Υπουργείο Οικονομίας & ΑνάπτυξηςΥπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ & ΤΣ
Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία

GR / EN
Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα Αυξήστε το μέγεθος των γραμμάτων Μειώστε το μέγεθος των γραμμάτων
Νέα και Ενδιαφέροντα
5/10/2010 - Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδης «Κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για την τόνωση του κατασκευαστικού κλάδου», θετική ανταπόκριση των τραπεζών στη χρηματοδότηση του Προγράμματος «Εξοικονομώ Κατ' Οίκον».

Μετά την υποβολή προσφορών επτά χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στο ΤΕΜΠΜΕ στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονομώ Κατ' Οίκον», ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε τα ακόλουθα:

 

«Επτά τράπεζες εκδήλωσαν εχθές ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», μέσα από το οποίο θα χρηματοδοτήσουμε παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε κτίρια.

Σε μια περίοδο όπου ο κατασκευαστικός κλάδος δοκιμάζεται και χιλιάδες συνάνθρωποί μας βιώνουν την απειλή της ανεργίας, δίνουμε το σύνθημα για επανεκκίνηση και αναθέρμανση της οικονομίας, με σεβασμό στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής του πολίτη.

Η ελπιδοφόρα αυτή εξέλιξη είναι ένα από τα πρώτα μας βήματα για να βάλουμε και πάλι μπροστά τη μηχανή της οικονομίας. Αφουγκραζόμαστε την κοινωνία και τις ανάγκες της. Είμαστε δίπλα στην αγορά και στα προβλήματά της. Χτίζουμε γέφυρες και συνεργασίες με κάθε φορέα που αντιλαμβάνεται τη συγκυρία.

Η προσπάθεια συνεχίζεται καθημερινά. Μπορούμε βάσιμα να ελπίζουμε ότι από αυτήν την κρίση θα βγούμε πιο δυνατοί».

 

Επισημαίνεται ότι με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κλήθηκαν να καταβάλουν 400 εκ. ευρώ, όσο δηλαδή είναι και η κρατική συμμετοχή μέσω του ΕΣΠΑ. Η ανταπόκρισή τους αναμένεται να ξεπεράσει τα 700 εκ. ευρώ. Το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ' Οίκον», υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής και προβλέπει παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε κατοικίες, κτίρια και εγκαταστάσεις επιχειρήσεων. Η β' φάση του προγράμματος θα υλοποιηθεί μέσα από το νέο Ελληνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (Ε.Τ.Ε.Α.Ν).


backεπιστροφή



infoepan@mou.gr

801 11 36300

Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Facebook Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Linked In Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Twitter Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο YouTube
Ημερίδα παρουσίασης και διαβούλευσης του πλαισίου στρατηγικής του ΕΠΑνΕΚ -κίνηση
Europe In My Region Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ευρωπαϊκή τράπεζα Επενδύσεων
Ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων των Περιφερειών στους Τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών με τη χρηματοδότηση των ΠΕΠ

Συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα Jeremie


Ανάπτυξη
Νέος Επενδυτικός Νόμος

Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων
ΚΠΣ 2000-2006 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ - Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών Χάρτης ιστοχώρου

Στατιστικά στοιχεία ιστοχώρου

Όροι χρήσης

Ομάδα έργου

Υπεύθυνος ιστοχώρου

Γραφείο Πληροφόρησης:
Λεωφ. Μεσογείων 56,
11527, Αθήνα
Τηλ: 801 11 36 300
Fax: 210 74 73 666 ώρες 8 πμ-7.00 μμ
Διάυγεια
Συμβατό με τις προδιαγραφές W3C WAI σε επίπεδο ΑΑ

Πιστοποιημένο από τον οργανισμό TUV

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης