Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Νέα και Ενδιαφέροντα
8/3/2017 - Συνάντηση του Υπουργού Οικονομίας με την Ολλανδική επιχειρηματική κοινότητα

Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου ήταν ο επίσημος προσκεκλημένος γεύματος εργασίας που παρέθεσε, στις 7/3/2017, ο Πρέσβης της Ολλανδίας στην Ελλάδα, Κάσπαρ Βέλντκαμπ. Στο γεύμα συμμετείχαν τα μέλη του Ελληνο-Ολλανδικού Συνδέσμου Εμπορίου και Βιομηχανίας, ως εκπρόσωποι των μεγαλύτερων ολλανδικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνια στην Ελλάδα. 

Κατά τη συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκε επίσης ο Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών και Στρατηγικών Επενδύσεων, Λόης Λαμπριανίδης, ο Υπουργός ενημέρωσε τους συνδαιτυμόνες του για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την τόνωση της οικονομίας και την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη. Το μεγάλο στοίχημα της ελληνικής οικονομίας, τόνισε, είναι η βιώσιμη ανάπτυξη μέσω των παραγωγικών επενδύσεων και των εξαγωγών. Ουσιαστική χαρακτήρισε τη συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα σ'αυτή την προσπάθεια.

Ο κ. Παπαδημητρίου έκανε ειδική αναφορά στο νέο αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο έχει ως βασικούς στόχους τη στροφή της παραγωγής σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, με έμφαση στις νέες τεχνολογίες και τις νεοφυείς επιχειρήσεις, την ενίσχυση της εξωστρέφειας, όπως επίσης και του εγχώριου παραγωγικού δυναμικού. Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της Ολλανδικής πρεσβείας για τη στήριξη της startup επιχειρηματικότητας, μέσω του «Orange Grove», ενός δικτύου εργασίας και υποστήριξης Ελλήνων και Ολλανδών νέων επιχειρηματιών.

Ακολούθησε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων με τα μέλη της ολλανδικής επιχειρηματικής κοινότητας, τα οποία δήλωσαν ότι εξακολουθούν να στηρίζουν τη χώρα, παρόλες τις δυσκολίες, καθώς αναγνωρίζουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της. Τέλος, οι εκπρόσωποι των ολλανδικών εταιρειών δήλωσαν ανοιχτοί σε περαιτέρω συνεργασία και εξέφρασαν την πεποίθηση ότι σύντομα τα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων θα γίνουν εμφανή και στην πραγματική οικονομία. 


backεπιστροφή

Print out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19