Υπουργείο Οικονομίας & ΑνάπτυξηςΥπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ & ΤΣ
Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία

GR / EN
Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα Αυξήστε το μέγεθος των γραμμάτων Μειώστε το μέγεθος των γραμμάτων
Εκδηλώσεις

27/4/2009 - 9ο Συνέδριο του Φόρουμ των Επιμελητηρίων Αδριατικής και Ιονίου

 

Ο Ειδικός Γραμματέας για την Ανταγωνιστικότητα, κ. Ελευθέριος Σταυρόπουλος, συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής στο 9ο Συνέδριο του Φόρουμ των Επιμελητηρίων Αδριατικής και Ιονίου, που διεξήχθη στο Αγρίνιο από τις 27 έως τις 29 Απριλίου 2009.
Το Φόρουμ των Επιμελητηρίων Αδριατικής και Ιονίου είναι μία μη κερδοσκοπική, εθελοντική και διεθνής ένωση που ιδρύθηκε σαν μέλος της Πρωτοβουλίας Αδριατικής- Ιονίου. Το Φόρουμ συγκεντρώνει Επιμελητήρια, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς με στόχο την κατοχύρωση και υποστήριξη της οικονομικής, περιβαλλοντικής και πολιτισμικής ολοκλήρωσης των πληθυσμών της περιοχής αυτής.
Στην ομιλία του ο κ. Σταυρόπουλος εστίασε στη σπουδαιότητα και στη δυναμική της συνεργασίας μεταξύ των πόλεων, των περιφερειών και των φορέων στις δύο πλευρές της Αδριατικής για την από κοινού εύρεση σύγχρονων και αποτελεσματικών τρόπων επίλυσης των νέων προβλημάτων, ιδιαίτερα σε μία διεθνή συγκυρία, όπου η παγκόσμια οικονομία διέρχεται μία από τις πιο κρίσιμες περιόδους της.
Ο Ειδικός Γραμματέας  αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες και δράσεις ενίσχυσης των ελληνικών επιχειρήσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» (ΕΠΑΝ) του υπουργείου Ανάπτυξης και παρουσίασε τις νέες δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΠΑΝ ΙΙ), το οποίο με διασφαλιζόμενους πόρους 3,2 δις ευρώ αναμένεται να συμβάλει στην αναστροφή της ανταγωνιστικότητας της Χώρας μας.
Στην αποφώνησή του ο κ. Σταυρόπουλος επεσήμανε ότι «Η επένδυση στην ανταγωνιστικότητα αποτελεί μονόδρομο, καθώς είναι αυτός που οδηγεί σε υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, περισσότερες θέσεις εργασίας και ενισχυμένη κοινωνική συνοχή. Στο νέο διεθνές οικονομικό περιβάλλον προτάσσουμε την ποιότητα, την εξειδικευμένη γνώση και την ανταπόκριση στις απαιτήσεις του καταναλωτή, ως δυναμικά όπλα του σύγχρονου επιχειρείν. Η ενίσχυση της εξωστρέφειας και της καινοτομίας, η ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών είναι η απάντησή μας στην παγκοσμιοποίηση και στις νέες συνθήκες ανταγωνισμού».

Μπορείτε ακόμα να δείτε παρακάτω την σχετική ομιλία και το σχετικά Δημοσιεύματα στην ακόλουθη διαδρομή:

ΝΕΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ - 30/04/2009


ΕΞΠΡΕΣ - 30/04/2009







Δείτε τη σχετική Ομιλία

moreεπιστροφή...



infoepan@mou.gr

801 11 36300

Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Facebook Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Linked In Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Twitter Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο YouTube
Ημερίδα παρουσίασης και διαβούλευσης του πλαισίου στρατηγικής του ΕΠΑνΕΚ -κίνηση
Europe In My Region Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ευρωπαϊκή τράπεζα Επενδύσεων
Ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων των Περιφερειών στους Τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών με τη χρηματοδότηση των ΠΕΠ

Συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα Jeremie


Ανάπτυξη
Νέος Επενδυτικός Νόμος

Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων
ΚΠΣ 2000-2006 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ - Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών Χάρτης ιστοχώρου

Στατιστικά στοιχεία ιστοχώρου

Όροι χρήσης

Ομάδα έργου

Υπεύθυνος ιστοχώρου

Γραφείο Πληροφόρησης:
Λεωφ. Μεσογείων 56,
11527, Αθήνα
Τηλ: 801 11 36 300
Fax: 210 74 73 666 ώρες 8 πμ-7.00 μμ
Διάυγεια
Συμβατό με τις προδιαγραφές W3C WAI σε επίπεδο ΑΑ

Πιστοποιημένο από τον οργανισμό TUV

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης