Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
Ακολουθήστε μας
στα κοινωνικά δίκτυα
Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Facebook Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Twitter Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Linked In Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο YouTube
Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα Αυξήστε το μέγεθος των γραμμάτων Μειώστε το μέγεθος των γραμμάτων

Εκδηλώσεις


Απολογισμός εκδήλωσης Επιμελητηρίου Πέλλας στην Έδεσσα [27/2/2013]


Μέσα στην κατάμεστη από επιχειρηματίες αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στην Έδεσσα πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 7.00μ.μ.  η εκδήλωση που συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Πέλλας με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, για την παρουσίαση του νέου προγράμματος «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της μεταποίησης, του  τουρισμού, του εμπορίου και των υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013» παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα.


Ο Πρόεδρος του  Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ιορδάνης Τσώτσος  που έλαβε πρώτος το λόγο, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του Νομού Πέλλας επισημαίνοντας τη σημασία της αξιοποίησης των πόρων του ΕΣΠΑ για την περιοχή και ζήτησε την ουσιαστική στήριξη του Περιφερειάρχη για την επίλυσή τους. Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μαζική συμμετοχή των μελών του Επιμελητηρίου που καταδεικνύει το σημαντικό ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, τονίζοντας τη σημασία του προγράμματος και την ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων προκειμένου να ενταχθούν σε αυτό. Επίσης ο Πρόεδρος κ. Ι. Τσώτσος ανακοίνωσε την ενεργό συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην ενημέρωση των επιχειρήσεων για το νέο πρόγραμμα, μέσω σχετικών εκδηλώσεων που θα συνεχισθούν στις 6 Μαρτίου στα Γιαννιτσά και στις 13 Μαρτίου στην Αριδαία.
Ακολούθως ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για την ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας και την τόνωση της επιχειρηματικότητας μέσω της αξιοποίησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ όπως την ίδρυση γραφείου επενδυτών σε κάθε Νομό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης τόνισε την σπουδαιότητα του προγράμματος για την ενίσχυση της ρευστότητας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και την ανάσχεση της ύφεσης που ταλαιπωρεί τον επιχειρηματικό κόσμο, καθώς και την ενεργό συμμετοχή της Περιφέρειας στην αξιολόγηση και παρακολούθηση του προγράμματος. Τέλος ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στην συνεργασία με την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ καθώς και στην πρόκληση όπως την χαρακτήρισε της αξιοποίησης των πόρων της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2014-2020 στην οποία θα υπάρξει στενή συνεργασία με το Επιμελητήριο Πέλλας του οποίου εξήρε την μέχρι τώρα προσφορά του στις επιχειρήσεις της περιοχής.
O Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης στο δικό του χαιρετισμό αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την ανάπτυξη της Περιφέρειας και του Νομού μέσα από την επιχειρηματικότητα, καθώς και την πολύ καλή συνεργασία των φορέων στο Νομό Πέλλας ώστε να δημιουργηθούν οι καλύτερες συνθήκες για την επιχειρηματικότητα.
Εκ μέρους του ΕΦΕΠΑΕ ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ και του  ΚΕΠΑ – ΑΝΕΜ κ. Αλγανιάκογλου Θωμάς Φωκίων κάλεσε με έμφαση τους επενδυτές να προχωρήσουν σε επενδύσεις όχι για την επιδότηση αλλά για να ικανοποιήσουν τις πραγματικές ανάγκες του εκσυγχρονισμού των υφισταμένων επιχειρήσεων και της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων. 
Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ κ. Σπύρος Σκοτίδας, ο οποίος συνεπικουρούμενος από τον Αναπληρωτή Υπεύθυνο Έργου της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ κ. Αθανάσιο Κακούδη, παρουσίασαν στα μέλη του Επιμελητηρίου Πέλλας, όλα τα βασικά στοιχεία του προγράμματος όπως  την ταυτότητα του προγράμματος, τους φορείς διαχείρισης αυτού, τις επιλέξιμες δαπάνες και ενέργειες, τις προϋποθέσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων, τις υποχρεώσεις τους στο πλαίσιο, τόσο της υποβολής όσο και της υλοποίησης  του έργου τους εφόσον ενταχθούν, τις σημαντικές διευκολύνσεις του προγράμματος για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων καθώς και τα σημεία προσοχής για την ορθή υποβολή της πρότασης στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Τέλος αναφέρθηκαν με θερμά λόγια στη συνεργασία της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ με την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της προβολής και της διαχείρισης του προγράμματος καθώς και με το Επιμελητήριο Πέλλας που είναι βασικό εταίρος της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ και σημείο ενημέρωσης και υποβολής των προτάσεων του Νομού Πέλλας.
Μετά το τέλος της εισήγησης οι κ.κ. Σκοτίδας και Κακούδης απάντησαν σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων.
Στην εκδήλωση παρέστησαν, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου,  Πρόεδροι Εμπορικών Συλλόγων, Επαγγελματικών Σωματείων και Φορέων της Έδεσσας, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Πέλλας καθώς και πλήθος επιχειρηματιών και νέων εν δυνάμει επενδυτών.


Επιστροφή