Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Νέα και Ενδιαφέροντα
22/5/2017 - Ταξιδέψαμε στα αστέρια με το τηλεσκόπιο NEWALL του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών #EU in my Region!

Το Εθνικόν Αστεροσκοπείον Αθηνών (#ΕΑΑ) με τη δράση «Ταξιδεύοντας στα Αστέρια», έδωσε την ευκαιρία στους πολίτες να επισκεφθούν το Τηλεσκόπιο NEWALL (#NEWALL) στο Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης την Κυριακή 21 Μαΐου 2017. Η εκδήλωση οργανώθηκε από τo Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και την Ειδική Υπηρεσία του ΕΠΑνΕΚ, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκστρατείας επικοινωνίας "Η Ευρώπη στην περιοχή μου" (#EUinMyRegion), όπου γίνεται προσπάθεια οι πολίτες να δουν και να μάθουν περισσότερα για τα έργα που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή τους.

Μικροί και μεγάλοι, κατέκλυσαν τον χώρο του τηλεσκοπίου NEWALL το βράδυ της Κυριακής (21/05) για να ακούσουν την ομιλία του αστροφυσικού 'Αρη Μυλωνά και να παρακολουθήσουν ντοκιμαντέρ για τη διαστημική έρευνα. Οι επισκέπτες έθεσαν ερωτήσεις που η καθεμία είχε τη δική της σημασία: "Υπάρχουν εξωγήινοι;" ρωτούσαν τα παιδιά. “Τι είναι οι μαύρες τρύπες του διαστήματος;”, ρωτούσαν οι μεγαλύτεροι και κάποιοι έπαιρναν απαντήσεις σε πιο απλές ερωτήσεις: Τι είναι το διάστημα;, “Γιατί πρέπει να χρηματοδοτείται η διαστημική έρευνα;”. Ήταν μια βραδιά γεμάτη από απορίες, μεστές απαντήσεις και ένα ταξίδι στα αστέρια, που άνοιξε άλλους ορίζοντες για όλους.

Το Τηλεσκόπιο NEWALL ανακαινίσθηκε πλήρως μέσω της Δράσης Εθνικής Εμβέλειας "Αναπτυξιακές προτάσεις Ερευνητικών Φορέων - ΚΡΗΠΙΣ" στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος  Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΣΠΑ 2007-2013) και παραδόθηκε στην κοινωνία πλήρως λειτουργικό για να χαρίζει βραδινές ξεναγήσεις στα αστέρια σε μικρούς και μεγάλους.


backεπιστροφή

Print out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19