Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Νέα και Ενδιαφέροντα
20/1/2017 - Δημόσια Διαβούλευση για την Έξυπνη Εξειδίκευση (Smart Specialisation) για την ανάπτυξη και την απασχόληση στην Ευρώπη.

Πείτε μας τη γνώμη σας μέσω της δημόσιας διαβούλευσης, σχετικά με την στρατηγική της Έξυπνης Εξειδίκευσης (Smart Specialisation) για την ανάπτυξη και την απασχόληση στην Ευρώπη.

Οι Στρατηγικές της "Έξυπνης Εξειδίκευσης" ωθούν τις Περιφέρειες να επικεντρωθούν στους τομείς που παρουσιάζουν καινοτομία.  Αυτό αποτελεί κεντρικό σημείο στην ικανότητα της Ευρώπης να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και οικονομικής ανάπτυξης στα επόμενα χρόνια και να αντιμετωπίσει τις μεγάλες κοινωνικές προκλήσεις.
Οι προκλήσεις αυτές περιλαμβάνουν την βιωσιμότητα, την κλιματική αλλαγή, τη γήρανση του πληθυσμού, την ενέργεια και την ασφάλεια των τροφίμων.  Κατά την τρέχουσα προγραμματική περίοδο 2014-2020 της Ευρωπαϊκής Πολτικής Συνοχής, περισσότερες από 120 περιφέρειες και χώρες έχουν συντάξει «Στρατηγικές Έξυπνης Εξειδίκευσης».  Με την παρούσα δημόσια διαβούλευση ο στόχος μας είναι να συλλέξουμε απόψεις και προτάσεις, να κατανοήσουμε τις προκλήσεις, να εντοπίσουμε καλές πρακτικές και να μάθουμε από αυτές.
Η διαβούλευση αυτή απευθύνεται σε φορείς που συμμετέχουν ενεργά στην δημιουργία καινοτομίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Ενδιαφερόμαστε συγκεκριμένα για τις απόψεις των επιχειρήσεων και των οργανισμών εθνικών/περιφερειακών και τοπικών αρχών συμπεριλαμβανομένων και των Διαχειριστικών Αρχών και των οργανισμών που ασχολούνται με την έρευνα και την καινοτομία.
Το ερωτηματολόγιο είναι διαθέσιμο στα αγγλικά αλλά μπορείτε να το συμπληρώσετε σε οποιαδήποτε γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Η καταληκτική ημερομηνία είναι 24 Μαρτίου 2017. 

Συμπληρώστε εδώ το ερωτηματολόγιο: Online Questionnaire

Περισσότερες  Πληροφορίες:

 




backεπιστροφή

Print out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19