Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Νέα και Ενδιαφέροντα
8/9/2017 - Διεθνές Forum επιχειρηματικών συναντήσεων στον τομέα των Ενεργειακών Τεχνολογιών

Διεθνές Forum επιχειρηματικών συναντήσεων στον τομέα των Ενεργειακών Τεχνολογιών διοργανώνουν τα δίκτυα C-Energy 2020 (Energy) και NUCL-EU 2020 (Euratom) των Εθνικών Σημείων Επαφής στον Ορίζοντα 2020, με την υποστήριξη του ευρωπαϊκού δικτύου Εnterprise Europe Network στις 24 Οκτωβρίου 2017 στις Βρυξέλλες (Βέλγιο).

Το Forum διοργανώνεται σε συνδυασμό με τις ενημερωτικές ημερίδες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παρουσίαση του νέου προγράμματος εργασίας «Ασφαλής, καθαρή και αποδοτική ενέργεια» για την περίοδο 2018-20. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης  (ΕΚΤ), συντονιστής του ελληνικού κόμβου του μεγαλύτερου διεθνούς δικτύου καινοτομίας και επιχειρηματικότητας Enterprise Europe Network και Εθνικό Σημείο Επαφής για τα προγράμματα «Ασφαλής, καθαρή και αποδοτική ενέργεια» και «Euratom» στον Ορίζοντα 2020, υποστηρίζει τη συμμετοχή ελληνικών φορέων στην εκδήλωση.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε επιχειρήσεις και ερευνητικούς φορείς που επιδιώκουν ερευνητικές, τεχνολογικές αλλά και επιχειρηματικές συνεργασίες και θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες φορείς να βρουν τους κατάλληλους εταίρους για διεθνή συνεργασία, στο πλαίσιο των νέων προκηρύξεων του προγράμματος εργασίας της ενέργειας και της πυρηνικής ενέργειας στο πλαίσιο της συνθήκης Euratom για τα έτη 2018-20.

Συγκεκριμένα, τα θεματικά πεδία της εκδήλωσης είναι τα εξής:

  • Ενεργειακή αποδοτικότητα
  • Παραγωγή ενέργειας με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα
  • Έξυπνες πόλεις και κοινότητες
  • Πυρηνική ενέργεια

Οι ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμοί που θα συμμετέχουν στην εκδήλωση θα έχουν τη δυνατότητα να διευρύνουν το δίκτυο των επαφών τους, να ανακαλύψουν καινοτόμες τεχνολογίες και προϊόντα, να ενημερωθούν για τις χρηματοδοτικές δυνατότητες του Προγράμματος Πλαίσιο της ΕΕ για την Έρευνα και την Καινοτομία "Horizon 2020", να αναζητήσουν εταίρους για την υποβολή προτάσεων στο “Horizon 2020” ή/και το κατάλληλο Ηorizon 2020 project που να ταιριάζει στο αντικείμενό τους και να πραγματοποιήσουν στοχευμένες διμερείς συναντήσεις 30 λεπτών με επιχειρήσεις, ερευνητικούς φορείς και πανεπιστήμια.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής και να υποβάλουν το προφίλ τους (αναζήτηση εταίρων για συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, ζήτηση ή προσφορά επιχειρηματικών προτάσεων, και τεχνολογικών προϊόντων) μέχρι τις 13 Οκτωβρίου 2017. Οι αιτήσεις για τις συναντήσεις πραγματοποιούνται από τις 2 έως και τις 18 Οκτωβρίου. Τα προφίλ θα δημοσιευθούν σε ηλεκτρονικό κατάλογο και θα αποτελέσουν τη βάση για τη διοργάνωση συναντήσεων με δυνητικούς συνεργάτες. Κάθε συμμετέχων θα λάβει το προσωπικό του πρόγραμμα συναντήσεων πριν τη διοργάνωση.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων είναι δωρεάν. Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες. Οι εγγραφές στις ενημερωτικές ημερίδες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα ανοίξουν το Σεπτέμβριο 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (Χριστιάνα Σιαμπέκου, τηλ.: 210 7273954, email: schris@ekt.gr)


backεπιστροφή

Print out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19