Υπουργείο Οικονομίας & ΑνάπτυξηςΥπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ & ΤΣ
Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία

GR / EN
Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα Αυξήστε το μέγεθος των γραμμάτων Μειώστε το μέγεθος των γραμμάτων
Νέα και Ενδιαφέροντα
14/2/2014 - Επίσκεψη Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Johannes Hahn στην Επιχείρηση ΠΕΤ Κεντρικής Ελλάδος ΑΒΕΕ

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014 στο Ύπατο Βοιωτίας και στην επιχείρηση ΠΕΤ Κεντρικής Ελλάδος ΑΒΕΕ, επίσκεψη του Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης  κ. Johannes Hahn.

Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο "περιοδείας" του Επιτρόπου στις 13 ελληνικές Περιφέρειες, με την οποία επιδιώκει να διασφαλίσει την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των πόρων των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών Ταμείων  - της κυριότερης πηγής δημοσίων επενδύσεων για τη χώρα ενόψει και της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014 - 2020.

Η επιχείρηση επιδοτήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες», το οποίο προκηρύχθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας το 2010.

Στο εν λόγω πρόγραμμα εντάχθηκαν 1849 υπό σύσταση και υφιστάμενες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα. Η Δημόσια Δαπάνη του προγράμματος συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο του  Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ) και των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) Μακεδονίας – Θράκης, ΠΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου, ΠΕΠ Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ηπείρου, ΠΕΠ Αττικής.

To πρόγραμμα «Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες» αποσκοπεί στον μετασχηματισμό της μεταποιητικής παραγωγικής βάσης της Ελληνικής Οικονομίας προς νέα ή διαφοροποιημένα προϊόντα και μεταποιητικές υπηρεσίες, καθώς και την ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, ως βασικής επιλογής για την παραγωγική αναβάθμιση της χώρας προς αγαθά και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, με ποιότητα, περιβαλλοντική ευαισθησία και ενσωμάτωση γνώσης και καινοτομίας.

Τον Επίτροπο, κ. Johannes Hahn, υποδέχτηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης, κ. Βελετάκος Αναστάσιος, ο οποίος και τον ξενάγησε στις εγκαταστάσεις της. Η επιχείρηση ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2004 με σκοπό την κατασκευή μονάδας παραγωγής υλικών συσκευασίας τροφίμων από ΠΕΤ και ξεκίνησε την παραγωγική της λειτουργία αναπτύσσοντας σημαντικές καινοτομίες.

Το επενδυτικό σχέδιο που συγχρηματοδοτήθηκε αφορούσε στις ακόλουθες ενέργειες:

α) την αγορά μιας μηχανής έγχυσης πλαστικού (injection) και ενός καλουπιού πωμάτων. Με τον συγκριμένο εξοπλισμό η επιχείρηση θα καθετοποιήσει την παραγωγική της διαδικασία δεδομένου ότι θα επεκταθεί στην παραγωγή πωμάτων για τις φιάλες συσκευασίας, τα οποία λόγω έλλειψης του κατάλληλου εξοπλισμού αδυνατούσε να παράγει,

β) την αγορά ενός μετρικού συστήματος με το οποίο η επιχείρηση αποσκοπεί να μειώσει το κόστος παραγωγής εκμηδενίζοντας την παραγωγή ελαττωματικών προϊόντων,

γ) την προμήθεια και εγκατάσταση πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης πελατειακών σχέσεων (CRM),

δ) την συμμετοχή της επιχείρησης στην έκθεση «Τρόφιμα και Ποτά» με σκοπό την εντατικοποίηση της προβολής των προϊόντων της,

ε) την ανάπτυξη, εγκατάσταση και πιστοποίηση Ενοποιημένου Συστήματος Διασφάλισης της Ποιότητας κατά ISO 9001:2008 και ISO 22000:2005 με σκοπό την μείωση του κόστους παραγωγής και την ποιοτική αναβάθμιση των παραγόμενων προϊόντων αλλά και των υπόλοιπων λειτουργικών διαδικασιών της επιχείρησης.

Η υλοποίηση της επένδυσης και συνακόλουθα η κοινοτική ενίσχυση συνέβαλαν:

α) στην αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας της μονάδας

β) στον υπερδιπλασιασμό του κύκλου εργασιών που προέρχεται από την πώληση πωμάτων,

γ) στη σημαντική μείωση των παραπόνων των πελατών που οφείλονταν τόσο στην ποιότητα των πωμάτων, όσο και στην καθυστέρηση εκτέλεσης των παραγγελιών.    

Τέλος, ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στο ότι η πραγματοποίηση της επένδυσης αποτέλεσε την αφετηρία για την είσοδο της επιχείρησης στην παραγωγή των πωμάτων sport cap, τα οποία μέχρι σήμερα δεν παράγονταν στην Ελλάδα, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει άμεσα στην υποκατάσταση των εισαγωγών που υπάρχουν στο συγκεκριμένο είδος.

Στην επίσκεψη παρευρέθηκαν επίσης οι κάτωθι :

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ κ. Γ. Γιαννούσης, η κ. Serene Wheler, Εκπρόσωπος Τύπου Επιτρόπου, η κ. Sabine Burdi, Προϊσταμένη Μονάδος της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  ο κ. Αργύρης Περουλάκης, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, η κ. 'Αννα Ευσταθίου, Εκπρόσωπος Τύπου της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ο κ. Νίκος Κομνηνός, Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/κης, η κ. 'Αντα Παπαθανασίου, Προϊσταμένη Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο κ. Σιάπας Θωμάς, Στέλεχος Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο κ. Κωσταράς Παναγιώτης, Στέλεχος Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο κ. Αστρακάς Στέλιος, Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακής Διαχειριστικής Στερεάς Ελλάδας (ΑΝ.ΔΙΑ.), καθώς και τα στελέχη της κ. Ζαχαρόπουλος Νικόλαος, Υπεύθυνος Προγράμματος «Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες» και κ. Σαρρή Παρασκευή, Μέλος Ομάδας Έργου της Αναπτυξιακής Διαχειριστικής Στερεάς Ελλάδας.

 

  • Η επιχείρηση ΠΕΤ Κεντρικής Ελλάδος ΑΒΕΕ έχει αναδειχθεί ως καλή πρακτική. Διαβάστε περισσότερα: εδώ

 

  • Δειτε το VIDEO της επιχείρησης εδώ
  • Περισσότερο φωτογραφικό υλικο εδω

backεπιστροφή



infoepan@mou.gr

801 11 36300

Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Facebook Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Linked In Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Twitter Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο YouTube
Ημερίδα παρουσίασης και διαβούλευσης του πλαισίου στρατηγικής του ΕΠΑνΕΚ -κίνηση
Europe In My Region Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ευρωπαϊκή τράπεζα Επενδύσεων
Ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων των Περιφερειών στους Τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών με τη χρηματοδότηση των ΠΕΠ

Συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα Jeremie


Ανάπτυξη
Νέος Επενδυτικός Νόμος

Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων
ΚΠΣ 2000-2006 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ - Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών Χάρτης ιστοχώρου

Στατιστικά στοιχεία ιστοχώρου

Όροι χρήσης

Ομάδα έργου

Υπεύθυνος ιστοχώρου

Γραφείο Πληροφόρησης:
Λεωφ. Μεσογείων 56,
11527, Αθήνα
Τηλ: 801 11 36 300
Fax: 210 74 73 666 ώρες 8 πμ-7.00 μμ
Διάυγεια
Συμβατό με τις προδιαγραφές W3C WAI σε επίπεδο ΑΑ

Πιστοποιημένο από τον οργανισμό TUV

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης