Υπουργείο Οικονομίας & ΑνάπτυξηςΥπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ & ΤΣ
Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία

GR / EN
Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα Αυξήστε το μέγεθος των γραμμάτων Μειώστε το μέγεθος των γραμμάτων
Εκδηλώσεις

7/5/2009 - Μέτρα Ενίσχυσης των ΜμΕ για έξοδο από την κρίση. Τα προγράμματα Νεανικής και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας- Εμπορικός Σύλλογος Πατρών

Στα ειδικά μέτρα στήριξης των ΜμΕ της Αχαΐας αναφέρθηκε ο Ειδικός Γραμματέας για την Ανταγωνιστικότητα του υπουργείου Ανάπτυξης, κ. Ελευθέριος Σταυρόπουλος, από τη θέση του ομιλητή σε εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, με θέμα «Μέτρα στήριξης των ΜμΕ για έξοδο από την κρίση- τα προγράμματα νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας», που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα την Παρασκευή 24 Απριλίου 2009.

Στην ομιλία του ο κ. Σταυρόπουλος αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης που παρέχει η κυβέρνηση στον επιχειρηματικό κόσμο, όπως ο νέος επενδυτικός νόμος, η μείωση της φορολογίας εταιρικών και ατομικών επιχειρήσεων, τα μέτρα για την προστασία των δανειοληπτών και των επιχειρηματιών, οι παρεμβάσεις στις τράπεζες για την άμεση εγκατάλειψη καταχρηστικών όρων, το πρόγραμμα εγγύησης δανείων ΤΕΜΠΜΕ και οι νέες δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα» (ΕΠΑΝ ΙΙ). 

Ο Ειδικός Γραμματέας εστίασε στις νέες δράσεις της νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας του ΕΠΑΝ ΙΙ ύψους, σε πρώτη φάση, 80 εκατομμυρίων ευρώ, όπου ειδικά για τις πυρόπληκτες περιοχές η χρηματοδότηση κάθε επιχειρηματικού σχεδίου μπορεί να ανέλθει στο 60%.

Οι νέες δράσεις του ΕΠΑΝ ΙΙ, σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες δομές ενίσχυσης της καινοτομίας και κατ’ επέκταση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, όπως ο Περιφερειακός Πόλος Καινοτομίας Δυτικής Ελλάδας και η Θερμοκοιτίδα Νέων Επιχειρήσεων που λειτουργεί υπό τη σκέπη του δυναμικού και πρωτοπόρου Επιστημονικού Κέντρου Πατρών δημιουργούν ένα ευνοϊκό περιβάλλον επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης για την περιοχή.
Από την πλευρά του ο εμπορικός κόσμος της περιοχής κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις στήριξης στην κρίσιμη αυτή περίοδο και χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετική την εκ νέου παρουσία του κ. Σταυρόπουλου στην Πάτρα.   

 







moreεπιστροφή...



infoepan@mou.gr

801 11 36300

Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Facebook Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Linked In Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Twitter Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο YouTube
Ημερίδα παρουσίασης και διαβούλευσης του πλαισίου στρατηγικής του ΕΠΑνΕΚ -κίνηση
Europe In My Region Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ευρωπαϊκή τράπεζα Επενδύσεων
Ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων των Περιφερειών στους Τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών με τη χρηματοδότηση των ΠΕΠ

Συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα Jeremie


Ανάπτυξη
Νέος Επενδυτικός Νόμος

Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων
ΚΠΣ 2000-2006 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ - Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών Χάρτης ιστοχώρου

Στατιστικά στοιχεία ιστοχώρου

Όροι χρήσης

Ομάδα έργου

Υπεύθυνος ιστοχώρου

Γραφείο Πληροφόρησης:
Λεωφ. Μεσογείων 56,
11527, Αθήνα
Τηλ: 801 11 36 300
Fax: 210 74 73 666 ώρες 8 πμ-7.00 μμ
Διάυγεια
Συμβατό με τις προδιαγραφές W3C WAI σε επίπεδο ΑΑ

Πιστοποιημένο από τον οργανισμό TUV

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης