Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Νέα και Ενδιαφέροντα
6/3/2020 - Υπογράφηκε η συμφωνία για τη σύσταση Ταμείου Εγγυοδοσίας δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Υπογράφηκε από τον Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Andrew McDowell παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνη Γεωργιάδη, του Υφυπουργού Γιάννη Τσακίρη και του επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξη Πατέλη, συμφωνία για τη σύσταση Ταμείου Εγγυοδοσίας δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων μέσω του οποίου θα δοθούν επενδυτικά δάνεια και δάνεια κεφαλαίου κίνησης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Διαχειριστής του Ταμείου θα είναι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ). Με την υπογραφή της συμφωνίας το ΕΤαΕ θα προχωρήσει στην ενεργοποίηση των διαδικασιών επιλογής των τραπεζών που θα συμμετάσχουν στο Ταμείο Εγγυοδοσίας, από τις οποίες θα εκταμιεύονται τα δάνεια. Τονίζεται ότι το ΕΤαΕ θα λειτουργεί ως εγγυητής έως το 80% των δανείων. Στο Ταμείο Εγγυοδοσίας θα διατεθούν 100.000.000 € τα οποία μεταφράζονται σε πάνω από 500.000.000 ευρώ για νέα δάνεια προς ΜμΕ.

Οι εγγυήσεις θα παρέχονται στις τράπεζες με μηδενικό κόστος και αυτές με τη σειρά τους θα χορηγούν δάνεια με χαμηλότερο επιτόκιο, μεγαλύτερη περίοδο αποπληρωμής και μειωμένες εξασφαλίσεις.

Οι πόροι του Ταμείου προέρχονται από το EΠΑνΕΚ στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε την Πρόσκληση εδώ


backεπιστροφή

Print out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19