Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Νέα και Ενδιαφέροντα
12/5/2017 - Η ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ συμμετέχει στα Open Days 2017! Επισκεφθείτε την Οικία-Μουσείο του Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά στις 18-5-17!

Ημερομηνία: 18/5/2017

Τίτλος εκδήλωσης: «Πάμε Μουσείο;»

Ώρα: 10.00-14.00 και 18.00-21.00.

Χώρος: Οικία-Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου

Πόλη: Χανιά, Κρήτη

Η Οικία-Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου (Χαλέπα, Χανιά) ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό με εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μικρούς μαθητές, ξεναγήσεις για το ευρύ κοινό και διαδραστικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια στην Αίθουσα Διαδραστικών Εκθεμάτων & Τεχνολογίας (πάζλ, παιχνίδια μυστηρίου, κυνήγι θησαυρού, παιχνίδια μεταμφίεσης, αφής, κρυπτόλεξα, κ.α.).

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρα Μουσείων και της συμμετοχής της Οικίας-Μουσείου Ελευθερίου Βενιζέλου στην καμπάνια «Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2017 (#EUinMyRegion).

Η Οικία-Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα Χανίων κατατάσσεται στην κατηγορία των αυθεντικών (documentary) σπιτιών, αφού εξιστορεί τη ζωή μιας προσωπικότητας και διασώζονται σ' αυτή αυθεντικά αντικείμενα, στην πλειονότητά τους στην αρχική τους θέση και αναμφίβολα αποτελεί ένα σημαντικό σύγχρονο μνημείο για τη Κρήτη, του οποίου η επίσκεψη αποτελεί μια ολοκληρωμένη εμπειρία.

Η αποκατάσταση της οικίας και η μουσειoλογική μετατροπή της επιτεύχθηκε με την συμβολή  του Υπουργείου Τουρισμού  (Ελληνικός  Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) και του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» - ΕΣΠΑ 2007-2013 στο πλαίσιο του έργου «Αποκατάσταση της Οικίας του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα Χανίων Κρήτης».

Το μουσείο άνοιξε στο κοινό το καλοκαίρι του 2015. Σημειώνουμε επίσης ότι στο πλαίσιο του έργου «Εκπαίδευση και Νέες Τεχνολογίες: Προβολή της ζωής του Ελευθερίου Βενιζέλου και της εποχής του στον παγκόσμιο ιστό μέσα από τεκμήρια της περιόδου και από εκπαιδευτικές και μουσειολογικές δράσεις» (Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση», Πρόσκληση 19), μεταξύ άλλων εργασιών, πραγματοποιήθηκε και η τεκμηρίωση τμήματος της μουσειακής συλλογής του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και των προσωπικών αντικειμένων του.


backεπιστροφή

Print out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19