Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
Ακολουθήστε μας
στα κοινωνικά δίκτυα
Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Facebook Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Twitter Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Linked In Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο YouTube
Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα Αυξήστε το μέγεθος των γραμμάτων Μειώστε το μέγεθος των γραμμάτων

Εκδηλώσεις


Απολογισμός εκδήλωσης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας [27/2/2013]


«Το ΕΣΠΑ διαθέτει σημαντικά κονδύλια για την έναρξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας των νέων ανθρώπων που θέλουν να εισέλθουν στο επιχειρείν, όπως το πρόγραμμα για την ενίσχυσης των ΜΜΕ στους τομείς Μεταποίηση-Τουρισμού-Εμπορίου-Υπηρεσιών» ήταν το κεντρικό μήνυμα της ημερίδας που διεξήχθηκε την Τετάρτη 27/2/201 στις 11.30π.μ. στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, για την παρουσίαση του συγκεκριμένου προγράμματος.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία των Γραφείων Διασύνδεσης των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Θεσσαλονίκης (AΠΘ, ΠΑΜΑΚ, ΑΤΕΙΘ, Διεθνές Πανεπιστήμιο) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, εταίρο του ΕΦΕΠΑΕ με ευθύνη τις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Καθηγητή κ. Ιωάννη Χατζηδημητρίου, ο οποίος αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια στην πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της πόλης να διοργανώσουν τη σημαντική αυτή ημερίδα, όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Παράλληλα ο κ. Χατζηδημητρίου αναφέρθηκε στη συμβολή της εκπαίδευσης στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, και στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, μέσω της αξιοποίησης των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, που διατίθενται για το σκοπό αυτό.


Ακολούθως, το λόγο έλαβε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε τη σημασία της επιχειρηματικότητας και την προσπάθεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,  μέσω του νέου οργανωτικού της μοντέλου, να προωθήσει την επιχειρηματικότητα και τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις ως κεντρικό πυλώνα ανάπτυξης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενόψει μάλιστα του μεγάλου στοιχήματος των κονδυλίων για την προγραμματική περίοδο 2014-2020, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Επίσης ο κ. Τζιτζικώστας  έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο στόχο του προγράμματος κάνοντας λόγο «..για πρόγραμμα που στην πράξη συμβάλει ουσιαστικά στην ανάσχεση της ύφεσης που ταλανίζει τον επιχειρηματικό κόσμο της Κεντρικής Μακεδονίας  και κυρίως τους νέους ανθρώπους, όπου η ανεργία στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καταγράφει πολύ υψηλά ποσοστά».


Στη συνέχεια ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ κ. Σπύρος Σκοτίδας ο οποίος συνεπικουρούμενος από το στέλεχος της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ κ. Νικόλαο Στράβα παρουσίασαν στους συμμετέχοντες στην ημερίδα τα βασικά τεχνικά σημεία του προγράμματος απαντώντας στη συνέχεια σε ερωτήσεις τους.

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ και της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ κ. Θωμάς –Φωκίων Αλγινάκογλου, η συνεργάτης του ΓΓ Επενδύσεων –ΕΣΠΑ κ. Στάβα Αγγελίδη, καθηγητές και τουλάχιστον 400 πτυχιούχοι, απόφοιτοι, τελειόφοιτοι, μεταπτυχιακοί φοιτητές, και κάτοχοι διδακτορικού από σχολές των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της πόλης, οι οποίοι γέμισαν την αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Τη ημερίδα συντόνισε ο Σύμβουλος επιχειρηματικότητας του  Γραφείου Διασύνδεσης του  Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Γαβριήλ Κοροξενίδης.


Επιστροφή