Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Νέα και Ενδιαφέροντα
22/11/2018 - Πιο ασφαλής και οικονομικά προσιτός ενεργειακός εφοδιασμός στην Ελλάδα χάρη στην Πολιτική Συνοχής

Η Επιτροπή χαιρετίζει τα εγκαίνια του αναβαθμισμένου τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα Αττικής. 40 εκατ. ευρώ από τα κονδύλια της Πολιτικής Συνοχής συνέβαλαν στην έναρξη της υλοποίησης του σημαντικού αυτού έργου στον τομέα της ενέργειας. Αυτός ο τερματικός σταθμός, ο οποίος έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία, παρέχει στην Ελλάδα οικονομικά πιο προσιτή, ασφαλή και βιώσιμη ενέργεια.

Η επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, κ. Κορίνα Κρέτσου, δήλωσε: «Χάρη σε αυτό το έργο της Πολιτικής Συνοχής, οι πολίτες εξοικονομούν χρήματα στους λογαριασμούς ενέργειας και η Ελλάδα επιβεβαιώνει τη θέση της ως πύλης για την παροχή φυσικού αερίου σε μια ασφαλή και διασυνδεδεμένη ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας».

Η κατασκευή του έργου πραγματοποιήθηκε σε δύο στάδια: πρώτα κατασκευάστηκε μια Μονάδα Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας και, στη συνέχεια, επεκτάθηκε η αποθηκευτική ικανότητα του τερματικού σταθμού της Ρεβυθούσας. Αυτό το δεύτερο στάδιο περιλάμβανε την κατασκευή τρίτης δεξαμενής, την αναβάθμιση θαλάσσιων εγκαταστάσεων και την εγκατάσταση νέου τεχνολογικού εξοπλισμού για την αύξηση του ρυθμού της αεριοποίησης.

Πηγή: Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα


backεπιστροφή

Print out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19