Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Νέα και Ενδιαφέροντα
12/5/2017 - Η ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ συμμετέχει στα Open Days 2017! Επισκεφτείτε τον Υπερ-υπολογιστή ARIS στις 22-5-17!

Ημερομηνία: 22/5/2017

Τίτλος εκδήλωσης: «Γνωρίστε τον εθνικό Yπερ-υπολογιστή ARIS!»

Ώρα: 10:00 – 13:00

Χώρος: Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι

Πόλη: Αθήνα –  Μαρούσι

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει  να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στις ξεναγήσεις με online εγγραφή στην ιστοσελίδα του ΕΔΕΤ:  https://hpc.grnet.gr/news-events/opendays2017

To  Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας  (ΓΓΕΤ) προσκαλεί τους πολίτες να δουν και να μάθουν περισσότερα για τα έργα που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή μας συμμετέχοντας στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία επικοινωνίας "Η Ευρώπη στην περιοχή μου" (#EUinMyRegion).

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, οι πολίτες θα μπορούν να ξεναγηθούν από εξειδικευμένα στελέχη του ΕΔΕΤ  στις εγκαταστάσεις του υπερ-υπολογιστή ARIS  και να ανακαλύψουν τις δυνατότητες μίας από τις πλέον εξελιγμένες τεχνολογικά υποδομές για την υλοποίηση επιστημονικών εφαρμογών μεγάλης κλίμακας.

Το ΕΔΕΤ έθεσε σε λειτουργία τον υπερυπολογιστή ΑRIS τον Ιούλιο του 2015, προσφέροντας ένα ισχυρό εργαλείο έρευνας στους επιστήμονες της χώρας. Στους πρώτους μήνες λειτουργίας, συμπεριελήφθη στη λίστα με τους 500 ισχυρότερους υπολογιστές του κόσμου (top500.org) βάζοντας την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη των συστημάτων υψηλών επιδόσεων. Σήμερα αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού οικοσυστήματος υπερυπολογιστών PRACE.

Η προμήθεια και εγκατάσταση του συστήματος υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «PRACE-GR - Ανάπτυξη Εθνικής Υπερυπολογιστικής Υποδομής και Παροχής Συναφών Υπηρεσιών στην Ελληνική Ερευνητική και Ακαδημαϊκή Κοινότητα», με συγχρηματοδότηση του ΠΕΠ Αττικής, που υλοποιεί η ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ. 

•  Ιστοσελίδα για πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση:  

https://hpc.grnet.gr/news-events/opendays2017/


backεπιστροφή

Print out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19