Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
Ακολουθήστε μας
στα κοινωνικά δίκτυα
Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Facebook Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Twitter Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Linked In Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο YouTube
Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα Αυξήστε το μέγεθος των γραμμάτων Μειώστε το μέγεθος των γραμμάτων

Εκδηλώσεις


Απολογισμός ενημερωτικής εκδήλωσης για τους δυνητικά δικαιούχους του Προγράμματος στην Κατερίνη, Επιμελητήριο Πιερίας [12/12/2013]


Ενημερωτική εκδήλωση αποκλειστικά για τους Δυνητικά Δικαιούχους στο πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου-Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 12 Δεκεμβρίου 2013 στο Επιμελητήριο Πιερίας σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης προγραμμάτων ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, εταίρο του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΠΑΝ ΙΙ) –ΕΦΕΠΑΕ, με γεωγραφική ευθύνη τις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας. Επίσης, μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Νίκος Παπανικολάου, επιχειρηματίες και εκπρόσωποι των Τραπεζικών Ιδρυμάτων. Την παρουσίαση έκαναν τα στελέχη του ΚΕΠΑ – ΑΝΕΜ  κ. Νίκος Στράβας και κα Μαρία Μπούκη, οι οποίοι ενημέρωσαν τους δυνητικά δικαιούχους για τις υποχρεώσεις καθώς και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να ενταχθούν ως δικαιούχοι στο πρόγραμμα. Παράλληλα ενημέρωσαν για τα χρηματοδοτικά εργαλεία  που μπορούν να αξιοποιήσουν οι δυνητικά δικαιούχοι για την κάλυψη της ιδίας συμμετοχής τους. Στο τέλος της εισήγησής τους απάντησαν στις ερωτησεις των παρευρισκομένων.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου ανέφερε ότι η Πιερία κατέθεσε στο σύνολο 373 προτάσεις για το πρόγραμμα εκ των οποίων οι 151 είναι οριστικά εγκεκριμένες με δημόσια δαπάνη 13.458.228,40 ευρώ και συνολικό προϋπολογισμό 27.320.665,30 ευρώ, επιλαχούσες προτάσεις είναι 105 με δημόσια δαπάνη 7.789.174,51 ευρώ και συνολικό προϋπολογισμό 16.095.576,37 ευρώ. 

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας στην εισήγησή του τόνισε ότι : «Η εντατική προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει για την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια στην Κεντρική Μακεδονία αποδίδουν καρπούς. Με συντονισμένες ενέργειες και μεθοδική δουλειά, επιτύχαμε να διασφαλίσουμε από το Υπουργείο Ανάπτυξης την υπερδέσμευση κονδυλίων, ώστε πέρα από τα 1.273 εγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια, άλλες 1.117 επιχειρήσεις της Περιφέρειάς μας να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής τους στο πρόγραμμα ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων υπό προϋποθέσεις».

 


Επιστροφή