Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Νέα και Ενδιαφέροντα
14/12/2020 - Ανάπτυξη καινοτόμων μπαταριών λιθίου στην Ελλάδα με τη συμβολή του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020)

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και η εταιρεία SUNLIGHT ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση της διαδικασίας κοινοποίησης στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού (DG COMP) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ερευνητικού έργου της SUNLIGHT, αναφορικά με την ανάπτυξη νέων μπαταριών λιθίου (FID), προκειμένου να εγκριθεί το καθεστώς της κρατική ενίσχυσης. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας το έργο μπορεί να ενταχθεί στο  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Η συνολική επένδυση που θα πραγματοποιηθεί ανέρχεται στα 105,26 εκατ. ευρώ, με το ποσοστό χρηματοδότης από το ΕΠΑνΕΚ να ανέρχεται στο 47% ύψους 49,9 εκατ. ευρώ.

Με τη συγκεκριμένη επένδυση, μια ελληνική εταιρία εντάσσεται στην ευρωπαϊκή «αλυσίδα αξίας» παραγωγής μπαταριών αναπτύσσοντας ένα νέο κέντρο έρευνας & ανάπτυξης στην Αθήνα προκειμένου να αναπτυχθούν νέου τύπου μπαταρίες με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει τουλάχιστον 200 θέσεις εργασίας προσωπικού υψηλής εξειδίκευσης σε πρώτη φάση, ενώ αναμένεται να ωφελήσει σημαντικά την ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας στο σύνολο της.


backεπιστροφή

Print out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19