Υπουργείο Οικονομίας & ΑνάπτυξηςΥπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ & ΤΣ
Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία

GR / EN
Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα Αυξήστε το μέγεθος των γραμμάτων Μειώστε το μέγεθος των γραμμάτων
Καλές Πρακτικές

Ανθρώπινο Δυναμικό

Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα για ανέργους και επαπειλούμενους ανέργους των βιομηχανικών κλάδων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, μέσω της παροχής υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής, κατάρτισης / επανακατάρτισης με στόχο την αναβάθμιση των επαγγελματικών τους δεξιοτήτων

Η δράση αφορά στην επαγγελματική Συμβουλευτική, Κατάρτιση και Πιστοποίηση γνώσεων των ανέργων και επαπειλούμενων ανέργων της Βιομηχανικής Ζώνης του Πειραιά, με στόχο την αναβάθμιση των επαγγελματικών τους δεξιοτήτων και τη δημιουργία προϋποθέσεων επανάκτησης, από τους  καταρτιζόμενους, θέσεων απασχόλησης με βάση τις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.

περισσότερα...

ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΤΑΞΑΣ- ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΛΙΑΣ Ο.Ε.- Χρηματοδότηση εταιρείας ανάπτυξης λογισμικού

Η ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΤΑΞΑΣ- ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΛΙΑΣ Ο.Ε. είναι μια ομόρρυθμος εταιρεία η οποία ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2011, με κύριες δραστηριότητες: Την παραγωγή προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών, που παράγονται ή ολοκληρώνονται κατόπιν παραγγελίας, τις  υπηρεσίες ανάπτυξης και υποστήριξης λογισμικού εφαρμογών τηλεματικής και τις υπηρεσίες διαχείρισης επιχειρηματικών διαδικασιών.

περισσότερα...

F.C. - Agriculture Farm Consulting: Εταιρεία μελετών σε θέματα αγροτικής οικονομίας στην Θεσσαλία

Η επιχείρηση ΔΗΜΟΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ με διακριτικό τίτλο F.C. - Agriculture Farm Consulting ιδρύθηκε την 02/11/2011 και δραστηριοποιείται στον τομέα των υπηρεσιών των αγροτικών μελετών, των μελετών σε θέματα αγροτικής οικονομίας και επιχειρησιακής έρευνας.

περισσότερα...

Αγγελική Κωτή: Γραφείο Τεχνικών Μελετών στα Τρίκαλα

Η επιχείρηση ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΩΝ. ΚΩΤΗ ιδρύθηκε την  07/01/2013 στα Τρίκαλα και δραστηριοποιείται στους εξής τομείς τεχνικών μελετών και υπηρεσιών:

1) μελέτες και εγκαταστάσεις συστημάτων θέρμανσης – κλιματισμού,

2) ενεργειακές επιθεωρήσεις και προτάσεις για εξοικονόμηση ενέργειας,

3) μελέτες και εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), συστημάτων αυτοματισμού και προώθηση σχετικών προϊόντων (τηλεχειρισμοί)

4) υπηρεσίες διαχείρισης έργων για κατασκευαστικά έργα

5) μελέτες βιωσιμότητας επενδυτικών σχεδίων,

6) υπηρεσίες παροχής συμβουλών μηχανικού και μελετών ηλεκτρολόγου μηχανικού γενικά

 

περισσότερα...

Oceanic Marine Services ΕΠΕ: Ομάδα μηχανικών δημιουργεί μια δυναμική εταιρία στο κλάδο της ναυτιλίας.

H Oceanic Marine Services ΕΠΕ, ιδρύθηκε το 2011 και δραστηριοποιείται στην παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών στον τομέα της  ναυτιλίας, με έδρα τον Πειραιά

Το προσωπικό της εταιρείας αποτελείται από πτυχιούχους Μηχανικούς και Ναυπηγούς Μηχανικούς οι οποίοι είναι έτοιμοι να προσφέρουν ανά πάσα στιγμή τις υπηρεσίες τους σε παγκόσμια κλίμακα.

 

περισσότερα...

THE EYE GALLERY- Ένα μοντέρνο κατάστημα οπτικών.

Η επένδυση αφορά στην δημιουργία ενός μοντέρνου καταστήματος πώλησης οπτικών ειδών με διακριτικό τίτλο "ΤΗΕ ΕΥΕ GALLERY", στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

περισσότερα...

Κατάρτιση / Επανακατάρτιση για χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους.

Με κύριο σκοπό την υποστήριξη εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων ώστε να βελτιώσουν μέσω της κατάρτισης τους τα προσόντα και την ανταγωνιστικότητα τους, πραγματοποιήθηκαν τρία σημαντικά εκπαιδευτικά προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης.

 

Τα τρία προγράμματα ήταν τα εξής:

 

  • Πρόγραμμα κατάρτισης/επανακατάρτισης για αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους της οικονομίας με στόχο την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας τους στις 8 περιφέρειες σύγκλισης

  • Πρόγραμμα κατάρτισης/επανακατάρτισης για αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους της οικονομίας με στόχο την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας τους στις 3 περιφέρειες σταδιακής εξόδου

  • Πρόγραμμα κατάρτισης/επανακατάρτισης για αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους της οικονομίας με στόχο την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας τους στις 2 περιφέρειες σταδιακής εισόδου

 

περισσότερα...

ΣΩΤΗΡΙΑ ΔΟΥΝΗ: Επένδυση στον χώρο των εκδόσεων για τη προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία.

Η επένδυση αφορά  εταιρία  στο Ηράκλειο Κρήτης η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των εκδόσεων (έντυπων και ψηφιακών) με τον διακριτικό τίτλο «Αράδα», εξειδικεύεται στα βιβλία για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, προσφέροντας καινοτόμα προϊόντα και εκπαιδευτικές υπηρεσίες.

περισσότερα...

Βιομηχανία

ΚΑΥΑΚ ΑΕ : Επενδύσεις για τη Βελτίωση της Παραγωγής και την επέκταση του δικτύου διανομής

Η Επιχείρηση ΚΑΥΑΚ είναι αμιγώς ελληνική οικογενειακή εταιρεία, που δραστηριοποιείται από το 1993 στο χώρο του Premium παγωτού, Greek Frozen Yogurt Ice Cream και στα κατεψυγμένα γλυκά. Η επιχείρηση είχε ως στόχο την παραγωγή παγωτού  από  αγνές και φυσικές πρώτες ύλες, χωρίς  χρωστικές ουσίες ή άλλα πρόσθετα  υλικά. Πρωτότυπα προϊόντα της επιχείρησης θεωρούνται: το  παγωτό με αλκοόλ, το αλμυρό παγωτό και τα βιολογικά παγωτά. Στρατηγικές επιλογές προώθησης που  συμβάλλουν στην εδραίωση της ΚΑΥΑΚ στην ελληνική αγορά είναι η ανάπτυξη συνεργασιών με επώνυμους  σεφ  και η δημιουργία των concept  boutiques  στη Νέα Ερυθραία, στο Costa Navarino και  την Γλυφάδα. Επίσης τα προϊόντα της επιχείρησης έχουν παρουσία σε Ρωσία, Γερμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα,  Κύπρο και  Ισπανία.  Το 2014 η παραγωγή παγωτού αυξήθηκε κατά 11%,  στους 500 τόνους, που αντιστοιχούν σε 3,5 εκατομμύρια ευρώ έσοδα. Η επιχείρηση απασχολεί προσωπικό 45 ατόμων, έχοντας εγκαταστάσεις 2700τμ, στο Κορωπί.

 

περισσότερα...

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΖΕΛΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. – Περιβαλλοντική επένδυση από εταιρεία παραγωγής χρωμάτων.

Βασικός στόχος της επένδυσης από την εταιρία ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΖΕΛΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. (με τον διακριτικό τίτλο TETRALUX), η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή οικοδομικών χρωμάτων και βερνικιών, ήταν η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της, καθώς και η μείωση της καταναλισκόμενης ενέργειας με ταυτόχρονη ανάπτυξη και διάθεση πράσινων προϊόντων (μη υδατοδιαλυτών χρωμάτων).

 

περισσότερα...

DIVING STATUS underwater services: Πρωτοποριακές υποβρύχιες υπηρεσίες συντήρησης στα εμπορικά πλοία

Η επιχείρηση DIVING STATUS underwater services δημιουργήθηκε το  2011 με έδρα στον Πειραιά, με σκοπό να προσφέρει υποβρύχιες υπηρεσίες σε εμπορικά πλοία εντός ή εκτός ορίων λιμένος (onshore, offshore), όπως  υποβρύχια επιθεώρηση υφάλων πλοίου, υποβρύχιο καθαρισμό υφάλων και προπέλας πλοίου, υποβρύχια επισκευή πλοίων και άλλες αντίστοιχες υπηρεσίες. Οι δραστηριότητες που ασκούνται από το φορέα της επένδυσης είναι μία δύσκολη και απαιτητική εργασία με ανάγκη υψηλής γνώσης του αντικειμένου, υψηλής εξειδίκευσης και συνεχούς κατάρτισης.

περισσότερα...

Το ΤΕΠΙΧ στηρίζει την DON POL A.E. στην επέκταση της στις αγορές του εξωτερικού

Η επιχείρηση DON POL Α.Ε. ιδρύθηκε το 1975 με αντικείμενο την παραγωγή και διάθεση απορρυπαντικών και καλλυντικών προϊόντων, για οικιακή και επαγγελματική χρήση, με έμφαση στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας (private label).

περισσότερα...

ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ - ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΒΕΕ: Επενδύοντας στην ενέργεια και στην ανακύκλωση στις γραφικές τέχνες

Η επιχείρηση ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ - ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΒΕΕ η οποία πλέον έχει τον διακριτικό τίτλο Pressious Arvanitidis δραστηριοποιείται στην παροχή εκτυπωτικών υπηρεσιών.  

Με το χρηματοδοτικό πρόγραμμα, προμηθεύτηκε  μηχανή ανακύκλωσης (τυπογραφικών) διαλυτών, εγκατέστησε Φωτοβολταϊκό σύστημα 62,56 kwP με σκοπό την μείωση του ενεργειακού αποτυπώματός της και εγκατέστησε επίσης συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης,  εφοδιαζόμενη έτσι με πιστοποιητικό συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης F.S.C. καθιστώντας την τη πρώτη εταιρεία εκτυπώσεων στην Ελλάδα που αποκτά το συγκεκριμένο πιστοποιητικό, επίσης υλοποίησε και δαπάνη για ευκολότερη πρόσβαση των ΑμΕΑ (τοποθέτηση ράμπας ΑμΕΑ).

περισσότερα...

Η εταιρεία παραγωγής πλεκτών ρούχων “Mario” επενδύει σε παραγωγικό εξοπλισμό και ενισχύει τις εξαγωγές της

Η εταιρεία Mario S.A. κατασκευάζει μάλλινα γυναικεία  ενδύματα  από το 2005 και βρίσκεται στο δήμο Λευκώνα του Νομού Σερρών, εντός της βιομηχανικής περιοχής Σερρών. 

περισσότερα...

ΗΛ. ΒΙ. ΕΦ. ΕΠΕ: Μετεγκατάσταση στη ΒΙΟΠΑ Βόλου για αύξηση της παραγωγικότητας

Η εταιρεία ΗΛ.ΒΙ.ΕΦ. ΕΠΕ, (ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΕΠΕ), ιδρύθηκε στον Βόλο το 1979, είναι μια σύγχρονη εταιρεία, που αναπτύσσει το σύνολο των δραστηριοτήτων της στον ενεργειακό κλάδο, προσφέροντας μια ευρεία ποικιλία λύσεων για τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

περισσότερα...

ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ: Επένδυση σε νέο εξοπλισμό για θεραπευτική άσκηση και κινησιοθεραπεία

Το Απολλώνειο Θεραπευτήριο  παρέχει ιατρικές υπηρεσίες ειδικότητας φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης, ιατρικές υπηρεσίες ειδικότητας νεφρολογίας, καθώς και υπηρεσίες γυμναστηρίου αποκατάστασης. Λειτουργεί σε καινούργιες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και διαθέτει 188 κλίνες. Απασχολεί μόνιμα και με πλήρη απασχόληση πάνω από  130 άτομα σε διάφορες ειδικότητες (ιατροί, φυσικοθεραπευτές, γυμναστές, νοσηλευτικό προσωπικό, ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, βοηθητικό προσωπικό).

περισσότερα...

Greco Strom - Επένδυση για καλύτερα προϊόντα

Η εταιρεία "Στρωματοποϊία Αθηνών ΕΠΕ" με τον διακριτικό τίτλο "Greco Strom" δραστηριοποιείται στο χώρο της κατασκευής στρωμάτων. Οι ενέργειες του συγκεκριμένου επενδυτικού σχεδίου αποτελούν μια ολοκληρωμένη παρέμβαση με στόχο την ενίσχυση των υποδομών της εταιρείας και τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού της, με σκοπό την μείωση του κόστους παραγωγής και την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας. 

περισσότερα...

Logika: Επενδύοντας σε μια σύγχρονη εταιρεία logisitcs

Η εταιρεία LOGIKA ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΜΟΝ. ΕΠΕ  εντάχθηκε στο πρόγραμμα « Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες» ως υπό σύσταση επιχείρηση. Ιδρύθηκε στις 14/10/2010 και παρέχει υπηρεσίες αποθήκευσης και ολοκληρωμένης διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας (4PL – 4th party logistics) που σημαίνει ότι η εταιρεία, εκτός των συνήθων υπηρεσιών logistics( 3PL), παρέχει και συμβουλευτικές υπηρεσίες στο χώρο της διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας.  Με το χρηματοδοτικό πρόγραμμα επένδυσε σε ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πλάνο δημιουργίας μιας νέας μονάδας παροχής υπηρεσιών αποθήκευσης, το οποίο περιλαμβάνει τόσο δαπάνες αγοράς ειδικού εξοπλισμού και λογισμικών εφαρμογών, όσο και δαπάνες για την διαμόρφωση του χώρου σε σύγχρονη μονάδα παροχής υπηρεσιών logistics. 

περισσότερα...

Κουφετοποιία Χατζηγιαννάκη Α.Ε.: Ολοκληρωμένο Επενδυτικό σχέδιο για εξαγωγές κουφέτων.

Η εταιρία ιδρύθηκε το 1950 και πήρε την σημερινή της μορφή ως ανώνυμη εταιρία το 1991. Παράγει και εμπορεύεται κουφέτα υψηλής ποιότητας , τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Προκειμένου να ενισχύσει τις εξαγωγικές της δραστηριότητες προχώρησε στην υλοποίηση ενός επενδυτικού σχεδίου το οποίο κάλυπτε μεγάλο εύρος σχετικών δαπανών, που ενδυνάμωσαν την ανταγωνιστικότητα της. 

περισσότερα...

ΟΙΚΟΧΗΜΙΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε. : Αναβάθμιση παραγωγικής διαδικασίας εξειδικευμένων χημικών καθαρισμού

Η εταιρεία ΟΙΚΟΧΗΜΙΚΗ A.B.E.T.E. ιδρύθηκε το 1993 και δραστηριοποιείται στον κλάδο προϊόντων καθαρισμού και απολύμανσης για βιομηχανικούς και επαγγελματικούς χώρους όλων των κατηγοριών. Μέσω της συμμετοχής της εταιρείας στο πρόγραμμα:«Μεταποίηση στις νέες συνθήκες» αξιοποίησε τις νέες τεχνολογίες για την αύξηση της παραγωγικότητάς της, καθώς επένδυσε σε νέα μηχανήματα, τα οποία συμβάλλουν στην αυτοματοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας. 

περισσότερα...

MEVACO: Επενδύοντας στην παραγωγική δομή για την δημιουργία νέων ολοκληρωμένων προϊόντων

Η εταιρεία "MEVACO ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ Α.Β.Ε.Ε." εντάχθηκε στο πρόγραμμα "Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες" ως υφιστάμενη επιχείρηση. Ιδρύθηκε το 1993 και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών Αξιών . Δραστηριοποιείται κυρίως στο χώρο της κατεργασίας λαμαρίνας λειτουργώντας κατά βάση ως υπεργολαβική μονάδα, τροφοδοτώντας γνωστές βιομηχανίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με μεταλλικά αντικείμενα και ημιτελή προϊόντα, τα οποία εν συνεχεία ενσωματώνονται σε άλλα προϊόντα ή μετατρέπονται με μικρές παρεμβάσεις σε τελικά προϊόντα, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο της, στην Ελλάδα.

περισσότερα...

Neoplast ΑΒΕΕ: Αναβάθμιση των παραγωγικών δυνατοτήτων στα είδη συσκευασίας

Η εταιρεία "Neoplast ABEE" λειτουργεί από το 1971 και δραστηριοποιείται στην παραγωγή πλαστικών φιαλών και ειδών συσκευασίας. Με το επενδυτικό πρόγραμμα η επιχείρηση προχώρησε στον εκσυγχρονισμό του παραγωγικού εξοπλισμού της με σκοπό την μείωση του κόστους και την αύξηση της δυναμικότητας της παραγωγής.

περισσότερα...

FUTURE INTELLIGENCE: Συμβάλλοντας στην δημιουργία της καινοτομίας

Η επιχείρηση ιδρύθηκε με την ενίσχυση του προγράμματος «Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας Νέων», από τρεις νέους μηχανικούς ηλεκτρονικών και πληροφοριακών συστημάτων το 2009.

περισσότερα...

Matrix Pack - Βελτίωση παραγωγής και εξαγωγές για καλαμάκια ροφήματος

H «Matrix Pack Α.Ε.», ως βιομηχανία κατασκευής πλαστικών προϊόντων έχει εδραιωθεί στον τομέα παραγωγής καλαμακίων ροφήματος (οικιακά, βιομηχανικά και ευρείας χρήσεως) και διατηρεί σημαντική θέση στον ελληνικό χώρο αλλά και διεθνώς, με 70%-75% εξαγωγική δραστηριότητα σε παγκόσμια κλίμακα. Η εταιρεία είναι μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων και είναι η μόνη εταιρεία στην Ευρώπη, που παράγει κάθε είδους καλαμάκια ροφήματος. 

περισσότερα...

ΕΜΜ. ΚΟΥΒΙΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε - Καινοτόμες κατασκευές ηλεκτρολογικού εξοπλισμού

Η εταιρεία ΕΜΜ. ΚΟΥΒΙΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε δραστηριοποιείται στο Νομό Ηρακλείου στον κλάδο του ηλεκτρολογικού υλικού και συγκεκριμένα στην παραγωγή ολοκληρωμένων συστημάτων σωλήνων προστασίας καλωδίων από πλαστική πρώτη ύλη, που περιλαμβάνουν σωλήνες ευθύγραμμους και διαμορφώσιμους (σπιράλ), εξαρτήματα και ηλεκτρολογικά κουτιά, τα οποία προορίζονται για χωνευτές/ επιφανειακές εξωτερικές ή εσωτερικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις.

περισσότερα...

ΠΑΡΠΑΡΑΣ Α.Ε. - Παραγωγή και τυποποίηση τροφίμων

Η εταιρεία με την επωνυμία Παρπαράς Α.Ε. και το διακριτικό τίτλο “Δήμητρα” ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1998. Αντικείμενο της είναι η παρασκευή, τυποποίηση και κονσερβοποίηση τροφίμων όπως: πιπεριές, ελιές, πίκλες (διάφορα λαχανικά), μελιτζάνες, παντζάρια, και αμπελόφυλλα και η διάθεση τους στην ελληνική και ξένη αγορά.

Η εταιρεία από το 1997 εξάγει με την επωνυμία «Δήμητρα» τα προϊόντα της σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως στην Ολλανδία, στο Βέλγιο, στη Σουηδία, στη Γαλλία, στην Κύπρο και κυρίως στη Γερμανία. Το 85% της σημερινής παραγωγής εξάγεται και το υπόλοιπο απορροφάται από την εσωτερική αγορά. Μικρό μέρος της παραγωγής της και κυρίως της ελιάς απορροφάται από την Βαλκανική αγορά (Βουλγαρία, Σκόπια). 

περισσότερα...

KYANA HELLAS Α.Ε - Παραγωγή και Εμπορία Καλλυντικών

Η εταιρεία ΚΥΑΝΑ HELLAS A.E. δημιουργήθηκε το 2006 στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για την επίτευξη του κοινού στόχου μιας ομάδας έξι ατόμων από τον κλάδο του κομμωτικής, για την δημιουργία της δικής τους εταιρείας παραγωγής επαγγελματικών προϊόντων κομμωτηρίου.

Με ένα επενδυτικό σχέδιο συνολικού ύψους 215.402,00 ευρώ από τα οποία τα 96.930,90 ευρώ ήταν δημόσιοι πόροι, η επιχείρηση επιδίωξε την αύξηση της εξαγωγικής της δραστηριότητας σε νέες χώρες του εξωτερικού με τα υφιστάμενα ή νέα προϊόντα, καθώς και περαιτέρω διείσδυση σε νέα τμήματα των υφιστάμενων αγορών με νέα ή υφιστάμενα προϊόντα. 

περισσότερα...

AGROSTIS- Aγροτικά Πληροφοριακά Συστήματα Ε.Π.Ε.

Η Agrostis είναι μία νέα εταιρεία πληροφορικής, που ιδρύθηκε το 2012 στην Θεσσαλονίκη, με  στόχο να παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες πληροφορικής και νέων τεχνολογιών αποκλειστικά στον πρωτογενή τομέα (Γεωργία – Κτηνοτροφία), συνδυάζοντας τεχνογνωσία και εμπειρία πολλών ετών στο χώρο της Γεωπονικής και της Πληροφορικής.

περισσότερα...

Σ.Κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ - Παραγωγή και εμπορία προϊόντων και εξοπλισμού μελισσοκομίας

Η εταιρεία Σ.Κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. έχει ως αντικείμενο εργασιών την υποστήριξη των μελισσοκόμων με εξοπλισμό, αναλώσιμα και μελισσοτροφές, στη Θεσσαλία και την υπόλοιπη χώρα.

Η εταιρεία αξιοποίησε αποτελεσματικά δύο επενδυτικά προγράμματα. Η μια επένδυση χρηματοδοτήθηκε από τη δράση «Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες» και αφορούσε στη δημιουργία γραμμής κυψελών από κολλητή ξυλεία Ελάτης.

περισσότερα...

Κρητών Αρτος – Ολοκληρωμένη αναβάθμιση παραγωγικής δυναμικής

Η Κρητών 'Αρτος είναι μια σύγχρονη μονάδα παραγωγής παραδοσιακών Κρητικών προϊόντων αρτοποιείας και Snack  υψηλής ποιότητας, με βάση την Κρητική Μεσογειακή Διατροφή. Η επιχείρηση επένδυσε τόσο σε κτιριακές εγκαταστάσεις όσο και σε μηχανολογικό εξοπλισμό και δαπάνες προβολής και προώθησης των προϊόντων της.

Ειδικότερα σε ότι αφορά στις κτιριακές εγκαταστάσεις κατασκευάστηκε εποξειδικό δάπεδο έτσι ώστε να πληρούνται οι όροι ασφάλειας και υγιεινής τροφίμων, ενώ τοποθετήθηκαν και πλακίδια  σε συγκεκριμένα τμήματα του δαπέδου στο χώρο παραγωγής.

Αναφορικά με τον μηχανολογικό εξοπλισμό η επιχείρηση προχώρησε στην εγκατάσταση κάθετης συσκευαστικής μηχανής προκειμένου να βελτιωθεί η ταχύτητα συσκευασίας και να μειωθεί σημαντικά η απώλεια από σπασμένο τελικό προϊόν κατά τη διαδικασία. 

περισσότερα...

ΘΥΡΑΤΡΟΝ - Ηλεκτρονικές Εφαρμογές ΕΠΕ- Ανάπτυξη συστημάτων ελέγχου και ενέργειες προβολής για την προώθηση νέων προϊόντων σε διεθνείς αγορές

Η ΘΥΡΑΤΡΟΝ Ηλεκτρονικές Εφαρμογές, είναι μια πρωτοποριακή εταιρεία ηλεκτρονικών συστημάτων και συσκευών, η οποία εδρεύει από το 1992 στις Κυδωνιές Βασιλικού Ερυμάνθου (Αχαΐα) κατασκευάζει εξειδικευμένα προϊόντα, όπως: συστήματα ελέγχου και αυτοματισμού, συστήματα ασφαλείας, πυρανίχνευσης και προειδοποίησης, αυτόματους τηλεφωνητές συστημάτων ασφαλείας, αυτόματους τηλεφωνητές ανελκυστήρων, διαγνωστικά όργανα μηχανών εσωτερικής καύσης πλοίων, όργανα ελέγχου ψυκτικών θαλάμων, σταθεροποιητές - επιτηρητές τάσης, επιτηρητές τάσης και συχνότητας, καταγραφικά όργανα (επιταχύνσεων, θερμοκρασιών, πιέσεων, στροφών, ήχου, στρέψης), ασύρματα συστήματα ελέγχου παγίων. Το 96% των προϊόντων της είναι έμμεσα ή άμεσα εξαγώγιμα σε 24 χώρες .

 

περισσότερα...

ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΧΙΟΥ Α.Ε. - Φρέσκια Μπύρα από την Χίο

Η επένδυση αφορούσε την δημιουργία μιας μικρής ζυθοποιίας, παραγωγής φρέσκιας μπύρα, στο νησί της Χίου.

Το ενδιαφέρον στοιχείο της Μπύρας Χίου, είναι ότι η εμφιάλωση της γίνεται αφιλτράριστη και απαστερίωτη για να διατηρεί με αυτό τον τρόπο όλη τη γεύση και τα χαρακτηριστικά μιας αληθινής φρέσκιας μπύρας ενώ με αυτό τον τρόπο, κάθε παρτίδα παραγωγής έχει την δική της γεύση.

περισσότερα...

ΠΕΤ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΒΕΕ – Επένδυση για νέα προϊόντα και νέες παραγωγικές δυνατότητες

Η επιχείρηση ΠΕΤ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΒΕΕ, στο Νομό Βοιωτίας προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες και προϊόντα PET στην Ελληνική αλλά και Ευρωπαϊκή αγορά, ιδρύθηκε το 2004 από έμπειρα στελέχη αναπτύσσοντας δύο σημαντικές καινοτομίες.  Συγκεκριμένα, ανέπτυξε τη διαδικασία παραγωγής του βάζου συσκευασίας τροφίμων σε δύο στάδια, ενώ υπήρξε η πρώτη επιχείρηση στη χώρα μας που ξεκίνησε την παραγωγή φιαλών μιας χρήσης χωρητικότητας 10 και 18 λίτρων, οι οποίες χρησιμοποιούνται κυρίως στους ψύκτες νερού.

περισσότερα...

Σ. Δεληπέτης Α.Ε.Β.Ε.: Αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητα επενδύοντας στο περιβάλλον

Η επιχείρηση είναι μια καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής επαγγελματικών βουρτσών και σκουπών  για οχήματα καθαρισμού δρόμων και δαπέδων.

Η επένδυση που πραγματοποιήθηκε είχε ως στόχο την συνολική παρέμβαση στην παραγωγική διαδικασία ώστε να είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον δημιουργώντας ταυτόχρονα προϊόντα υψηλής ποιότητας. Για αυτό το λόγο αγοράστηκε ο κατάλληλος  παραγωγικός εξοπλισμός (φούρνος, γραζανωτή αντλία, extrouder, βιομηχανικός ψύκτης, μηχάνημα κοπής ινών προπυλενίου),  ο οποίος βελτιώνει σημαντικά την παραγωγή με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον.

Επίσης προχώρησε στην απόκτηση του περιβαλλοντικού προτύπου διαχείρισης της παραγωγής  ISO 14001 :2004

περισσότερα...

ΠΕΤΡΙΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε. - Αξιοποίηση Διεθνούς Εκθέσεως για τόνωση της Εξαγωγικής Δραστηριότητας.

Η ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΑΒΕΕ είναι μια σύγχρονη βιομηχανία παραγωγής και εμπορίας φωτιστικών σωμάτων, με παρουσία στην αγορά εδώ και 55 χρόνια περίπου. Οι παραγωγικές και αποθηκευτικές της εγκαταστάσεις βρίσκονται στον 'Αγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης και καλύπτουν 10.000 τ.μ., διαθέτει τελευταίου τύπου μηχανολογικό εξοπλισμό και ελέγχει πλήρως ολόκληρη την παραγωγική διαδικασία και την ποιότητα του τελικού προϊόντος, με πιστοποιημένα συστήματα.

περισσότερα...

Απόστολος Τούμπας ΑΒΕΕ - Εξαγωγική εταιρεία Οδοντιατρικών και Ιατρικών Μηχανημάτων και Εξαρτημάτων

Η εταιρεία αποτελεί την μεγαλύτερη καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής οδοντιατρικού τεχνολογικού εξοπλισμού στην ΝΑ Ευρώπη, με σημαντικές εξαγωγές.

Μέσω του προγράμματος η επιχείρηση επένδυσε συνολικά 35.271,00 ευρώ  προχώρησε στην κατασκευή πρωτότυπου συστήματος κίνησης νέας οδοντιατρικής έδρας χωρίς ψαλίδια, η οποία διαθέτει σημαντικές λειτουργίες που ελέγχονται μέσω ηλεκτρονικών κυκλωμάτων. Προσφέρει στον χρήστη ένα σύστημα ελέγχου λειτουργιών κίνησης και ρυθμίσεων εγκατάστασης της έδρας μέσω πλήκτρου αρχικοποίησης και σχεδίαση πλακετών τερματικών διακοπτών, διανομής εντολών και κεντρικού ελέγχου με ανεξάρτητες ρυθμίσεις.

περισσότερα...

Apivita A.E.B.E. - Έξυπνη περιβαλλοντική επένδυση

Η APIVITA δραστηριοποιείται για περισσότερα από 35 χρόνια στη παραγωγή και εμπορία φυσικών καλλυντικών προϊόντων, με σημαντική μάλιστα διεθνή δραστηριότητα. Είναι μια εταιρεία της οποίας η φιλοσοφία βασίζεται στην αειφόρο και πράσινη ανάπτυξη. Σε αυτή την φιλοσοφία, βασίστηκε και το έργο που υλοποίησε, με την βοήθεια του χρηματοδοτικού προγράμματος ΕΠΑΝ ΙΙ.

περισσότερα...

Ζύμες ALFA - Νέα γραμμή παραγωγής σφολιάτας

Η επιχείρηση «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΤΑΡΗΣ ΑΕΒΕ» με διακριτικό τίτλο «ALFA» αποτελεί τη συνέχεια επιχειρήσεων ζύμης που λειτουργούσαν στην Κοζάνη από το 1950, ιδρύθηκε ως ΑΕ το 1986 με κύρια δραστηριότητα την παραγωγή μεγάλης γκάμας προϊόντων κατεψυγμένης ζύμης και σε άλλων συναφών προϊόντων. Η επένδυση αφορούσε την δημιουργία νέας γραμμής παραγωγής σφολιάτας

περισσότερα...

ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ ΑΒΕΕ –Νέες δυνατότητες στην κυτιοποιία

Η επιχείρηση ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ ΑΒΕΕ δραστηριοποιείται στο χώρο των γραφικών τεχνών, της συσκευασίας και της κυτιοποιίας και ειδικότερα της παραγωγής κουτιών (κυρίως χάρτινων), για γενική συσκευασία. Με την επένδυση που πραγματοποίησε επιδίωξε την παραγωγική της αναβάθμιση με την αγορά νέας μηχανής παραγωγής. 

περισσότερα...

Alpha Bros – Νέες παραγωγικές δυνατότητες

Το αντικείμενο δραστηριότητας της επιχείρησης «ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΔΑΚΗΣ Α.Ε» (Alpha Bros), είναι η κατασκευή και πώληση γεωργικών και μηχανουργικών εργαλείων, μηχανημάτων και εξαρτημάτων, καθώς και η παραγωγή και πώληση πλαστικών, χυτών μετάλλων, μεταφορικών ταινιών. Σκοπός του επενδυτικού πλάνου ήταν η ενίσχυση της ανταγωνιστικής παρουσίας της επιχείρησης και η προσθήκη υψηλότερης προστιθέμενης αξίας στα προϊόντα της, μέσω της ποιοτικής αναβάθμισής τους και της εκμετάλλευσης των νέων τεχνολογικών εξελίξεων

περισσότερα...

BM ΒΙΤΟΥΜΙΝΟΥΣ ΑΣΦΑΛΤΙΚΑ ΜΙΓΜΑΤΑ Α.Ε. - Κατασκευή μονάδας παραγωγής ειδικών ασφάλτων

Η επιχείρηση «BM ΒΙΤΟΥΜΙΝΟΥΣ ΑΣΦΑΛΤΙΚΑ ΜΙΓΜΑΤΑ Α.Ε.» ιδρύθηκε το 2010 και δραστηριοποιείται στον κλάδο παραγωγής ασφαλτικών προϊόντων, τα οποία διακρίνονται σε δύο βασικές κατηγορίες: Σε ασφαλτικά προϊόντα οδοποιίας και σε ασφαλτικά στεγανωτικά προϊόντα η επένδυση σχετίζεται με την μελέτη και κατασκευή μονάδας παραγωγής ειδικών ασφάλτων και την προμήθεια και τοποθέτηση του απαιτούμενου εξοπλισμού.

περισσότερα...

FLORINAWOOD -Εισάγοντας νέα τεχνολογία στην παραγωγή

Η εταιρεία «ΚΕΝΤΡΟ ΞΥΛΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΕΠΕ «FLORINAWOOD» η οποία ιδρύθηκε τα 2008 στην Φλώρινα, δραστηριοποιείται στην κατασκευή φέρετρων (MDF και μασίφ) και ξύλινων σκαλών εσωτερικού χώρου. Με την επένδυση που συγχρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «ΕΠΑΝ ΙΙ - Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες» προμηθεύτηκε εξοπλισμό, νέας τεχνολογίας, για την βελτίωση της παραγωγής των φέρετρων.

περισσότερα...

Γ. ΣΕΡΙΣΤΑΤΙΔΗΣ - Γ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ Ο.Ε. - Εισαγωγή νέων διαδικασιών στον χώρο της εκτύπωσης

Η εταιρεία «Γ. ΣΕΡΙΣΤΑΤΙΔΗΣ - Γ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ Ο.Ε», συστήθηκε το 1989 με αντικείμενο δραστηριότητας την εκτύπωση εντύπων, διαφημιστικού υλικού και καταλόγων καθώς και την κατασκευή κυτίων από χαρτί / χαρτόνι καθώς και κυματοειδούς χαρτιού / χαρτονιού.

περισσότερα...

ΜΠΙΖΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ και ΣΙΑ Ο.Β.Ε.Ε - Νέα τεχνολογία στην παραγωγή ασβέστη

Η επιχείρηση «ΜΠΙΖΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ και ΣΙΑ Ο.Β.Ε.Ε», ιδρύθηκε στο Aργος Ορεστικό Καστοριάς το 2005, με κύρια δραστηριότητα την επεξεργασία ασβεστόλιθου για την παραγωγή ασβέστη. Η χρηματοδότηση του έργου είχε ως σκοπό την παραγωγή ενός νέου διαφοροποιημένου προϊόντος ασβέστη, αξιοποιώντας νέα τεχνολογία. 

περισσότερα...

NORTH CATERING EQUIPMENTS - Σχεδίαση ηλεκτρονικού κυκλώματος και εξαγωγικές δράσεις

Η εταιρεία NORTH CATERING EQUIPMENTS ιδρύθηκε το 1983. Αντικείμενο της εταιρείας είναι η παραγωγή επαγγελματικών συσκευών  μαζικής εστίασης, όπως είναι οι επαγγελματικοί  φούρνοι -κουζίνες , μαγειρεία  - κρεπιέρες κλπ . Τα περισσότερα αυτών των ειδών διατίθενται σε μορφή λειτουργίας Ρεύματος & Αερίου. Στόχος της επιχείρησης με τους προελέγχους σχεδιασμού νέων συσκευών καθώς και τον σχεδιασμό των νέων προϊόντων της παρούσας επένδυσης ήταν η διεύρυνση της παρουσίας της επιχείρησης σε νέες αγορές του εξωτερικού και ειδικότερα της Ρωσίας.  Επένδυσε συνολικά 69.955,00 ευρώ με συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑΝ ΙΙ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΑ» 2007-2013.

περισσότερα...

Εμπόριο

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΒΕΤ- Κρέμα Βαλσαμικού Ξυδιού για την Αυστραλία

Η ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Χ.Κ. ΑΒΕΤ, ιδρύθηκε το 1939 και αποτελεί  μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες τροφίμων στη Νότια Ελλάδα. Είναι η εταιρεία που παρασκεύασε το πρώτο ελληνικό βαλσαμικό ξύδι το οποίο παράγεται από αποξηραμένα σταφύλια. Με το παρόν επενδυτικό  σχέδιο είχε ως στόχο την παραγωγή και την προώθηση νέων προϊόντων στην αγορά της Αυστραλίας.

περισσότερα...

Flavoreat: Ενίσχυση Επιχειρηματικής δραστηριότητας στα τυποποιημένα είδη αρτοποιίας και στις κατεψυγμένες τροφές

Η επιχείρηση Flavoreat δραστηριοποιείται στον τομέα του Χονδρικού Εμπορίου τυποποιημένων ειδών αρτοποιίας και κατεψυγμένων τροφίμων τα οποία προσφέρει σε ξενοδοχεία, σούπερ μάρκετ, fast food, εστιατόρια κλπ. 

περισσότερα...

Ενέργεια

Εξοικονόμηση ενέργειας για τον Δήμο Γλυφάδας με την αντικατάσταση ενεργοβόρων φωτιστικών σωμάτων

Στο πλαίσιο του προγράμματος του Π.Ε.Π Αττικής «Εξοικονομώ» και του έργου «Εξοικονόμηση Ενέργειας Γλυφάδας», ο Δήμος Γλυφάδας ολοκλήρωσε απρόσκοπτα σχετικό υποέργο, το οποίο είχε ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα.

περισσότερα...

Δράσεις επικοινωνίας και ενημέρωσης για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» από το Δήμο Σπάτων

Με το συγκεκριμένο έργο στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονομώ στους ΟΤΑ» που υλοποίησε ο Δήμος Σπάτων , συγκροτήθηκε και εφαρμόστηκε ένα ολοκληρωμένο  επικοινωνιακό σχέδιο το οποίο αφορούσε στην δημοσιότητα της Πράξης και των στόχων της. Οι επικοινωνιακές ενέργειες απευθύνονταν  στους υπεύθυνους διαχείρισης  δημοτικών υποδομών καθώς και τους χρήστες αυτών, όπως επίσης και το ευρύτερο κοινό και τους μαθητές του δήμου.

περισσότερα...

Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης δημοτικών κτιρίων στο Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη στην Κεντρική Μακεδονία

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονομώ» και πιο συγκεκριμένα της Πράξης «Εξοικονόμηση Ενέργειας Πυλαίας» πραγματοποιήθηκε ένα επιτυχημένο έργο, το οποίο αφορούσε στην υλοποίηση παρεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης δημοτικών κτιρίων και συγκεκριμένα των κτιρίων του παλαιού Δημαρχείου Πυλαίας, του 1ου ΚΑΠΗ, του τέως Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Πυλαίας, του 1ου Λυκείου και του 1ου Νηπιαγωγείου.

περισσότερα...

Πινακίδες σήμανσης για μετακινήσεις φιλικές προς το περιβάλλον στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Με το εν λόγω έργο στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονομώ στους ΟΤΑ», τοποθετήθηκαν ειδικές πινακίδες αναγραφής απόστασης βαδίσματος στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Οι πινακίδες εγκαταστάθηκαν σε 100 ευδιάκριτα σημεία του Δήμου και καθοδηγούν τους δημότες, αλλά και τους επισκέπτες, σε τοποθεσίες ενδιαφέροντος και σε μνημεία στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Στις πινακίδες αναγράφονται στοιχεία όπως η απόσταση βαδίσματος και ο χρόνος βαδίσματος της εκάστης διαδρομής, οι θερμίδες που καταναλώνονται, καθώς και συμπληρωματικά στοιχεία όπως εάν πρόκειται για ανηφορική διαδρομή, στοιχεία για χρήση ποδηλάτου, κτλ.

περισσότερα...

Έρευνα και Τεχνολογία

Συμμετοχή του Κέντρου Φυσικής Πλάσματος και Λέιζερ του ΤΕΙ Κρήτης στο Πρόγραμμα HiPER για παραγωγή καθαρής ενέργειας.

Το HiPER (High Power Laser Energy Research) αποτελεί τη προσπάθεια της Ευρώπης για την παραγωγή άφθονης ενέργειας από σύντηξη υδρογόνου με χρήση laser χωρίς χημικούς ρύπους και ραδιενεργά απόβλητα. Η συμμετοχή του Κέντρου Φυσικής Πλάσματος και Λέιζερ (CPPL-Centre for Plasma Physics & Lasers) του ΤΕΙ Κρήτης στο HiPER είναι σημαντική και ουσιαστική (π.χ. συντονιστής της Βασικής Επιστήμης πανευρωπαϊκά).


περισσότερα...

Ερευνητική Υποδομή Extreme Light Infrastructure "ELI" στην Κρήτη

Η πράξη αφορά στην ανάπτυξη ερευνητικής εγκατάστασης Επιστήμης & Τεχνολογίας Αττοδευτερολέπτων  (1 αττοδευτερόλεπτο = 0.000000000000000001 δευτερόλεπτα) στο Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας - Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ (ΙΤΕ-ΙΗΔΛ) στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η ερευνητική εγκατάσταση δημιουργήθηκε με την προοπτική να λειτουργήσει σαν Περιφερική Συνεργαζόμενη Εγκατάσταση (ΠΣΕ) της Ευρωπαϊκής Ερευνητικής Εγκατάστασης (ΕΕΕ) Extreme Light Infrastructure (ELI).  Η ELI θα αποτελέσει την πρώτη ΕΕΕ λέιζερ υψηλής ισχύος κορυφής.  Υλοποιείται σε τρεις κεντρικούς πυλώνες με έδρες την Τσεχία (Beam lines facility), Ουγγαρία (Attosecond facility) και Ρουμανία (Photonuclear physics facility), οι οποίες θα πλαισιώνονται από Περιφερειακές Συνεργαζόμενες Εγκαταστάσεις (ΠΣΕ), με σκοπό την ισοσκελισμένη ανάπτυξη του ερευνητικού δυναμικού και την ομοιογενή περιφερειακή ανάπτυξη στην Ευρώπη. 

περισσότερα...

ERMA FIRST ESK ENGINEERING SOLUTIONS S.A.: Καινοτόμο σύστημα επεξεργασίας θαλάσσιου έρματος.

Η ERMA FIRST ESK ENGINEERING SOLUTIONS S.A.  ιδρύθηκε το 2009 από ειδικούς σε θέματα τεχνολογίας ύδατος και αποβλήτων για τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις. Η επιχείρηση στο πλαίσιο του Προγράμματος ανάπτυξε, σχεδίασε, πιστοποίησε και ξεκίνησε να παράγει  ένα σύστημα για την επεξεργασία του θαλασσίου έρματος. Το σύστημα εγκαθίσταται σε όλα τα πλοία τα οποία εκτελούν διεθνείς πλόες.

 

περισσότερα...

Ελληνική Διαστημική Τεχνολογία! Ο Ελληνικός Συνεργατικός Σχηματισμός Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών (si-Cluster)

H δημιουργία και λειτουργία μιας δυναμικής δομής διαχείρισης και ανάπτυξης του συνεργατικού σχηματισμού Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών (si-cluster) διαμορφώθηκε στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης του Φορέα-Αρωγού (Corallia).

 

περισσότερα...

INFRAFRONTIER-GR: H Ελληνική Ερευνητική Υποδομή για το Φαινοτυπικό Χαρακτηρισμό και την Αρχειοθέτηση Πρότυπων Γενοτύπων Θηλαστικών

Το Infrafrontier-GR έχει ως στόχο την αρχειοθέτηση, παραγωγή και διανομή ζωικών μοντέλων που προσομοιάζουν ανθρώπινες ασθένειες, καθώς και τον πολυεπίπεδο φαινοτυπικό χαρακτηρισμό τους.

Το Infrafrontier-GR είναι το ελληνικό μέλος της  αντίστοιχης Ευρωπαϊκής Ερευνητικής Υποδομής μεγάλης κλίμακας Infrafrontier (www.infrafrontier.eu), στην οποία η Ελλάδα συμμετέχει επίσημα μέσω του συντονιστή φορέα ΕΚΕΒΕ Φλέμιγκ.  Παρέχει  υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στην Ελληνική, Ευρωπαϊκή και διεθνή ερευνητική κοινότητα, τόσο από τον ακαδημαϊκό, όσο και από τον ιδιωτικό τομέα.

 

περισσότερα...

GeneKor: Επένδυση νέας τεχνολογίας στην μοριακή διάγνωση

Η GeneKor ιδρύθηκε το 2007 και δραστηριοποιείται στο χώρο της Μοριακής Βιολογίας και της Γενετικής. Λειτουργεί εργαστήρια μοριακής βιολογίας ικανά να παρέχουν Μοριακές Υπηρεσίες υψίστης ποιότητας. Η επένδυση που πραγματοποιήθηκε  αφορά στην ένταξη ενός αναλυτή DNA για την μοριακή διάγνωση νέας γενιάς, NGS (Next Generation Sequencing) στην ελληνική αγορά και την κλινική πράξη. 

περισσότερα...

PRACE-GR: Η απόκτηση του πρώτου ελληνικού υπερυπολογιστή

Για την πραγματοποίηση υψηλού επιπέδου επιστημονικής έρευνας, είναι αναγκαία η ύπαρξη υπολογιστών υψηλών επιδόσεων (High Performance Computers – HPC) ονομαζόμενοι και ως «υπερυπολογιστές», οι οποίοι διαθέτουν την δυνατότητα πραγματοποίησης σύνθετων υπολογισμών και προσομοιώσεων. Η έλλειψη ενός τέτοιου συστήματος στην Ελλάδα, αποτελούσε σημαντικό εμπόδιο για την ανάπτυξη της εγχώριας έρευνας και δημιουργούσε σημαντικό ψηφιακό χάσμα ανάμεσα στους Έλληνες επιστήμονες και τους ομολόγους τους στο εξωτερικό.

περισσότερα...

Gi Cluster – Το πρώτο ελληνικό cluster δημιουργικών βιομηχανιών συστάθηκε με τη συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Μέσω του συγκεκριμένου έργου επιτεύχθηκε η δημιουργία και λειτουργία μιας δομής διαχείρισης και ανάπτυξης  συνεργατικού σχηματισμού Καινοτόμων Τεχνολογιών Παιγνίων και Δημιουργικού Περιεχομένου (gi-cluster).

περισσότερα...

ΚΡΑΝΙΟΣ: Έρευνα στην Κρήτη, για την εισαγωγή νέου είδους στην ιχθυοκαλλιέργεια.

Οι στόχοι του έργου ΚΡΑΝΙΟΣ είναι η ανάπτυξη και διάδοση καινοτόμων τεχνολογιών αναπαραγωγής, νυμφικής εκτροφής (εκτροφής των πρώϊμων αναπτυξιακών σταδίων) και πάχυνσης του κρανιού (Argyrosomus regius), ενός είδους ψαριού για το οποίο υπάρχει ενδιαφέρον να ενταχθεί στην ελληνική και στην Μεσογειακή ιχθυοκαλλιέργεια. Στόχος είναι  η διαφοροποίηση της παραγωγής, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων του κλάδου και η αειφόρος και βιώσιμη ανάπτυξη του τομέα στην Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση γενικότερα. Το έργο, θα συνεισφέρει επίσης στην ενίσχυση της σχέσης έρευνας και παραγωγής με την δημιουργία δικτύου συνεργασίας μεταξύ Εθνικών ερευνητικών φορέων και παραγωγικών μονάδων του τομέα της Ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας.

περισσότερα...

Υδροδιαχείριση: Πρωτοποριακή αξιοποίηση των οινικών αποβλήτων για την παραγωγή ενέργειας!

Η ΥΔΡΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΕ είναι εταιρεία συμβούλων – μηχανικών – μελετητών που  λειτουργεί από το 2005 και αναλαμβάνει Τεχνικές Μελέτες  Έργων Υποδομής και Υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου για λογαριασμό φορέων του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.

περισσότερα...

ΜΥΛΟΙ ΘΡΑΚΗΣ: Ανάπτυξη της καλλιέργειας μαλακού σίτου στην Ελλάδα.

Η εταιρεία  ΜΥΛΟΙ ΘΡΑΚΗΣ Ι. ΟΥΖΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε  όπως και άλλες ελληνικές αλευροβιομηχανίες, είναι αναγκασμένες να εισαγάγουν από το εξωτερικό μαλακό αλεύρι, αφού δεν υπάρχει ικανός όγκος παραγωγής μαλακού σίτου στην χώρα, ενώ υπάρχει έλλειψη σταθερότητας στην ποιότητα, λόγω των πολλών ποικιλιών που χρησιμοποιούνται αλλά και της μη χρήσης πιστοποιημένου σπόρου .

 

περισσότερα...

ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ: Δημιουργία νέων ποτών από φυσικά εκχυλίσματα με ευεργετικές για την υγεία ιδιότητες

Το Εργο ξεκίνησε το 2012 από την ποτοποιία “ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ – Γ.Π. ΧΑΧΑΛΗΣ” σε συνεργασία με το Εργαστήριο Οργανικής Βιολογικής Χημείας & Χημείας Φυσικών Προϊόντων του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στο πλαίσιο της δράσης  του ΕΠΑΝΙΙ  «Υποστήριξη Νέων Επιχειρήσεων για Δραστηριότητες Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης».

περισσότερα...

INFINITE: Ανάπτυξη ευφυών συστημάτων μετρήσεων κατανάλωσης νερού, αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας

Οι εφαρμογές αυτόματων συστημάτων συλλογής ενεργειακών στοιχείων καταναλωτών θεωρείται μονόδρομος προς τις πόλεις του μέλλοντος.  Η άμεση γνώση της κατανάλωσης με στοιχεία περιοδικότητας επιτρέπει στους καταναλωτές να αναγνωρίσουν και να περιορίσουν την σπατάλη.

περισσότερα...

Elxys Innovations S.A.: “Καινοτομία Designed in Greece – Ανάπτυξη ραδιοπομποδέκτη, οδηγεί σε επένδυση μεγάλης πολυεθνικής.”

H Elxys Innovations S.A. (πλέον CERAGON NETWORKS ΕΛΛΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Α.Ε.), ιδρύθηκε το 2007 με έδρα το Κέντρο Καινοτομίας Μικροηλεκτρονικής στο Μαρούσι από 4 νέους επιστήμονες (Ε. Μεταξάκης, Σ. Πίπιλος, Γ. Καμουλάκος, Ν. Νάσκας).  Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να ξεχωρίσει στο σχεδιασμό ολοκληρωμένων κυκλωμάτων που αφορούν ασύρματες εφαρμογές και να αναπτυχθεί περαιτέρω με τη συμβολή των διαρθρωτικών ταμείων.

περισσότερα...

Ανάπτυξη καινοτόμων ροφητικών για τη δέσμευση του υδραργύρου

Ο υδράργυρος είναι ένα μέταλλο με μεγάλη τοξικότητα που απασχολεί ιδιαίτερα την επιστημονική κοινότητα, δεδομένου ότι συσσωρεύεται στο περιβάλλον και στην τροφική αλυσίδα. Ο υδράργυρος εκπέμπεται στην ατμόσφαιρα από διάφορες πηγές με κυριότερες τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με καύση γαιανθράκων και γενικότερα στερεών καυσίμων, κλίβανους αποτέφρωσης λυμάτων και απορριμμάτων, εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου κ. α. έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στη υγεία, και του αποδίδονται βλάβες στο νευρικό σύστημα, στα νεφρά και ήπαρ ενώ παρεμποδίζει την φυσιολογική ανάπτυξη των εμβρύων αλλά και των παιδιών. Για τους λόγους αυτούς διάφοροι διεθνείς οργανισμοί έχουν θέσει ποσοτικά όρια στις εκπομπές με την ΕU να θέτει το όριο των 50 μg/m3 στα απαέρια καύσης μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με γαιάνθρακες-λιγνιτών συμπεριλαμβανομένων.

περισσότερα...

Τήλε-Οφθαλμολογική Υπηρεσία Προληπτικού Ελέγχου

Η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας (ΗΕΩ), το γλαύκωμα, και η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια (ΔΑ) αποτελούν τις κυριότερες αιτίες τύφλωσης παγκοσμίως.  Είναι σαφές ότι η έγκυρη πρόληψη συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση αυτών των παθολογιών. Έχει προταθεί από πολλούς επιστήμονες της όρασης σε μελέτες δημοσιευμένες σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, η διαδικτυακή μετάδοση εικόνων του αμφιβληστροειδή ως μέσο για την αξιολόγηση τους, σε τακτά χρονικά διαστήματα, ως μια υποσχόμενη προ-συμπτωματική μέθοδος ελέγχου. Ο σκοπός του έργου ήταν η έρευνα και ανάπτυξη μιας τέτοιας χαμηλού κόστους, απλοποιημένης, και αυτοτελής υπηρεσίας τηλε-υγείας βασισμένη σε μία νέα, χαμηλού κόστους, αυτόματη κάμερα «βυθού» (DRS, CenterVue Spa, Italy) του οφθαλμού, η οποία κάμερα πρακτικά αποτυπώνει  με υψηλή ευκρίνεια τον φωτοευαίσθητου χιτώνα του αμφιβληστροειδή, ο οποίος βρίσκεται στο εσωτερικό του οφθαλμού.

 

 

περισσότερα...

Νέα λειτουργικά τρόφιμα με ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία που περιέχουν βιοενεργά αιθέρια έλαια από Ελληνικά ενδημικά φυτά

Σκοπός του έργου ήταν η παραγωγή νέων λειτουργικών τροφίμων με ευεργετικές ιδιότητες που θα περιέχουν βιοενεργά αιθέρια έλαια από ενδημικά φυτά της Ελλάδας. Συνεπώς, κλάσματα αιθέριων ελαίων απομονώθηκαν από φυτά που ευδοκιμούν στην χώρα μας (Pistacia lentiscus var. chia, Pimpinella anisum, Citrus medica, Mentha spicata, Ocimum basilicum, Lippia citriodora, και Citrus sensu lato) και προσδιορίστηκε η χημική τους σύσταση με αέριο χρωματογραφία/φασματοσκοπία μάζας ( GC/MS) και υγρή χρωματογραφία/φασματοσκοπία μάζας (LC/MS). Στη συνέχεια, προσδιορίστηκε η αντιμικροβιακή, αντιοξειδωτική, αντιπολλαπλασιαστική/αντικαρκινική και αντι-φλεγμονώδης δράση σε συνθήκες in vitro (δηλαδή εργαστηριακά). Με βάση τα αποτελέσματα της in vitro ανάλυσης, σε συνδυασμό με την αξιολόγηση των αναγκών της αγοράς μέσω ειδικών ερωτηματολογίων, επιλέχθηκαν αιθέρια έλαια και δοκιμάστηκαν in vivo (δηλαδή σε ζωντανούς οργανισμούς), για πιθανή βιολογική δράση. 

περισσότερα...

IRIDA labs: Αναπτύσσοντας ένα καινοτόμο σύστημα ανίχνευσης πλοίων

Με το έργο ShipDetect,  η IRIDA Labs δημιουργεί ένα καινοτόμο σύστημα ανίχνευσης πλοίων, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αιχμής, το οποίο θα λειτουργεί συμπληρωματικά στα υπάρχοντα συστήματα παρακολούθησης πλοίων σε θαλάσσιες περιοχές. Το ShipDetect θα εκμεταλλεύεται τις υπάρχουσες πληροφορίες δορυφορικών δεδομένων SAR (synthetic aperture radar) από δορυφόρους της ESΑ με σύγχρονες μεθόδους ανίχνευσης και θα επιτρέπει την παρακολούθηση σε οποιασδήποτε καιρικές συνθήκες. 

περισσότερα...

WATT Motion, Hellas Uniplan: Καινοτόμο ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης για τα εργοστάσια ανακύκλωσης

Οι Εταιρείες WATT-MOTION, Hellas-Uniplan σε συνεργασία με το ΕΜΠ (Εργαστήριο Στοιχείων Μηχανών & Δυναμικής), σχεδίασαν και ανέπτυξαν ένα καινοτόμο σύστημα για την βελτίωση της διαχείρισης αξιοποίησης των Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) και των Δημοτικών Αποβλήτων Συσκευασίας από τους «Μπλε Κάδους». Ονομάστηκε Green Recycling Ιnformation System και είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα «Διαχείρισης και Ελέγχου Εργοστασίου Μηχανικής Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών» που εφαρμόζεται στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις των Κέντρων Διαλογής & Ανάκτησης Υλικών (ΚΔΑΥ) στο Κορωπί και στην Φυλή.

περισσότερα...

Αφες Ι. Γαλάνη & ΣΙΑ ΟΕ- Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ): Χρήση της τεχνολογίας για καλύτερο Κατίκι

Η Τυροκομική Εταιρεία Αφες Ι. Γαλάνη & ΣΙΑ ΟΕ, παράγει παραδοσιακά τυροκομικά προϊόντα για πολλές δεκαετίες. Επιδιώκοντας να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της, διερεύνησε τις δυνατότητες που υπάρχουν με τη χρήση του κουπονιού καινοτομίας, για την αναβάθμιση της παραγωγικής διαδικασίας αλλά και της ασφάλειας των προϊόντων της. Συγκεκριμένα απευθύνθηκε στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ), το οποίο διαθέτει Τράπεζα Μικροοργανισμών Τροφίμων (Συλλογή ACA-DC) και επιχειρήθηκε η βελτίωση της παραγωγής του τυριού Κατίκι.

περισσότερα...

Ολοκληρωμένη ενημέρωση για το κλίμα, σε κάθε περιοχή της Ελλάδας

Tο έργο "Γεώκλιμα" έρχεται να συμπληρώσει ένα κενό στο χώρο της κλιματικής πληροφορίας στην Ελλάδα, στοχεύοντας στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών το οποίο παρέχει με διαδραστικό τρόπο στο χρήστη τη δυνατότητα διαχείρισης, ανάλυσης και οπτικοποίησης του συνόλου της πληροφορίας που σχετίζεται έμμεσα ή άμεσα με την κατάσταση του κλίματος και τις εκτιμήσεις για τις μελλοντικές μεταβολές του, για κάθε περιοχή της ελληνικής επικράτειας. 

περισσότερα...

SunLaser - Τεχνολογία Laser για την συγκόλληση ηλιακών θερμικών απορροφητών

Για την παραγωγή ηλιακών θερμικών απορροφητών που χρησιμοποιούνται στους συλλέκτες ηλιακής ενέργειας πραγματοποιείται συγκόλληση με χρήση της τεχνολογίας Laser. Βασικός στόχος του έργου SunLaser είναι να συσχετιστούν οι παράμετροι της συγκόλλησης με την ποιότητα του τελικού προϊόντος. 

περισσότερα...

Antcor A.E (u-Blox Athens S.A): Βελτιστοποίηση κατανομής πόρων σε ασύρματα δίκτυα 4ης γενιάς.

Η Antcor, είναι πρωτοπόρος εταιρεία στον τομέα του IP software για ασύρματα δίκτυα (WiFi) που δραστηριοποιείται στην αγορά λογισμικού για ενσωματωμένα συστήματα ευρυζωνικής δικτύωσης. Με το συγκεκριμένο έργο με τίτλο  «Fourth Generation Quality of Service Scheduler (4GQoS)» η εταιρεία αποσκοπούσε στην ανάπτυξη αλγορίθμων και μεθόδων για τη βέλτιστη κατανομή πόρων σε τηλεπικοινωνιακά δίκτυα τέταρτης γενιάς (LTE, LTE-Advanced), καθώς και σε ασύρματα δίκτυα τοπικής εμβέλειας (802.11ac), τα οποία υποστηρίζονται στο φυσικό επίπεδο από διαμόρφωση πολλαπλών συχνοτήτων (OFDM). Παράλληλα μελέτησε και υλοποίησε πρότυπες τεχνικές, ώστε το μεγαλύτερο μέρος των διαμορφωτών/αναδιαμορφωτών (modem) να βασίζεται σε αναπρογραμματιζόμενη λογική (Software Defined Radio-SDR). 

περισσότερα...

Αγρόκτημα Βελεστίνου – ΤΕΙ Θεσσαλίας: Αξιοποίηση νερών ελαιοτριβίου για την απομόνωση πολυφαινόλων Ελιάς και χρήση τους στο γιαούρτι

Η επιχείρηση «Αγρόκτημα Βελεστίνου»  παράγει προϊόντα βιολογικού γιαουρτιού τα οποία διατίθενται σε καταστήματα της αλυσίδας των τροφίμων. Επιζητούσε την δημιουργία ενός καινοτόμου  προϊόντος το οποίο θα είχε πολλαπλά οφέλη για την ανθρώπινη υγεία, συνδυάζοντας το γιαούρτι με τις ευεργετικές  πολυφαινόλες ελιάς.

περισσότερα...

TheRAlead - κερδίζοντας την μάχη κατά της Ρευματοειδούς Αρθρίτιδας

Με το έργο TheRAlead επιδιώκεται η ανάπτυξη νέων φαρμάκων για την ρευματοειδή αρθρίτιδα, μια ασθένεια που αφορά ένα σημαντικό  ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού.  Σε αντίθεση με τα περισσότερα φάρμακα που υπάρχουν ως τώρα και τα  οποία αντιμετωπίζουν κυρίως τα συμπτώματα, με το έργο αυτό επιδιώκεται η αντιμετώπιση και η θεραπεία της ίδιας της ασθένειας.

περισσότερα...

ΦΑΡΜΑΤΕΝ A.B.E.E. - Αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού με νανοφορείς

Γενικά στοιχεία:

Αντικείμενο αυτού του σημαντικού ερευνητικού έργου στον τομέα της Νανοϊατρικής,  αποτελεί η ανάπτυξη καινοτόμων φορέων («φαρμακομορφών») της δραστικής ουσίας Ιξαμπεπιλόνης για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού. Πιο συγκεκριμένα, μελετήθηκε η ανάπτυξη θερμοευαίσθητων πολυμερικών νανοφορέων και υβριδικών μαγνητικών νανοφορέων.

 

περισσότερα...

ΑΛΕΞΗΛΙΟ, Παραμετροποιόντας την προστασία από τον Ήλιο

Η Q base R&D, εταιρία που ιδρύθηκε από 3 διδάκτορες του Παν. Ιωαννίνων, ανέπτυξε το ΑΛΕΞΗΛΙΟ («σύστημα προβολής έξυπνων ενδείξεων για την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία»), ένα νέο προϊόν το οποίο καλύπτει το κενό της προσωπικής προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία με έναν καινοτόμο τρόπο. 

περισσότερα...

Bytemobile-Citrix – Χρηματοδότηση τεχνολογίας αιχμής για τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας

Η Bytemobile δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη τεχνολογίας και λογισμικού για τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας με στόχο την βελτιστοποίηση της κίνησης των ψηφιακών δεδομένων και περιεχομένου υψηλών απαιτήσεων. Τα προϊόντα που αναπτύσσει βρίσκονται εγκατεστημένα σε περισσότερες από 140 εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο και κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην παγκόσμια αγορά στον χώρο της βελτιστοποίησης υπηρεσιών δεδομένων για τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας.

περισσότερα...

Verdes - Παγκόσμια καινοτομία σε λογικά παιχνίδια

«Καινοτομίες Βερδέ – Κυβικά Λογικά Παιχνίδια ΑΕΒΕ» με τον διακριτικό τίτλο V – Cubes AE αποτελεί πραγματικά μια πρωτοποριακή ελληνική επιχείρηση,  η οποία έχει σημειώσει παγκόσμια επιτυχία στα παιχνίδια λογικής με κύβους «σπάζοντας» μέσα σε έξι χρόνια από την ίδρυση της, το μονοπώλιο του «κύβου του Ρούμπικ» το οποίο διατηρούνταν  ακλόνητο για 35 χρόνια!

περισσότερα...

MASTOSCOPIA Α. Ε. - Ανάπτυξη Αξιοποίηση και Εκμετάλλευση Τεχνολογίας Ιατρικών Απεικονίσεων

Στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη και κατασκευή ενός συστήματος Υπερηχοτομογραφικής Μαστογραφίας βασισμένου στην τεχνολογία MUT. Τελικό προϊόν του έργου αποτελεί το σύστημα “Multi-mode Ultrasonic Tomography” (MUT), το οποίο αποσκοπεί στη βελτίωση της ανιχνευτικής ικανότητας στα αρχικά στάδια του καρκίνου του μαστού (ευαισθησία / sensitivity) και στη μείωση των ψευδών ανιχνεύσεων (ειδικότητα / specificity), καθώς και στο να απαλλάξει την ασθενή από την έκθεση σε ακτινοβολία Χ και την επώδυνη συμπίεση του μαστού στη διάρκεια της εξέτασης. 

περισσότερα...

ΜΙΚΡΟ-ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΙΚΡΟ-ΡΟΗΣ (Micro 2 Gen) για Γενετικούς Ελέγχους και Μοριακή Διαγνωστική Ε.Π.Ε

Η μεγάλη και αυξανόμενη ζήτηση σε γενετικές αναλύσεις παγκοσμίως, οι οποίες υποστηρίζουν την κλινική διάγνωση αλλά και πρόληψη, έχει αυξήσει και τις απαιτήσεις στις μεθόδους γενετικών τεστ, τα οποία μέχρι στιγμής είναι χρονοβόρα, απαιτούν πολλαπλό και ακριβό εξοπλισμό, εξειδικευμένο προσωπικό και κατά συνέπεια έχουν και ιδιαίτερα υψηλό κόστος.

Ο αναπτυξιακός στόχος της Micro2Gen μέσω του προγράμματος: «Δημιουργία - υποστήριξη νέων καινοτόμων επιχειρήσεων, κυρίως υψηλής έντασης γνώσης (Spin-off και Spin-out)», είναι ο σχεδιασμός, η κατασκευή, ο ποιοτικός έλεγχος και η διάθεση Lab-On-a-Chip μίας χρήσης για γενετικές αναλύσεις εξ' ολοκλήρου στην Ελλάδα. Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς διάφορες διεργασίες με μικροσυστήματα και όργανο που έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί εξ' ολοκλήρου από την ίδια την εταιρεία και συνεργάτες στην Ελλάδα.

περισσότερα...

Δημιουργία και Λειτουργία Δομής Ανάπτυξης Ελληνικών Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών Πάτρας (Corallia)

Το Κέντρο Καινοτομίας Πάτρας Patras Innovation HubPatras InnoHub (www.corallia.org), αποτελεί μια δομή ανάπτυξης και στήριξης συνεργατικών σχηματισμών (clusters) στη Δυτική Ελλάδα, με σκοπό την θεματική και γεωγραφική συγκέντρωση των μελών του mi-Cluster (www.mi-cluster.gr) και την ανάπτυξη σημαντικών αλυσίδων αξίας με τις άλλες σημαντικές οικονομικές δραστηριότητες της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αλλά και παγκόσμιες αλυσίδες αξίας.

περισσότερα...

Optotech - Παροχή Υπηρεσιών και Ανάπτυξη Προϊόντων Υψηλής Τεχνολογίας

Η Optotech είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον τομέα του Eye Tracking και των εφαρμογών του τόσο στο πεδίο των επιστημονικών ερευνών, όσο και στους τομείς του marketing και της διαφήμισης. Το Eye Tracking αποτελεί τη διαδικασία της καταγραφής των οφθαλμικών κινήσεων με τη χρήση ενός ανιχνευτή (Eye Tracker). Η τεχνολογία του Eye Tracking χρησιμοποιείται για μία πληθώρα εφαρμογών όπως η αξιολόγηση ιστοσελιδών, έντυπη και ηλεκτρονική διαφήμιση και τηλεοπτικά σποτ.

περισσότερα...

TELELOG A.E.- Web based εφαρμογή για συλλογή περιβαλλοντικών δεδομένων

Η ανάγκη για την παρακολούθηση των μικροκλιματικών μεταβολών και της ρύπανσης σε τοπικό επίπεδο στο αστικό περιβάλλον αποτέλεσε την έμπνευση για την TELELOG Α.Ε. να αναπτύξει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα η οποία θα αναλύει και θα επεξεργάζεται τα περιβαλλοντολογικά δεδομένα. 

Η TELELOG Α.Ε., ξεκίνησε αρχικά ως Τεχνοβλαστός του Πανεπιστήμιου Αθηνών και εν συνεχεία μετεξελίχθηκε σε δυναμική επιχείρηση με στόχο να αξιοποιήσει τη μακρόχρονη εμπειρία και τα αποτελέσματα των ερευνητών που συμμετέχουν στο εταιρικό σχήμα και στην επιστημονική ομάδα, στον τομέα των ασύρματων/κινητών επικοινωνιών και εφαρμογών. 

περισσότερα...

Πολιτισμός

Αποκατάσταση της οικίας του Ελευθέριου Βενιζέλου στη Χαλεπά Χανίων και μετατροπή της σε ένα σύγχρονο μουσείο

Το έργο αφορά στην αποκατάσταση της πατρικής οικίας του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα Χανίων και στην επαναλειτουργία της ως Μουσείο, από το ομώνυμο Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών. Επίσης επιδιώκεται η διάσωση και η ανάδειξη της μουσειακής συλλογής και των προσωπικών αντικειμένων του Ελευθερίου Βενιζέλου. 

Η οικία κτίστηκε από τον πατέρα του Βενιζέλου, Κυριάκο, το 1880 και απέκτησε τη σημερινή της μορφή μετά την ανακαίνιση του 1927, την οποία επέβλεψε ο ίδιος ο Ελευθέριος Βενιζέλος.

περισσότερα...

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΧΙΟΥ

Η μαστίχα της Χίου είναι η ρητινώδης έκκριση του μαστιχόδενδρου (Pistacia Lentiscus var. Chia). Πρόκειται για φυσική, αρωματική ρητίνη, που εκκρίνεται σε σχήμα δακρύων από τον κορμό και τα μεγάλα κλαδιά του μαστιχόδενδρου, στις επιφανειακές τομές που τού προξενούν οι παραγωγοί με αιχμηρά εργαλεία. Δεν παράγεται πουθενά αλλού στο κόσμο και αποτελεί Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.)

Έχει ευρεία χρήση στη ζαχαροπλαστική και στη παραγωγή λικέρ, καθώς και στον αρωματισμό τροφίμων. Επίσης το μαστιχέλαιο χρησιμοποιείται στην επιπλοποιία και στην κατασκευή μουσικών οργάνων. Ενώ έχει χρήση επίσης στην ιατρική, φαρμακευτική, ορθοδοντική, αρωματοποιία, κλπ.

Το Μουσείο Μαστίχας στην Χίο έρχεται να αναδείξει την ιστορία της καλλιέργειας και της επεξεργασίας αυτού του μοναδικού προϊόντος το οποίο αποτελεί αναμφίβολα σημαντικό μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής. Η παραδοσιακή μαστιχοκαλλιέργεια έχει εγγραφεί από την UNESCO στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της Αυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας (2014), δίνοντας  έμφαση στην διαχρονικότητα και την αειφορία του χιώτικου αυτού προϊόντος.

περισσότερα...

Τουρισμός

Σύγχρονο καταφύγιο τουριστικών σκαφών στο Μαραθόκαμπο Σάμου

Το έργο αφορά στη δημιουργία καταφυγίου δυναμικότητας 73 τουριστικών σκαφών, στο Μαραθόκαμπο Σάμου, εξασφαλίζοντας σημαντικές υποδομές και παροχές.

περισσότερα...

Μουΐκης Ανώνυμη Εταιρεία Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις

Η εταιρεία διαχειρίζεται ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις. Η συγκεκριμένη επένδυση αφορούσε την ξενοδοχειακή μονάδα δυο αστέρων, που η επιχείρηση διαθέτει στο Αργοστόλι, με διακριτικό τίτλο MOUIKIS HOTEL.

 

περισσότερα...

Ξενώνας ΑΜΑΝΙΤΑ: Εμπλουτίζοντας το τουριστικό προϊόν με έναν πηλιορείτικο βοτανικό κήπο.

Ο ξενώνας ΑΜΑΝΙΤΑ ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2006 σε ένα ανακατασκευασμένο αρχοντικό του 18ου αιώνα. Προσφέρει μια ολοκληρωμένη «εμπειρία Πηλίου» στους επισκέπτες που θα ενδιαφερόντουσαν να συνδυάσουν διαμονή με δραστηριότητες στη φύση. Διοργανώθηκαν αρχικά θεματικά Σαββατοκύριακα με κυνήγι μανιταριού και κατόπιν πεζοπορίες στα μονοπάτια σε συνδυασμό με συλλογή άγριων χόρτων, καρπών, κλπ.

περισσότερα...

Κτήμα Γεροβασιλείου: Επέκταση δραστηριοτήτων στη γευσιγνωσία και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το «Κτήμα Γεροβασιλείου», οινοποιείο το οποίο λειτουργεί  από το 1981, διαθέτοντας πολλές διακρίσεις για τους οίνους που παράγει, επιδίωξε μέσω  της επένδυσης και πέτυχε την επέκταση των δραστηριοτήτων του, στους τομείς την Υπηρεσιών γευσιγνωσίας και διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων

περισσότερα...

Papoulakis Yachting : Εκσυγχρονισμός ιστιοπλοϊκού σκάφους.

Η επιχείρηση Παπουλάκης Λεωνίδας με διακριτικό τίτλο Papoulakis Yachting έχει στη διάθεση της ιστιοπλοϊκά σκάφη τα οποία διαθέτει προς ενοικίαση σε πελάτες για εκδρομές και εξορμήσεις.  Με την χρήση του επενδυτικού προγράμματος επιδοτήθηκαν οι δαπάνες συντήρησης και εκσυγχρονισμού επί ιστιοπλοϊκού σκάφους το οποίο έφερε την ονομασία FREEDOM

περισσότερα...

ARTEMIS LEROS BOATYARD Ε.Π.Ε. – Επένδυση για την υποστήριξη και φύλαξη σκαφών (επαγγελματικών και αναψυχής) στη Λέρο

H ARTEMIS LEROS BOATYARD Ε.Π.Ε. συστάθηκε στις 5/3/2012 με έδρα στη Λέρο, έχοντας ως κύρια δραστηριότητα τη διαχείμαση, και τη φύλαξη σκαφών αναψυχής και επαγγελματικών σκαφών καθώς και την διενέργεια των εργασιών συντήρησης και επισκευών που απαιτούνται.

 

 

περισσότερα...

Οικοτουριστικές Διαδρομές Νήσου Σκοπέλου

Το έργο αφορά στην αποκατάσταση ζημιών και την βελτίωση των συνθηκών βατότητας μονοπατιών και διαδρομών, πού συνδέουν τούς οικισμούς του νησιού με τοποθεσίες φυσικού, πολιτιστικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος

περισσότερα...

Ξενοδοχείο «Mediterranean» - Επένδυση για εξοικονόμηση ενέργειας και βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης

Το ξενοδοχείο Mediterranean βρίσκεται σε προνομιακό σημείο στο νησί της Ρόδου, συνδυάζοντας τόσο χαρακτηριστικά ξενοδοχείου πόλης, όσο και ξενοδοχείου διακοπών. Με το πρόγραμμα επένδυσε στην βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και στην εξοικονόμηση ενέργειας. 

περισσότερα...

Hotel Perinthos Sivris: Πρωτοποριακή Επένδυση για ενεργειακή αναβάθμιση και αυτονομία

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα εφαρμογής της Πράξης  «Πράσινος Τουρισμός» αποτέλεσε η περίπτωση της ξενοδοχειακής μονάδας τριών αστέρων “Hotel Perinthos Sivris”  δυναμικότητας 48 δωματίων και 99 κλινών, βρίσκεται στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης και  πραγματοποίησε μια πρωτοποριακή επένδυση για την ενεργειακή αναβάθμιση και αυτονομία της μονάδας.  

περισσότερα...infoepan@mou.gr

801 11 36300

Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Facebook Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Linked In Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Twitter Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο YouTube
Ημερίδα παρουσίασης και διαβούλευσης του πλαισίου στρατηγικής του ΕΠΑνΕΚ -κίνηση
Europe In My Region Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ευρωπαϊκή τράπεζα Επενδύσεων
Ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων των Περιφερειών στους Τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών με τη χρηματοδότηση των ΠΕΠ

Συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα Jeremie


Ανάπτυξη
Νέος Επενδυτικός Νόμος

Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων
ΚΠΣ 2000-2006 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ - Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών Χάρτης ιστοχώρου

Στατιστικά στοιχεία ιστοχώρου

Όροι χρήσης

Ομάδα έργου

Υπεύθυνος ιστοχώρου

Γραφείο Πληροφόρησης:
Λεωφ. Μεσογείων 56,
11527, Αθήνα
Τηλ: 801 11 36 300
Fax: 210 74 73 666 ώρες 8 πμ-7.00 μμ
Διάυγεια
Συμβατό με τις προδιαγραφές W3C WAI σε επίπεδο ΑΑ

Πιστοποιημένο από τον οργανισμό TUV

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης