Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Νέα και Ενδιαφέροντα
21/3/2016 - Διαβούλευση Δημιουργίας Μητρώου δομών ενεργού στήριξης νεοφυούς επιχειρηματικότητας μέχρι 31/3/2016

Διαβούλευση διαδικασίας καταγραφής – δημιουργίας Μητρώου δομών ενεργού στήριξης  νεοφυούς επιχειρηματικότητας (Θερμοκοιτίδων-Τεχνολογικών πάρκων- Εκκολαπτηρίων-Incubators, χώρων συνεργασίας-Coworking spaces, Προγραμμάτων Επιτάχυνσης-Accelerators κ.λπ.)

Το ΥΠΟΑΤ θέτει σε διαβούλευση τη διαδικασία δημιουργίας μητρώου δομών στήριξης επιχειρηματικότητας προς νεοφυείς επιχειρήσεις, τεχνοβλαστούς, νέους επίδοξους  επιχειρηματίες και υφιστάμενες επιχειρήσεις κάθε μορφής (ατομικές, Ο.Ε., Ε.Ε., ΙΚΕ, ΚΟΙΝΣΕΠ, ΕΠΕ, ΑΕ κ.λπ). Στόχος του μητρώου είναι να καταγράψει την ταυτότητα, τις υπηρεσίες και το δυναμικό δομών και προγραμμάτων υποστήριξης επιχειρηματικότητας, όπως: παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας, υποστήριξης, δικτύωσης, χρηματοδότησης, εκπαίδευσης, κ.α.

Στο μητρώο μπορούν να εγγράφονται υφιστάμενες δομές και προγράμματα/ δράσεις  παροχής υπηρεσιών στήριξης και φιλοξενίας προς νέες και υφιστάμενες επιχειρήσεις, που υποστηρίζονται ή παρέχονται είτε από ΝΠΙΔ, είτε από ΝΠΔΔ.

Η δυνατότητα εγγραφής  και επικαιροποίησης του μητρώου  θα είναι συνεχής.

Με αυτό τον τρόπο ενισχύεται η δημιουργία ενός σημαντικού τμήματος του «οικοσυστήματος» καινοτομίας της χώρας που υποστηρίζει ενεργά τις Νεοφυείς επιχειρήσεις και συνδυάζεται με τις πρόσφατες προκηρύξεις στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020. 
Η συμμετοχή των ενδιαφερομένων στη διαβούλευση αυτή αποτελεί σημαντική πηγή πληροφόρησης για το ΥΠΟΑΤ. Για τις επόμενες 10 ημέρες και μέχρι 31.3.2016 τίθενται σε διαβούλευση τα έντυπα καταγραφής και παρακαλούμε να αποστέλλονται τα σχόλια – παρατηρήσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση incubatorindex@mou.gr

Μετά την οριστικοποίηση των «πεδίων» συλλογής της πληροφορίας, η συμπλήρωση – απογραφή των δομών στήριξης επιχειρηματικότητας θα πραγματοποιηθεί on-line σε ειδική βάση δεδομένων. 



Συνημμένα Αρχεία
Φόρμα Συμπλήρωσης Μητρώου
Μητρώο δομών ενεργού στήριξης νεοφυούς επιχειρηματικότητας
backεπιστροφή

Print out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19