Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
Ακολουθήστε μας
στα κοινωνικά δίκτυα
Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Facebook Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Twitter Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Linked In Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο YouTube
Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα Αυξήστε το μέγεθος των γραμμάτων Μειώστε το μέγεθος των γραμμάτων

Νέα & Ενδιαφέροντα


26/2/2016 | Παρατείνεται μέχρι τις 2 Μαρτίου 2016, ώρα 17.00 η προθεσμία υποβολής αιτημάτων τροποποίησης/ολοκλήρωσης σε 3 προγράμματα ΕΣΠΑ 2007-2013

Εξαιτίας της μη διαθεσιμότητας των πληροφοριακών συστημάτων  του Data Center της ΜΟΔ AE το Σαββατοκύριακο 27 & 28 Φεβρουαρίου 2016 λόγω αναβάθμισης, παρατείνεται μέχρι την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016, ώρα 17:00 η προθεσμία υποβολής αιτημάτων τροποποίησης στα Προγράμματα...


περισσότερα...

13/10/2014 | Ανακοίνωση της παράτασης προθεσμίας ολοκλήρωσης των χρηματοδοτούμενων επενδύσεων

Υπεγράφη από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ο. Κωνσταντινόπουλο Απόφαση τροποποίησης του Οδηγού της Δράσης «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών» στην οποία ορίζεται ότι η προθεσμία ολοκλήρωσης των χρηματοδοτούμενων επενδύσεων δεν μπορεί να υπερβαίνει την 30/6/2015.


περισσότερα...

1/7/2014 | Οριστικοποιήθηκαν οι εντάξεις στο πρόγραμμα “Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων”- Επενδύσεις από 13.415 μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενισχύονται από το ΕΣΠΑ

Επενδύσεις από 13.415 μικρομεσαίες επιχειρήσεις όλης της χώρας συνολικού ύψους άνω του 1,7 δισ. ευρώ ενισχύονται από το ΕΣΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών».

Οι εντάξεις στο πρόγραμμα οριστικοποιήθηκαν χθες, Δευτέρα 30 Ιουνίου, αφού ολοκληρώθηκε η εξέταση των αιτημάτων θεραπείας που είχαν υποβάλει υποψήφιοι επενδυτές, καθώς και η επαλήθευση της τήρησης των προϋποθέσεων για τους δυνητικά εντασσόμενους. Η εκταμίευση των ενισχύσεων έχει ήδη ξεκινήσει και συνεχίζεται, ανάλογα με την πρόοδο υλοποίησης των έργων που έχουν ενταχθεί. 


περισσότερα...

2/4/2014 | Ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ σχετικά με τα αιτήματα θεραπείας του Προγράμματος

Από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων-ΕΣΠΑ ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Τα αποτελέσματα αξιολόγησης των επενδυτικών προτάσεων που υποβλήθηκαν στη δράση «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών» εκδόθηκαν τον Οκτώβριο 2013.


περισσότερα...

2/4/2014 | ΤΕΠΙΧ - Μέτρο Επιλέξιμων Επιχειρήσεων Νομού Κεφαλονιάς

To Μέτρο Επιλέξιμων Επιχειρήσεων του Νομού Κεφαλονιάς με συνολικό προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης έως 16 εκ. ευρώ δημιουργείται για τη χρηματοδότηση δαπανών αγοράς νέου επαγγελματικού εξοπλισμού, αποθεμάτων, εμπορευμάτων και μετεγκατάστασης των επιλέξιμων επιχειρήσεων του Νομού Κεφαλληνίας.

 


περισσότερα...

20/3/2014 | Παράταση προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών εως 31 Μαρτίου 2014 για Δυνητικά Δικαιούχους Προγράμματος Ενίσχυσης ΜΜΕ

Παρατείνεται έως τις 31 Μαρτίου 2014 η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών  για τους δυνητικά εντασσόμενους επενδυτές στο Πρόγραμμα ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, που έληγε σήμερα.

 


περισσότερα...

19/3/2014 | Λήγει αύριο 20/03/2014 η προθεσμία κάλυψης των προϋποθέσεων για τα δυνητικά εντασσόμενα έργα του Προγράμματος

Αύριο 20/03/2014  λήγει η προθεσμία κάλυψης των προϋποθέσεων για τους επενδυτές που εντάχθηκαν υπό προϋποθέσεις στο πρόγραμμα «Ενίσχυση Μ.Μ.Ε. που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης - Τουρισμού – Εμπορίου & Υπηρεσιών», προκειμένου να οριστικοποιηθεί η ένταξή τους σε αυτό.


περισσότερα...

27/2/2014 | Απόφαση ένταξης επιπλέον 304 επενδυτικών σχεδίων στο πρόγραμμα:«Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου-Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013»

Την απόφαση ένταξης επιπλέον 304 επενδυτικών σχεδίων συνολικού προϋπολογισμού επενδύσεων 52.513.745,67ευρώ και δημόσιας δαπάνης 27.650.573,50 ευρώ στο πρόγραμμα ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών, υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης.


περισσότερα...

6/2/2014 | Παράταση Προθεσμίας για τους επενδυτές που εντάχθηκαν υπό προϋποθέσεις στο πρόγραμμα και ειδική ρύθμιση για την Κεφαλονιά

Παρατείνεται έως τις 20 Μαρτίου η προθεσμία κάλυψης των προϋποθέσεων για τους επενδυτές που εντάχθηκαν υπό προϋποθέσεις στο πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η ένταξή τους σε αυτό.


περισσότερα...

16/1/2014 | Οδηγός Υλοποίησης των Έργων για τους Δικαιούχους του Προγράμματος: «Ενίσχυση Μ.Μ.Ε. που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης - Τουρισμού – Εμπορίου & Υπηρεσιών» ΝΕΟ ΑΡΧΕΙΟ με αλλαγή στη σελίδα 7 (16/01/2014)

«ΠΡΟΣΟΧΗ! Σας επισημαίνουμε ότι κατά τη διαδικασία υλοποίησης του έργου σας, πέραν του Οδηγού Προγράμματος και Οδηγού Υλοποίησης, θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη σας όλες τις ισχύουσες φορολογικές διατάξεις, καθώς και τις σχετικές ερμηνευτικές εγκυκλίους που έχουν εκδοθεί ή θα εκδίδονται μέχρι την ολοκλήρωση του έργου σας»

Διαβάστε τον Οδηγό Υλοποίησης των Έργων για τους Δικαιούχους του Προγράμματος εδώ


περισσότερα...

20/12/2013 | Νέος Κύκλος Εκδηλώσεων Ενημέρωσης για τους Δυνητικά Δικαιούχους επενδυτές του Προγράμματος

Μια σειρά από εκδηλώσεις διοργανώνονται από τους κατά τόπους εταίρους του ΕΦΕΠΑΕ, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Περιφέρειες προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά οι δυνητικά εντασσόμενες επιχειρήσεις στο Πρόγραμμα Ενίσχυσης ΜΜΕ


περισσότερα...

31/10/2013 | Πώς τα χρηματοοικονομικά εργαλεία της ΕΤΕΑΝ ΑΕ μπορούν να υποστηρίξουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στην υλοποίηση των επιχειρηματικών σχεδίων που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποφάσεων υπαγωγής  των επιχειρηματικών σχεδίων στη Δράση «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού και  Εμπορίου-Υπηρεσιών», η ΕΤΕΑΝ ΑΕ δηλώνει έτοιμη να υποστηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην υλοποίηση των επενδύσεών τους.

 


περισσότερα...

30/10/2013 | Αποτελέσματα της Δράσης: «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013» - Δηλώσεις και Ενημερωτικό υλικό

Δηλώσεις Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη, Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού και Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού για τα αποτελέσματα της δράσης του ΕΣΠΑ «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου-υπηρεσιών»

Αναλυτικά οι δηλώσεις: 

 


περισσότερα...

22/5/2013 | Δόθηκε η δυνατότητα ολοκλήρωσης υποβολής προτάσεων υπαγωγής στο Πρόγραμμα "Ενίσχυσης ΜΜΕ"

Αποφασίστηκε να δοθεί η δυνατότητα, σε όσους υποψήφιους επενδυτές έχουν υποβάλλει έγκαιρα στο Helpdesk σχετικό ηλεκτρονικό αίτημα επίλυσης τεχνικού προβλήματος που τους εμπόδισε τελικά να υποβάλουν την πρότασή τους, να ολοκληρώσουν την ηλεκτρονική υποβολή, από την Πέμπτη 23/5/2013 και ώρα 9:00 μέχρι την Παρασκευή 24/5/2013 και ώρα 17:00.  Οι αντίστοιχοι Φάκελοι Υποψηφιότητας σε έντυπη μορφή πρέπει υποχρεωτικά να υποβληθούν έως και την Δευτέρα 27/5/2013.


περισσότερα...

17/5/2013 | Ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τα αποτελέσματα του Προγράμματος "Ενίσχυση ΜΜΕ στους τομείς Μεταποίηση, Τουρισμός, Εμπόριο-Υπηρεσίες."

Ισχυρό ενδιαφέρον για συμμετοχή στη δράση ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων προκύπτει από τις αιτήσεις που υπεβλήθησαν ηλεκτρονικά από τους υποψήφιους επενδυτές μέχρι χθες Πέμπτη 16 Μαϊου και ώρα 17:00 οπότε έληξε η προθεσμία υποβολής.

Συγκεκριμένα, υπεβλήθησαν 23.045 αιτήσεις συνολικού προϋπολογισμού επενδύσεων 3.756.042.033 ευρώ με αιτούμενη επιχορήγηση 1.568.117.007 ευρώ, έναντι 456 εκατ. ευρώ που είναι ο διαθέσιμος προϋπολογισμός. Δηλαδή ο προϋπολογισμός του προγράμματος υπερκαλύφθηκε 4 φορές περίπου.


περισσότερα...

9/5/2013 | Παρατείνεται μέχρι την Πέμπτη 16 Μαΐου η καταληκτική ημερομηνία για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων

 

Παρατείνεται μέχρι την Πέμπτη 16 Μαΐου η καταληκτική ημερομηνία για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μόνο για όσους υποψηφίους θα έχουν ανοίξει κωδικό έργου στο ΠΣΚΕ μέχρι την Παρασκευή 10 Μαΐου


περισσότερα...

22/4/2013 | Συνέντευξη του Υπεύθυνου Δημοσιότητας&Πληροφόρησης της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ κ. Ιωάννη Τσιτσόπουλου (ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ) στην εκπομπή ''Ένα +1'' της ΕΤ-3

Συνέντευξη για το πρόγραμμα "Ενίσχυση ΜΜΕ στους τομείς Μεταποίησης-Τουρισμού-Εμπορίου-Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013" έδωσε στην εκπομπή ''Ένα +1'' της ΕΤ-3 (Δημοσιογράφοι κ.κ. Βασίλης Κατσάρας & Έλσα Ποιμενίδου) ο Υπεύθυνος Δημοσιότητας και Πληροφόρησης της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ κ. Ιωάννης Τσιτσόπουλος.

 


περισσότερα...

3/4/2013 | Συνέντευξη του Υπεύθυνου Δημοσιότητας & Πληροφόρησης της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ κ. Ιωάννη Τσιτσόπουλου στην εκπομπή

Συνέντευξη του Υπεύθυνου Δημοσιότητας & Πληροφόρησης της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ κ. Ιωάννη Τσιτσόπουλου στην εκπομπή 'Σημείο Αιχμής'' τoυ Ρ/Σ Σκάι 100,3 (Δημοσιογράφος κ. Σία Κοσσιώνη) στις 3/4/13 για το πρόγραμμα ''Eνίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης- Τουρισμού- Εμπορίου-Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013''


περισσότερα...

3/4/2013 | "Σωστή ενημέρωση για την Ορθή υποβολή της πρότασης το μυστικό της επιτυχίας στο νέο πρόγραμμα ενίσχυσης των ΜΜΕ."

Αρθρο του Υπεύθυνου Δημοσιότητας και Πληροφόρησης του ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, κου. Ιωάννη Κ. Τσιτσόπουλου στην ημερησία εφημερίδα του Ν.Κοζάνης 'Πτολεμαίος', σχετικά με τους καθοριστικούς παράγοντες για την επιτυχή υποβολή της επενδυτικής πρότασης, στο πρόγραμμα ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους Τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου και Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013. 

http://www.e-ptolemeos.gr/topics.php?category=2&topic=24448


περισσότερα...

28/3/2013 | «Γίνε Αξιολογητής! Το Μητρώο Αξιολογητών για τις Δράσεις του ΕΣΠΑ, εμπλουτίζεται.»

Τροποποίηση της με αριθ. πρωτ. 3158/31.1.2013 Πρόσκλησης για τον Εμπλουτισμό του Μητρώου Αξιολογητών ως προς τα σημεία (2), (3) και (7).


1. ΓΕΝΙΚΑ
O Ενδιάμεσος Φορέας του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ», εφεξής ΕΦΕΠΑΕ, τροποποιεί την με αριθμ. πρωτ. 3158/31.1.2013 πρόσκληση ενδιαφέροντος για τον εμπλουτισμό του Μητρώου Αξιολογητών, το οποίο είχε συσταθεί και εγκριθεί με το υπ’ αριθ. πρωτ. 4156/ΕΦΕΠΑΕ/1024/10.6.2010 έγγραφο της ΕΥΔ-ΕΠΑΕ με θέμα «Έγκριση του Μητρώου Αξιολογητών» για τις δράσεις κρατικών ενισχύσεων του ΕΠΑΝ ΙΙ και τις δράσεις Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας των πέντε Ε.Π. των Περιφερειών Μεταβατικής Στήριξης.


περισσότερα...

4/3/2013 | Ανακοινώθηκε Απόφαση Τροποποίησης των Παραρτημάτων ΙΙ, ΙΙΙ και ΧΙΙ του Οδηγού του Προγράμματος και Παράταση Υποβολής Αιτήσεων επενδυτικών σχεδίων

Τροποποίηση των Παραρτημάτων ΙΙ, ΙΙΙ και ΧΙΙ του Οδηγού του Προγράμματος «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών» - Παράταση υποβολής αιτήσεων
υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων/ενισχύσεων στο Πρόγραμμα.
 


περισσότερα...

25/2/2013 | Ξεκίνησε η περίοδος υποβολής προτάσεων για το Πρόγραμμα Ενίσχυσης ΜΜΕ

Σήμερα, Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου ξεκινά η περίοδος υποβολής προτάσεων για ένταξη στο πρόγραμμα «Ενίσχυση ΜμΕ. που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης - Τουρισμού – Εμπορίου & Υπηρεσιών» και θα ολοκληρωθεί στις 10 Μαΐου.

Το πρόγραμμα  αποσκοπεί στην ενίσχυση υφιστάμενων, νέων και υπό σύσταση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που θα υλοποιήσουν επενδύσεις προσανατολισμένες στην καινοτομία, το περιβάλλον και τις τεχνολογίες πληροφορικής.


περισσότερα...

14/1/2013 | Ανακοίνωση έναρξης Προγράμματος

Ανακοίνωση της έναρξης υλοποίησης του προγράμματος «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου -Υπηρεσιών" Με τη συγχρηματοδότηση των ΠΕΠ (ΕΣΠΑ 2007-2013)


περισσότερα...

14/1/2013 | Απομαγνητοφώνηση Συνέντευξης Τύπου

Απομαγνητοφώνηση Συνέντευξης Τύπου για το Πρόγραμμα ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων από το ΕΣΠΑ


περισσότερα...

| Οριστικοποιήθηκαν οι εντάξεις στο πρόγραμμα “Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων”- Επενδύσεις από 13.415 μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενισχύονται από το ΕΣΠΑ

Επενδύσεις από 13.415 μικρομεσαίες επιχειρήσεις όλης της χώρας συνολικού ύψους άνω του 1,7 δισ. ευρώ ενισχύονται από το ΕΣΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών».

Οι εντάξεις στο πρόγραμμα οριστικοποιήθηκαν χθες, Δευτέρα 30 Ιουνίου, αφού ολοκληρώθηκε η εξέταση των αιτημάτων θεραπείας που είχαν υποβάλει υποψήφιοι επενδυτές, καθώς και η επαλήθευση της τήρησης των προϋποθέσεων για τους δυνητικά εντασσόμενους. Η εκταμίευση των ενισχύσεων έχει ήδη ξεκινήσει και συνεχίζεται, ανάλογα με την πρόοδο υλοποίησης των έργων που έχουν ενταχθεί. 


περισσότερα...