Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Νέα και Ενδιαφέροντα
5/7/2016 - Ελληνοκινεζικό επιχειρηματικό φόρουμ για την ενίσχυση της ναυτιλίας στο Πεκίνο που διοργάνωσε το Enterprise Greece με τον αντίστοιχο φορέα της Κίνας (China Council for the Promotion of International Trade)

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης στην Κίνα κυβερνητικού κλιμακίου υπό τον Πρωθυπουργό, ο φορέας του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού για την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση εξαγωγών, Enterprise Greece, σε συνεργασία με τον αντίστοιχο φορέα της Κίνας (China Council forthe Promotion of International Trade), διοργάνωσαν σήμερα σινο-ελληνικό επιχειρηματικό φόρουμ για την ενίσχυση της συνεργασίας στη ναυτιλία με στόχο την τόνωση της ανάπτυξης (China- Greece Maritime Cooperation Forum to Fuel Growth).

Στην ομιλία του κατά την έναρξη των εργασιών, ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, υπογράμμισε τις δυνατότητες που ανοίγονται για την ελληνική οικονομία μέσω της συνεργασίας με την Κίνα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις προοπτικές που δημιουργούνται στους κλάδους των υποδομών και του τουρισμού. Ο Υπουργός υπέγραψε, μάλιστα, συμφωνία για τριετές κοινό πρόγραμμα δράσης με την κινεζική Εθνική Διοίκηση Τουρισμού. Μεταξύ άλλων αυτό προβλέπει:

  1. Αμοιβαία τουριστική προβολή των δύο χωρών.
  2. Συνεργασία, μέσω της ανταλλαγής τεχνογνωσίας, στο πεδίο ειδικών μορφών τουρισμού, όπως στον πολιτιστικό, γαμήλιο, ιατρικό & ευεξίας, συνεδριακό.
  3. Συνεργασία στον τομέα της αμοιβαίας προώθησης του κινηματογραφικού και τηλεοπτικού τουρισμού, με σκοπό την αμοιβαία προσέλκυση κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών στις δύο χώρες.
  4. Τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση, μέσω της αμοιβαίας διοργάνωσης εντατικών μαθημάτων ελληνικής και κινεζικής γλώσσας για τους επαγγελματίες και εργαζόμενους του κλάδου.
  5. Αμοιβαία ενημέρωση για τα ισχύοντα επενδυτικά προγράμματα αλλά και τα κίνητρα για νέες επενδυτικές ευκαιρίες στον κλάδο του τουρισμού.
  6. Δρομολογείται η έναρξη απευθείας τακτικών και έκτακτων πτήσεων μεταξύ Αθήνας-Πεκίνου.
  7. Ενίσχυση της συνεργασίας στο πλαίσιο Διεθνών Οργανισμών, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού.

Στο πλαίσιο του φόρουμ τα μέλη της ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής που συντόνισε το Enterprise Greece (συμμετέχουν περίπου 45 επιχειρηματίες, προερχόμενοι κυρίως από τους τομείς της τεχνολογίας, ναυτιλίας, ενέργειας, τουρισμού, υγείας, των καλλυντικών, της αγροδιατροφής και μηχανολογικό εξοπλισμού), πραγματοποίησαν ομιλίες-παρουσιάσεις, καθώς και περίπου 150 κατ' ιδίαν επιχειρηματικές συναντήσεις με κινέζους επιχειρηματίες. Στο φόρουμ συμμετείχαν πάνω από 300 Κινέζοι επιχειρηματίες.

Παρουσία του κ. Σταθάκη, του Κινέζου Υπουργού, αρμόδιου για θέματα ναυτιλίας, Wang Hong και των επικεφαλής των οργανισμών προώθηση εξωστρέφειας των δύο χωρών, Χρήστου Στάικου και Jing Zengwei, υπογράφηκαν 8 συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και κινεζικών επιχειρήσεων, που αφορούν στην ενίσχυση της σινο-ελληνικής συνεργασίας στους τομείς των επενδύσεων, των ακινήτων, του εμπορίου και της τεχνολογίας.

Το πρόγραμμα της αποστολής συμπληρώνεται από σειρά κλαδικών επισκέψεων, που περιλαμβάνουν επενδυτικά σεμινάρια και εταιρικές παρουσιάσεις στους τομείς του τουρισμού, της τεχνολογίας, των εξαγωγών, της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών και τον χρηματοπιστωτικό τομέα. Την Τετάρτη η ελληνική αποστολή θα μεταβεί στη Σαγκάη, όπου επίσης προγραμματίζεται  επιχειρηματικό φόρουμ και κατ' ιδίαν επιχειρηματικές συναντήσεις.


backεπιστροφή

Print out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19