Υπουργείο Οικονομίας & ΑνάπτυξηςΥπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ & ΤΣ
Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία

GR / EN
Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα Αυξήστε το μέγεθος των γραμμάτων Μειώστε το μέγεθος των γραμμάτων
Νέα και Ενδιαφέροντα
1/4/2014 - 1η Tροποποίηση της Απόφασης Προκήρυξης & 2 Τροποποίηση του Οδηγού Εφαρμογής της Δράσης «Δημιουργία Καινοτομικών Συστάδων Επιχειρήσεων – Ένα Ελληνικό Προϊόν, Μια Αγορά: Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ»-Πιλοτική Φάση Λειτουργίας

Με την με αρ.πρ. 3490/26-3-2014(ΑΔΑ : ΒΙΞ99-ΦΓ9) Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας, εγκρίθηκε η 2η τροποποίηση της με αρ.πρ. 6747/31-5-2012(ΑΔΑ: Β4ΡΟ9-ΞΞΩ) Απόφασης Προκήρυξης και η 1η τροποποίηση του Οδηγού Εφαρμογής  της Δράσης  «Δημιουργία Καινοτομικών Συστάδων Επιχειρήσεων – Ένα Ελληνικό Προϊόν, Μια Αγορά: Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ»-Πιλοτική Φάση Λειτουργίας.

Στο συνημμένο κείμενο της 1ης Τροποποίησης του Οδηγού Εφαρμογής οι αλλαγές-τροποποιήσεις παρουσιάζονται με κόκκινο χρωματισμό.

Επισημαίνεται ότι, στο κεφάλαιο 18.3 του τροποποιημένου οδηγού εφαρμογής, δίνεται η δυνατότητα  για αντικατάσταση επιχειρήσεων, στις ήδη εγκεκριμένες για χρηματοδότηση Καινοτομικές Συστάδες,  στο πλαίσιο της προκήρυξης της Δράσης με την με αρ.πρ.6747/31-5-2012 Απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι επιχειρήσεις που δύναται να αντικατασταθούν είναι αυτές που είχαν αξιολογηθεί θετικά για ένταξη στις παρακάτω Καινοτομικές Συστάδες Επιχειρήσεων :

1) 12ΣΥΣ 104 "CHORUS Συστάδα για την Πράσινη Ενέργεια", με Φορέα Αρωγό το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης

2)12ΣΥΣ 74 "Ελληνικός Συνεργατικός Σχηματισμός Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών", με Φορέα Αρωγό τη Μονάδα ΚΟΡΑΛΛΙΑ του Ερευνητικού Κέντρου "Αθηνά"

3)12ΣΥΣ 136 "ΒΙΟΝΙΑΝ Συστάδα Επιστημών Ζωής", με φορέα Αρωγό την Αστική Εταιρεία Βιοτεχνολογίας, Βιοεπιστημών και Πολιτισμού ΜΚΟ αλλά είτε αποχώρησαν  πριν την ένταξή τους στη δράση ή δεν εντάχθηκαν για διάφορους άλλους λόγους.

Η αντικατάσταση των επιχειρήσεων θα γίνει με ευθύνη του Φορέα Αρωγού και με την ίδια διαδικασία που είχε ακολουθηθεί κατά την υποβολή της αρχικής πρότασης. Οι  βασικές προϋποθέσεις για την  προτεινόμενη για την αντικατάσταση επιχείρηση  (να είναι αυτοτελές νομικό πρόσωπο με εξειδίκευση στον θεματικό τομέα δραστηριοποίησης της συστάδας, να μην είναι συνδεδεμένη ή συνεργαζόμενη με καμία άλλη επιχείρηση που χρηματοδοτείται από τη συστάδα, να  μην είναι ένωση, σύνδεσμος, ή άλλο  ομοειδές σχήμα, να έχει ιδρυθεί πριν από τις 31/12/2013 κλπ.) αναφέρονται στα Κεφάλαια 6 “Δικαιούχοι Χρηματοδότησης” και 18.3 “Αντικατάσταση μη εντασσόμενων εταιριών”  της 1η τροποποίησης του Οδηγού Εφαρμογής της Δράσης.

Έως τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2014 και ώρα 13.00 μ.μ. οι Φορείς Αρωγοί μπορούν να υποβάλλουν στο πρωτόκολλο της ΓΓΕΤ, τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή (cd ), τις προτάσεις τους στην συνημμένη φόρμα των εντύπων, καθώς και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, Δ/νση Ερευνητικών Προγραμμάτων, Τμήμα Α', κ.Π.Κασδοβασίλη, τηλ.2107458153, fax 2107713575   email :xkasd [at] gsrt.gr

Συνημμένα Αρχεία:


backεπιστροφή



infoepan@mou.gr

801 11 36300

Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Facebook Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Linked In Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Twitter Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο YouTube
Ημερίδα παρουσίασης και διαβούλευσης του πλαισίου στρατηγικής του ΕΠΑνΕΚ -κίνηση
Europe In My Region Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ευρωπαϊκή τράπεζα Επενδύσεων
Ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων των Περιφερειών στους Τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών με τη χρηματοδότηση των ΠΕΠ

Συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα Jeremie


Ανάπτυξη
Νέος Επενδυτικός Νόμος

Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων
ΚΠΣ 2000-2006 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ - Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών Χάρτης ιστοχώρου

Στατιστικά στοιχεία ιστοχώρου

Όροι χρήσης

Ομάδα έργου

Υπεύθυνος ιστοχώρου

Γραφείο Πληροφόρησης:
Λεωφ. Μεσογείων 56,
11527, Αθήνα
Τηλ: 801 11 36 300
Fax: 210 74 73 666 ώρες 8 πμ-7.00 μμ
Διάυγεια
Συμβατό με τις προδιαγραφές W3C WAI σε επίπεδο ΑΑ

Πιστοποιημένο από τον οργανισμό TUV

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης