Υπουργείο Οικονομίας & ΑνάπτυξηςΥπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ & ΤΣ
Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία

GR / EN
Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα Αυξήστε το μέγεθος των γραμμάτων Μειώστε το μέγεθος των γραμμάτων
Νέα και Ενδιαφέροντα
26/9/2014 - Συμμετοχή της ΕΥΔ ΕΠΑΕ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στην 79η ΔΕΘ

Αξιοσημείωτη χαρακτηρίστηκε  η  παρουσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στην 79η Δ.Ε.Θ.

Το Περίπτερο του Υπουργείου, που εγκαινιάσθηκε από τον Yπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ν.Δένδια και τον Υφυπουργό κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο , δεν αποτέλεσε μόνο έναν καλαίσθητο και λιτό χώρο αλλά και λειτουργικό κόμβο ενημέρωσης και πληροφόρησης  για τις ανοιχτές δράσεις του ΕΣΠΑ 2007-2013, το Ε.Π Aνταγωνιστικότητα &  Επιχειρηματικότητα,  καθώς και για το ξεκίνημα του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020  και ειδικότερα το ΕΠ Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία.

Τα παραπάνω ενισχύθηκαν με την διοργάνωση εντός του Περιπτέρου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο,  δύο σημαντικών εκδηλώσεων πληροφόρησης και συμμετοχής των κοινωνικών εταίρων,  που διοργανώθηκαν από την Ειδική Υπηρεσία του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΥΔ ΕΠΑΕ) του ΥΠΑΑΝ.

Την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η  1η εκδήλωση, με θέμα «Δράσεις Εξωστρέφειας: καλές πρακτικές και νέες προοπτικές». Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Γ. Γιαννούσης, ο εκπρόσωπος του ΣΒΒΕ, κ. Χ, Γεωργίου και ο εκπρόσωπος του ΣΕΒΕ, κ. Αν. Αλεξανδρίδης. Η ενεργή συμμετοχή και  ο γόνιμος διάλογος που αναπτύχθηκε μεταξύ επιχειρηματιών,  στελεχών επιχειρήσεων και εκπροσώπων συλλογικών φορέων,  πιστοποίησε την επιτυχία της.

Το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου, στον ίδιο χώρο του Περιπτέρου του ΥΠΑΑΝ, πραγματοποιήθηκε  η 2η εκδήλωση με θέμα «Νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις». Στην εκδήλωση που χαιρέτισε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Γ. Γιαννούσης, ο εκπρόσωπος της ΕΥΔΕ ΕΤΑΚ κ. Β.Γέρος και ο εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας κ. Ζ.Μαυρούκας, συμμετείχαν ενεργά με παρεμβάσεις, ερωτήσεις και προτάσεις, εκπρόσωποι φορέων, ενώσεων και συναφών οργανισμών των Νεοφυών Επιχειρήσεων καθώς και επιχειρηματίες που έχουν συμμετάσχει σε προγράμματα της ΕΥΔ ΕΠΑΕ με έμφαση στην έρευνα, τεχνολογία και καινοτομία. Στον ανοιχτό διάλογο που στην συνέχεια ακολούθησε, επισημάνθηκαν τα χαρακτηριστικά των προγραμμάτων, κυρίως θεσμικά και χρηματοδότησης, που θα μπορούσαν να βελτιωθούν περισσότερο για την αποδοτικότερη αξιοποίηση των επιδοτήσεων. 

Το αποδοτικό -κατά κοινή ομολογία- αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας, αφενός σε επίπεδο συμμετοχής στις δύο Εκδηλώσεις, αφετέρου στην επισκεψιμότητα του Περιπτέρου του ΥΠΑΑΝ, για την πληρέστερη και ουσιαστικότερη ενημέρωση-συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων ομάδων για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, προσδιορίζει σημαντικά και μελλοντικές ενέργειες με τον ίδιο σκοπό.


backεπιστροφή



infoepan@mou.gr

801 11 36300

Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Facebook Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Linked In Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Twitter Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο YouTube
Ημερίδα παρουσίασης και διαβούλευσης του πλαισίου στρατηγικής του ΕΠΑνΕΚ -κίνηση
Europe In My Region Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ευρωπαϊκή τράπεζα Επενδύσεων
Ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων των Περιφερειών στους Τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών με τη χρηματοδότηση των ΠΕΠ

Συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα Jeremie


Ανάπτυξη
Νέος Επενδυτικός Νόμος

Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων
ΚΠΣ 2000-2006 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ - Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών Χάρτης ιστοχώρου

Στατιστικά στοιχεία ιστοχώρου

Όροι χρήσης

Ομάδα έργου

Υπεύθυνος ιστοχώρου

Γραφείο Πληροφόρησης:
Λεωφ. Μεσογείων 56,
11527, Αθήνα
Τηλ: 801 11 36 300
Fax: 210 74 73 666 ώρες 8 πμ-7.00 μμ
Διάυγεια
Συμβατό με τις προδιαγραφές W3C WAI σε επίπεδο ΑΑ

Πιστοποιημένο από τον οργανισμό TUV

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης