Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Νέα και Ενδιαφέροντα
15/6/2017 - Τέλος στις χρεώσεις περιαγωγής εντός της Ε.Ε. από σήμερα 15/6/17!

Τέλος στις χρεώσεις περιαγωγής εντός της ΕΕ: κοινή δήλωση 3 ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων 

Από σήμερα, 15 Ιουνίου 2017, παύουν να ισχύουν τα τέλη περιαγωγής (roaming) στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνιο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μούσκατ -εκ μέρους της μαλτέζικης προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης- και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εξέδωσαν από κοινού την ακόλουθη δήλωση:

«Σκοπός της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να φέρνει κοντά τους ανθρώπους και να κάνει τη ζωή τους ευκολότερη. Η κατάργηση των τελών περιαγωγής είναι μια πραγματική ευρωπαϊκή ιστορία επιτυχίας.

Από τώρα και στο εξής, οι πολίτες που ταξιδεύουν εντός της ΕΕ θα μπορούν να τηλεφωνούν, να στέλνουν μηνύματα και να συνδέονται μέσω των κινητών τους τηλεφώνων με το ίδιο κόστος όπως στη χώρα τους. Η κατάργηση των τελών περιαγωγής είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο απτές επιτυχίες της ΕΕ.

Τα τελευταία 10 χρόνια, τα θεσμικά μας όργανα κατέβαλαν από κοινού τεράστιες προσπάθειες για να εξαλείψουν αυτή την αδυναμία της αγοράς. Κάθε φορά που ένας Ευρωπαίος πολίτης διέσχιζε τα σύνορα για να μεταβεί σε άλλη χώρα της ΕΕ, είτε για ταξίδι αναψυχής, είτε για εργασία ή σπουδές, είτε απλώς και μόνον για μία μέρα, απέφευγε να χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο ανησυχώντας για το ύψος του λογαριασμού που θα αντίκρυζε όταν επέστρεφε στη χώρα του εξαιτίας των χρεώσεων περιαγωγής. Αυτές οι χρεώσεις ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Από σήμερα, θα μπορείτε να παραμένετε συνδεδεμένοι ενόσω ταξιδεύετε εντός της ΕΕ με το ίδιο κόστος που θα είχατε στη χώρα σας.

Αυτό είναι αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης προσπάθειας στην οποία συμμετείχαν πολλοί παράγοντες. Αναπτύσσοντας στενή συνεργασία, η Ευρωπαϊκή Ένωση πέτυχε ένα απτό, θετικό αποτέλεσμα για τους Ευρωπαίους πολίτες. Είμαστε περήφανοι που η ΕΕ έβαλε τέλος στις πολύ υψηλές τιμές των τελών περιαγωγής και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε εκείνους που επέδειξαν την απαραίτητη αποφασιστικότητα ώστε να υπερβούμε τις πολυάριθμες προκλήσεις και να επιτύχουμε τον επιδιωκόμενο στόχο. 

Παράλληλα, η ΕΕ κατάφερε να επιτύχει τη σωστή ισορροπία ανάμεσα στην κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής και την ανάγκη να διατηρηθεί η ανταγωνιστικότητα και η ελκυστικότητα των εγχώριων πακέτων κινητής τηλεφωνίας. Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είχαν στη διάθεσή τους 2 χρόνια για να προετοιμαστούν για την κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής. Είμαστε βέβαιοι ότι θα αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που προσφέρουν οι νέοι κανόνες προς όφελος των πελατών τους.

Η κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής είναι ένας θεμέλιος λίθος για την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά της ΕΕ και ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση μιας ενωμένης και βιώσιμης ευρωπαϊκής ψηφιακής κοινωνίας που θα είναι προσβάσιμη για όλους τους πολίτες.» 

Για περισσότερες πληροφορίες

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις

Γενικό ενημερωτικό δελτίο σχετικά με την κατάργηση των τελών περιαγωγής

Λεπτομερές ενημερωτικό δελτίο: Πώς λειτουργεί;


backεπιστροφή

Print out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19