Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Νέα και Ενδιαφέροντα
23/5/2016 - Υπογραφή σύμβασης Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης κρατικών ενισχύσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑΝΕΚ 2014-2020).

O Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης και ο Πρόεδρος του Ενδιάμεσου Φορέα του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα (ΕΦΕΠΑΕ) Θωμάς – Φωκίωνας Αλγιανάκογλου, υπέγραψαν σήμερα σύμβαση για την ανάθεση του έργου του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης κρατικών ενισχύσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑΝΕΚ, 2014-2020).

Ο Υφυπουργός δήλωσε: «Στόχος του έργου είναι η αποτελεσματική, χρηστή και διαφανής διαχείριση όλων των προγραμμάτων κρατικών ενισχύσεων που θα υλοποιηθούν στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο. Το Υπουργείο Οικονομίας, όλο το προηγούμενο διάστημα, προχώρησε σε μια σειρά από τεχνικές παρεμβάσεις εξασφαλίζοντας την απόλυτη διαφάνεια και την απλοποίηση των διαδικασιών κατά τη φάση της αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων. Οι παρεμβάσεις αυτές στοχεύουν στην αποτελεσματικότερη και ταχύτερη διάθεση των πόρων του νέου ΕΣΠΑ στην πραγματική οικονομία. Σ΄ αυτό το νέο πλαίσιο διαχείρισης ο ΕΦΕΠΑΕ ως ενδιάμεσος φορέας καλείται να συνεισφέρει. Είμαστε βέβαιοι ότι με την τεχνογνωσία και την εμπειρία που διαθέτει θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ δήλωσε: «Ο ΕΦΕΠΑΕ ως ενδιάμεσος φορέας αναλαμβάνει σήμερα την υλοποίηση των προγραμμάτων του ΕΠΑΝΕΚ υπό την καθοδήγηση του Υπουργείου Οικονομίας και σύμφωνα με τους κανόνες της Ε.Ε. Όπως και στην προηγούμενη περίοδο θα φροντίσουμε να υλοποιηθούν σωστά τα προγράμματα με την τεχνογνωσία που έχουμε προς όφελος των επενδυτών και της ελληνικής οικονομίας».


backεπιστροφή

Print out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19