέα, την εξυπηρέτηση κοινωνικών προκλήσεων καθώς και τη δικτύωσή τους με αντίστοιχες υποδομές στον Ευρωπαϊκό και Διεθνή χώρο.  Τα έργα που χρηματοδοτήθηκαν είχαν στόχο να εξυπηρετήσουν την εθνική στρατηγική Έρευνας και Τεχνολογίας για την Έξυπνη Εξειδίκευση (Research and Innovation Strategies for Smart Specialisation - RIS3), η οποία αποσκοπεί στον οικονομικό μετασχηματισμό της χώρας μας.  Θα πρέπει να τονίσουμε  ότι χάρη στη συγκεκριμένη Πρόσκληση  περιόρισε το Brain Drain της χώρας μας καθώς εκατοντάδες ερευνητές συμμετείχαν στα ερευνητικά προγράμματα της Δράσης.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Αναπλ. Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Φωτάκης, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης, η Γενική Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Πατρίτσια Κυπριανίδου και η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ & ΤΣ Ευγενία Φωτονιάτα.

Η θεματολογία των συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης θα αφορά τους στρατηγικούς τομείς προτεραιότητας  σύμφωνα με την RIS 3 : Υγεία και Φάρμακα, Υλικά και κατασκευές, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) Πολιτισμός, Τουρισμός, Δημιουργικές Βιομηχανίες,  Αγροδιατροφή,  Περιβάλλον,  Ενέργεια, Μεταφορές και Εφοδιαστική Αλυσίδα.

Η Δράση «Ενίσχυση των Υποδομών Έρευνας και Καινοτομίας» έχει χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και εθνικούς πόρους.



Συνημμένα Αρχεία
20/2/2019 Πρόγραμμα Εκδήλωσης
Επιστροφή



Print out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19