Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Νέα και Ενδιαφέροντα
1/6/2021 - Νέα Δράση του ΕΠΑνΕΚ για τουριστικές επιχειρήσεις

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε επικείμενη νέα Δράση του ΕΠΑνΕΚ, προϋπολογισμού 350 εκατομμυρίων ευρώ, για την παροχή κεφαλαίου κίνησης στις τουριστικές επιχειρήσεις με σκοπό την επιχορήγηση λειτουργικών δαπανών για τους 2-3 πρώτους μήνες επανεκκίνησης της λειτουργίας τους.

Δικαιούχοι της Δράσης θα είναι μικρομεσαίες και μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις: Ξενοδοχεία, καταλύματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια, τουριστικά γραφεία / πρακτορεία, επιχειρήσεις εκμετάλλευσης τουριστικών λεωφορείων. Υπό προϋποθέσεις θα είναι επιλέξιμες και οι επιχειρήσεις που λειτουργούν με το καθεστώς της δικαιοχρησίας (franchise).

Το ποσό της ενίσχυσης υπολογίζεται επί του τζίρου του κύριου ΚΑΔ ή του ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα του 2019 σε ποσοστό 5% για τα καταλύματα και στο 2,5% για τις λοιπές τουριστικές επιχειρήσεις. Για τις επιχειρήσεις που έχουν συσταθεί το 2019 ή το 2020 θα υπολογίζεται κατΆ αναλογία.

Το μέγιστο ποσό ενίσχυσης ορίζεται στα 400.000 ευρώ ανά ΑΦΜ.

Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων


backεπιστροφή

Print out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19