Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Νέα και Ενδιαφέροντα
7/4/2017 - Επίσκεψη της Corina Creţu, σε καινοτόμο ελληνική επιχείρηση του ΕΠΑΝ ΙΙ

Η αρμόδια Eπίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική της Ε.Ε. κα  Corina Creţu επισκέφτηκε την Πέμπτη 6 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη, την καινοτόμο ελληνική εταιρία στον πρωτογενή τομέα, Agrostis η οποία εδράζεται στην θερμοκοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων I4G. 

Η Agrostis αποτελεί ένα επιτυχημένο παράδειγμα επιχείρησης η οποία αξιοποίησε αποτελεσματικά  τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα,  ώστε να παράγει ένα πραγματικά καινοτόμο και επιτυχημένο προϊόν.  Η εταιρεία είχε ενταχθεί στη δράση «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ) 2007- 2013». Η Agrostis, ανέπτυξε χάρη στην ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, τη δημοφιλή στους αγρότες εφαρμογή, ifarma, που αφορά  στην αποδοτική διαχείριση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων αξιοποιώντας μοντέλα καλλιεργητικών πρωτοκόλλων και βέλτιστων γεωργικών πρακτικών.

Την Eπίτροπο υποδέχτηκαν εκπρόσωποι της εταιρείας, της Ειδικής  Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος  (ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ)/Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΣ και του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης (ΕΦΕΠΑΕ).  Στην διάρκεια της επίσκεψης παρουσιάστηκε το ιστορικό ίδρυσης και εξέλιξης της Agrostis,  οι τομείς δραστηριότητάς της, η εφαρμογή i-farma και η συμβολή της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης στην ανάπτυξη της εφαρμογής στην ενίσχυση του πελατολογίου της επιχείρησης  και στην επέκτασή της και σε άλλους τομείς δραστηριότητας.

Την Επίτροπο,  μεταξύ άλλων επισήμων, συνόδευσαν ο κύριος Μαργαρίτης Σχοινάς, Επικεφαλής Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο κύριος Αργύρης Περουλάκης, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Αναμφίβολα η επίσκεψη της κας  Creţu στην Agrostis συμβολίζει με το καλύτερο δυνατό τρόπο την συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ανάπτυξη της νέας καινοτομικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και τις προοπτικές για περαιτέρω ενίσχυση της στο μέλλον αξιοποιώντας που προσφέρει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Η Δράση «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα» συγχρηματοδοτήθηκε από το ΕΤΠΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) στο πλαίσιο του ΕΠΑΝ ΙΙ και του ΠΕΠ.

Θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων I4G: http://i4g.gr/w/  (Α. Τρίτση 21, Πυλαία 57001, Θεσσαλονίκη, tel. +30 2310 804981-2)

Ιστοσελίδα Agrostis:

https://www.agrostis.gr/

Ιστοσελίδα εφαρμογής I-Farma: 

https://ifarma.agrostis.gr/index_en.php

Σύνδεσμός Καλής Πρακτικής Agrostis: 

http://www.antagonistikotita.gr/


backεπιστροφή

Print out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19