Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Νέα και Ενδιαφέροντα
12/9/2022 - Εκδήλωση παρουσίασης του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021- 2027» στην 86η ΔΕΘ

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε την Κυριακή 11/09/2022 στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης, στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα 2021 -2027» σε εκδήλωση που οργανώθηκε από την ΕΥΣΣΑ, στην οποία παρουσιάστηκαν τα τομεακά Προγράμματα στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ 2021 -2027.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κος 'Αδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κος Γιάννης Τσακίρης και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κος Δημήτρης Σκάλκος.

Το Πρόγραμμα  παρουσιάστηκε από τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΣ κο Γιώργο Ζερβό και εκπροσωπώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχολίασε ο κος Κωνσταντίνος Νιάφας Στέλεχος Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής.  Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κος Γιάννης Φίρμπας Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Αρχής Συντονισμού του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Την εκδήλωση παρακολούθησε σημαντικός αριθμός ενδιαφερομένων τόσο δια ζώσης όσο και μέσω διαδικτύου και στο κοινό συμπεριλαμβάνονταν στελέχη της δημόσιας διοίκησης, επιχειρηματίες και εκπρόσωποι συλλογικών φορέων.  

Στο περιεχόμενο της παρουσίασης υπογραμμίστηκε ο ρόλος του νέου Προγράμματος στην στήριξη της ελληνικής οικονομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κος 'Αδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στον προσανατολισμό προς την πράσινη μετάβαση και προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής επιχειρηματικότητας που θα έχει το Πρόγραμμα.

Ο κος Τσακίρης σημείωσε από την πλευρά του ότι οι νέες Δράσεις θα ανακοινωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα προκειμένου να μην υπάρξει χρηματοδοτικό κενό προς τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Ο κος Σκάλκος αναφέρθηκε στην ετοιμότητα του μηχανισμού ελέγχου και διαχείρισης των Τομεακών Προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ.

Τέλος ο κος Ζερβός παρουσίασε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027» και τους άξονες επενδύσεων.

Όλοι οι ομιλητές τόνισαν το ρόλο των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων του ΕΣΠΑ στον ταχύτατο σχεδιασμό του Προγράμματος και στην έγκριση του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027» μπορείτε να δείτε εδώ

Δείτε εδώ το βίντεο της εκδήλωσης 

Δείτε εδώ πρόσθετο φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης

 


backεπιστροφή

Print out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19