Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Νέα και Ενδιαφέροντα
30/5/2017 - Οι επισκέπτες στο Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) εντυπωσιάστηκαν από τα τεχνολογικά επιτεύγματα που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση του #EUinMyRegion

Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ανοιχτής μέρας στις 16/5/2017 για το κοινό και τις επιχειρήσεις που πραγματοποίησε το ΙΠΤΗΛ του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ). Από τις 12.00 μέχρι τις 17.00 επισκέπτες όλων των ηλικιών αλλά και εκπρόσωποι επιχειρήσεων και φορέων είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τον κόσμο της Πληροφορικής μέσα από τα τεχνολογικά επιτεύγματα του ΙΠΤΗΛ/ΕΚΕΤΑ.

Πιο συγκεκριμένα οι επισκέπτες ενημερώθηκαν από τους ερευνητές για την επικοινωνία μεταξύ εγκεφάλου και υπολογιστή, παρακολούθησαν επιδείξεις ρομπότ που διπλώνουν ρούχα ή ταξινομούν ραδιενεργά απόβλητα, γνώρισαν τις υπηρεσίες  που μπορεί να προσφέρει το Διάστημα στο περιβάλλον και τη γεωργία και πολλά ακόμη. Ιδιαίτερη σημασία είχε και η ξενάγηση στο Έξυπνο σπίτι του ΙΠΤΗΛ, όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιδείξεις πολλών έξυπνων συστημάτων για τη βελτίωση της καθημερινότητας των ατόμων με άνοια μέσα στο σπίτι.  Η έξυπνη κουζίνα, η ασύρματη φόρτιση του κινητού τηλεφώνου, το εικονικό περιβάλλον με ασκήσεις, η αναγνώριση συναισθημάτων από ρομπότ, ήταν μερικές μόνο από τις υπηρεσίες που προσφέρει το Έξυπνο Σπίτι για τους ασθενείς που πάσχουν από ήπια νοητική διαταραχή.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της  πανευρωπαϊκής καμπάνιας: «Η Ευρώπη στην περιοχή μου – Europe in My Region 2017» που πραγματοποιείται τον τρέχοντα μήνα Μάιο. Συνδιοργανώθηκε με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) ενώ έγινε με την υποστήριξη της Ειδικής Υπηρεσίας του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ).



Συνημμένα Αρχεία
30/5/2017 Δείτε περισσότερο φωτογραφικό υλικό από τη εκδήλωση εδώ
backεπιστροφή

Print out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19