Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Νέα και Ενδιαφέροντα
14/6/2017 - "SCIENCE & SPIRITS": Η επιστήμη στα αλκοολούχα ποτά στο #Europe in my Region

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση “SCIENCE & SPIRITS!” της ποτοποιίας ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ – ΧΑΧΑΛΗΣ που διοργανώθηκε στα πλαίσια της καμπάνιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο "EU in my Region" και των Open Days 2017. Πρωταγωνιστές τα αλκοολούχα ποτά και cocktails από 100% φυσικά εκχυλίσματα!

«Η Ευρώπη στην περιοχή μου» (#EU in my Region) είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία επικοινωνίας με στόχο οι πολίτες να ανακαλύψουν τα ευρωπαϊκά έργα που υλοποιούνται στην περιοχή τους. 

Η ποτοποιία ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ - ΧΑΧΑΛΗΣ συμμετείχε στην εκστρατεία αυτή, προκειμένου να προβάλει στο κοινό το Έργο με τίτλο «Χρήση βιολογικά ενεργών αιθέριων ελαίων στην παραγωγή αλκοολούχων ποτών και προϊόντων ζαχαροπλαστικής με ευεργετικές ιδιότητες στην υγεία», το οποίο πραγματοποίησε σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Το Έργο συγχρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο της δράσης «Υποστήριξη Νέων Επιχειρήσεων για Δραστηριότητες Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης» του ΕΠ Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΣΠΑ 2007-2013) με φορέα υλοποίησης την ΕΥΔΕ ΕΤΑΚ.

Η εκδήλωση που έλαβε χώρα στο κατάστημα της ποτοποιίας την Τρίτη 23 Μαΐου 2017 είχε ως θέμα τη γευσιγνωσία αλκοολούχων ποτών και cocktails από 100% φυσικά εκχυλίσματα. Το κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και να γευτεί τα αλκοολούχα ποτά που προέκυψαν ως προϊόντα έρευνας κατά τη διάρκεια των επιστημονικών μελετών που έγιναν στο πλαίσιο του Έργου, αλλά και να απολαύσει τα ευφάνταστα cocktails που δημιούργησαν οι έμπειροι πατρινοί bartenders με βάση τα προϊόντα Κάστρο!

Σκοπός του Έργου ήταν η παρασκευή νέων ή βελτιωμένων αλκοολούχων ποτών και γλυκισμάτων που θα περιέχουν φυσικά συστατικά με δυνητικές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία, αξιοποιώντας τους αντιμικροβιακούς και αντιοξειδωτικούς παράγοντες των αιθέριων ελαίων και των εκχυλισμάτων τους.

Κατά την διάρκεια της επιστημονικής έρευνας, αναλύθηκαν και μελετήθηκαν τα εκχυλίσματα και αιθέρια έλαια του γλυκάνισου ως συστατικού του Ούζου και του Τσίπουρου Κάστρο που παράγει η εταιρεία, της κανέλλας και της μαστίχας Χίου ως συστατικών του ηδύποτου (λικέρ) Τεντούρα Κάστρο, αλλά και πλήθος βοτάνων, σπόρων και φρούτων ως συστατικών των αλκοολούχων ποτών που παρασκευάζει η ποτοποιία. 

Η εταιρεία αξιοποίησε τα αποτελέσματα της έρευνας και παρασκεύασε νέα προϊόντα, όπως, η σειρά λικέρ Κάστρο σε «κύβους» από 100% φυσικά εκχυλίσματα, καθιερώνοντας στην καταναλωτική αγορά την ιδέα των φυσικών εκχυλισμάτων στα αλκοολούχα ποτά και την ευρεία χρήση τους σε κοκτέιλ. Επίσης, παρασκεύασε βελτιωμένα προϊόντα, όπως το λικέρ Τεντούρα Κάστρο με Μαστίχα.

Στο event "SCIENCE & SPIRITS!" συμμετείχαν και παρουσίασαν τα κοκτέιλ τους (αλφαβητικά) οι: Γιώργος Ανδριόπουλος (Bartista Project), Δημήτρης Δημόπουλος (Ντιβάνι Πολυχώρος), Ντίνος Διαμαντής και Κρυσταλίνα Διονυσοπούλου (Maverick BarRestaurant), Γιώργος Λιναρδάτος (El Conventillo Tango Bar), Λάμπρος Λιόλιος (Bartista Project), Τάκης Μούσσας (Notos Jazz Bar), Αλέξανδρος Παπάκος (Συνδετήρας Café-Bar), Αργύρης Σελιμάς (Abbey BarRestaurant), Φώτης Τρίτσης (Molos Bar).     

Τη μουσική επένδυση επιμελήθηκε το συγκρότημα INTRO CANTO με τους: Χρήστο Παναγιωτόπουλο (φωνή, κιθάρες, σαξόφωνο), 'Αντυ Χριστοδουλοπούλου (φωνή, κλασική κιθάρα, πλήκτρα, κρουστά) και Φώτη Αθανασίου (σαξόφωνο, φλάουτο), το οποίο ενθουσίασε το κοινό με τις latin, pop και rock μελωδίες του! 



Συνημμένα Αρχεία
14/6/2017 Δείτε περισσότερο φωτογραφικό υλικό εδώ
backεπιστροφή

Print out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19