Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013

Προσκλήσεις για φορείς - Αποφάσεις Ένταξης

Αναβάθμιση Υποδομών και Υπηρεσιών Προσκυνηματικού Τουρισμού [21/1/2021]


Ημερομηνία Έκδοσης: 21/01/2021
Πρώτη ημέρα υποβολής: 25/01/2021 08:00                
Τελευταία ημέρα υποβολής: 31/12/2021 και ώρα 23:59  
Εκδούσα Αρχή: ΕΥΔ ΕΠΑΝΕΚ

Κωδικός Πρόσκλησης: 141

Προϋπολογισμός: 8.000.000,00 ευρώ

Η παρούσα πρόσκληση απευθύνεται στην ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ και σε ΛΟΙΠΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΘ' ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ  για την υποβολή προτάσεων έργων (πράξεων), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία». 

Αντικείμενο της δράσης είναι η ανάπτυξη και προώθηση του Προσκυνηματικού τουρισμού, επιδιώκοντας την ενδυνάμωση της ελκυστικότητας της θρησκευτικής πολιτιστικής κληρονομιάς και την ανάδειξη της αξίας της, ώστε να συμβάλλει στην ανάπτυξη τόσο του Προσκυνηματικού τουρισμού, με την αύξηση της επισκεψιμότητας για ικανοποίηση του θρησκευτικού συναισθήματος των επισκεπτών, όσο και στον εμπλουτισμό και διαφοροποίηση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος μιας περιοχής, αυξάνοντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών, γενικότερα, για την καλλιτεχνική αξία των διαφόρων θρησκευτικών μνημείων.

Στο πλαίσιο της δράσης, οι δυνητικοί δικαιούχοι μπορούν να υλοποιούν ενέργειες για την αποκατάσταση, προστασία και ανάδειξη ιερών ναών, μονών και του περιβάλλοντος χώρου αυτών, καθώς και λοιπών θρησκευτικών μνημείων και ιδίως των σημαντικών αρχιτεκτονικών χαρακτηριστικών αυτών (π.χ. ανάπλαση και αποκατάσταση προσόψεων, κωδωνοστασίων κ.ο.κ.).

Επίσης μπορούν να διενεργούν μικρής έκτασης παρεμβάσεις για τη δημιουργία ή αποκατάσταση χώρων κοιτώνων δωρεάν φιλοξενίας ή και για συγκεκριμένα καλλιτεχνικά χαρακτηριστικά (π.χ. νωπογραφίες) αυτών.

Κάθε δυνητικός δικαιούχος – που εμπίπτει στις ανωτέρω κατηγορίες επιλέξιμων δυνητικών δικαιούχων – στο πλαίσιο της παρούσας δράσης, μπορεί να υποβάλλει μια και μοναδική πρόταση χρηματοδότησης, η οποία δύναται να περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε έναν ή και περισσότερους ιερούς ναούς ή/και μονές ή λοιπούς θρησκευτικούς χώρους της χωρικής αρμοδιότητάς του.

Πληροφορίες: Σοφία Βισίλια, 2131503643, e-mail: svisilia@mou.grΣυνημμένα Αρχεία
21/9/2021 Απόφαση Ένταξης της Πράξης «Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως & Πρεβέζης - Αναβάθμιση Υποδομών και Υπηρεσιών Προσκυνηματικού Τουρισμού»
21/9/2021 Απόφαση Ένταξης της Πράξης «Αποκατάσταση Καμπαναριού - Διαμόρφωση Προσβασιμότητας και Χώρων Εξυπηρέτησης Κοινού Ιεράς Μονής Τοπλού στη Σητεία»
26/7/2021 Απόφαση Ένταξης της Πράξης «Αποκατάσταση και Βελτίωση Διαμορφώσεων Περιβάλλοντα χώρου της Ι. Μονής Χρυσοσκαλίτισσας και του Παρθενώνα και τοποθέτηση Η/Μ Εγκαταστάσεων στο Κτίριο του Παρθενώνα»
7/7/2021 Απόφαση Απόρριψης της Πράξης «Αποκατάσταση και βελτίωση διαμορφώσεων περιβάλλοντα χώρου της Ι. Μονής Χρυσοσκαλίτισας και του Παρθενώνα και τοποθέτησης Η/Μ εγκαταστάσεων στο κτίριο του Παρθενώνα»
21/1/2021 Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων
21/1/2021 Συνημμένα Αρχεία Πρόσκλησης
ΕπιστροφήPrint out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Θέρμανση για εξωτερικούς χώρους εστίασης | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

EU in my region | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

ESPA-COVID-19

COVID-19

Diaskepsi gia to Mellon tis Eurwpis | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης