Υπουργείο Οικονομίας & ΑνάπτυξηςΥπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ & ΤΣ
Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία

GR / EN
Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα Αυξήστε το μέγεθος των γραμμάτων Μειώστε το μέγεθος των γραμμάτων
Εκδηλώσεις

13/5/2010 - Απονομή του "Βραβείου Καινοτομίας 2010" στον Βασίλη Μακιό

Θεσσαλονίκη, 13.05.2010: Η πορεία ζωής, η πολύτιμη συμβολή του και η δραστηριοποίησή του στην ανάπτυξη, προώθηση και ανάδειξη της καινοτομίας σε μοχλό ανάπτυξης, τόσο μέσα από τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Corallia όσο και από την καριέρα του ως καθηγητής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, χάρισαν στον καθ. Βασίλειο Μακιό τον τιμητικό τίτλο του «Πρωτοπόρου Έλληνα» και το «Βραβείο Καινοτομίας 2010».

Το βραβείο του απονεμήθηκε στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Καινοτομίας που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη, 13 – 16 Μαΐου 2010, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Την απονομή του Βραβείου, εκ μέρους του προέδρου του ΕΒΕΘ κ. Δημητρίου Μπακατσέλου, πραγματοποίησε η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Μαρία Λιονή.

Ο καθ. Βασίλειος Μακιός, απηύθυνε σύντομο ευχαριστήριο λόγο για τη διάκριση και την τιμή της βράβευσης και, μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στο ακροατήριο είπε: «Καινοτομία είναι μια έξυπνη ιδέα, που καλύπτει μια πραγματική ανάγκη και μπορεί να γίνει υπηρεσία ή προϊόν που θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη στον εφευρέτη αλλά και έμμεσα στη χώρα. Πρέπει να κινητοποιήσουμε τους νέους ανθρώπους ώστε χρησιμοποιώντας τη γνώση και τη φαντασία τους να πάρουν το ρίσκο και να επιχειρήσουν και να καινιοτομήσουν. Πρέπει να τους καλλιεργήσουμε το πνεύμα της επιχειρηματικότητας και της δημιουργικότητας. Η χώρα έχει ανάγκη τους νέους ανθρώπους, τους οποίος πρέπει να «βγάλουμε» από τα καφενεία  και τις καφετέριες και να τους εμφυσήσουμε την ιδέα της χαράς της δημιουργίας. Έτσι, μόνο μπορούμε να αλλάξουμε τη χώρα».

Ο κ. Δημήτρης Μπακατσέλος, Πρόεδρος του ΕΒΕΘ δήλωσε: «Πολύ συχνά ακούμε να επισημαίνεται η αναγκαιότητα της διασύνδεσης της παραγωγής με τη γνώση. Στην πράξη όμως διαπιστώνουμε ότι ελάχιστα πράγματα γίνονται στη χώρα μας, σε αντίθεση με άλλες αναπτυγμένες χώρες, για την επίτευξη του στόχου αυτού. Με ιδιαίτερη χαρά το ΕΒΕΘ αποφάσισε, στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Καινοτομίας  που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη στις 13-16 Μαΐου 2010, τη βράβευση του καθηγητή κ. Βασιλείου Μακιού, ενός διακεκριμένου επιστήμονα που συνέβαλε τα μέγιστα στη μετουσίωση της επιστημονικής γνώσης σε επιχειρηματική δράση, με τη δημιουργία της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Συνεργατικών Σχημάτων Corallia. Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι άξιες επαίνου γιατί προάγουν την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, μέσω της δημιουργίας νέων εξωστρεφών επιχειρηματικών μονάδων εντάσεως γνώσης, σε τομείς υψηλής τεχνολογίας, στοιχείων που ανεβάζουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για τη χώρα μας». 

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ Καινοτομίας, μπορείτε να βρείτε ιστοσελίδα του.  







moreεπιστροφή...



infoepan@mou.gr

801 11 36300

Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Facebook Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Linked In Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Twitter Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο YouTube
Ημερίδα παρουσίασης και διαβούλευσης του πλαισίου στρατηγικής του ΕΠΑνΕΚ -κίνηση
Europe In My Region Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ευρωπαϊκή τράπεζα Επενδύσεων
Ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων των Περιφερειών στους Τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών με τη χρηματοδότηση των ΠΕΠ

Συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα Jeremie


Ανάπτυξη
Νέος Επενδυτικός Νόμος

Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων
ΚΠΣ 2000-2006 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ - Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών Χάρτης ιστοχώρου

Στατιστικά στοιχεία ιστοχώρου

Όροι χρήσης

Ομάδα έργου

Υπεύθυνος ιστοχώρου

Γραφείο Πληροφόρησης:
Λεωφ. Μεσογείων 56,
11527, Αθήνα
Τηλ: 801 11 36 300
Fax: 210 74 73 666 ώρες 8 πμ-7.00 μμ
Διάυγεια
Συμβατό με τις προδιαγραφές W3C WAI σε επίπεδο ΑΑ

Πιστοποιημένο από τον οργανισμό TUV

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης