Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
Ακολουθήστε μας
στα κοινωνικά δίκτυα
Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Facebook Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Twitter Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Linked In Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο YouTube
Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα Αυξήστε το μέγεθος των γραμμάτων Μειώστε το μέγεθος των γραμμάτων

Εκδηλώσεις


Απολογισμός ενημερωτικής εκδήλωσης για το Πρόγραμμα: "Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου, Υπηρεσιών του ΕΣΠΑ 2007-2013" στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς [11/2/2013]


Με ιδιαίτερη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΠ, η εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος «Ενίσχυση στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους Τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου-Υπηρεσιών» που συνδιοργάνωσαν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής-Πειραιώς, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς και ο Σύνδεσμος Εμπορικών Αντιπροσώπων και Διανομέων Πειραιώς, σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Εταιρεία (ΕΛΑΝΕΤ) και την Περιφέρεια Αττικής.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση των επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδύσεων προσανατολισμένων στην καινοτομία, το περιβάλλον και τις τεχνολογίες πληροφορικής, καθώς και η απευθείας τόνωση του «επιχειρείν» σε συνθήκες κρίσης. Επιπλέον, με τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση επιδιώκεται η δημιουργία θέσεων απασχόλησης, καθώς η ενίσχυση κατευθύνεται και σε υπό σύσταση επιχειρήσεις.

Την παρουσίαση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Γεώργιος Κασιμάτης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:

«εκτιμάται ότι στο πρόγραμμα θα ενταχθούν 10.000 υφιστάμενες, νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις από όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Οι επενδύσεις που θα υλοποιηθούν αναμένεται να φθάσουν στα 900 εκατ. ευρώ και προβλέπεται να δημιουργηθούν 4.000 νέες θέσεις εργασίας. Η συγκεκριμένη δράση είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να διευκολύνει τη διαμόρφωση προτάσεων που αντιστοιχούν στις ανάγκες των υποψηφίων επενδυτών. Στοχεύει επίσης, να οδηγήσει στην υλοποίηση των προτάσεων που θα εγκριθούν απομακρύνοντας περιττά εμπόδια». 

Ακολούθησε η αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος από το Στέλεχος της ΕΛΑΝΕΤ, την κα Μάριον Παράσχη, ενώ οι πολυάριθμες και καίριες ερωτήσεις από πλευράς των ενδιαφερομένων επιχειρηματιών, αφενός συνέβαλαν στη δημιουργία ενός γόνιμου διαλόγου, αφετέρου κατέδειξαν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους για τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το συγκεκριμένο πρόγραμμα.


Επιστροφή