Υπουργείο Οικονομίας & ΑνάπτυξηςΥπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ & ΤΣ
Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία

GR / EN
Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα Αυξήστε το μέγεθος των γραμμάτων Μειώστε το μέγεθος των γραμμάτων
Νέα και Ενδιαφέροντα
11/2/2014 - Αποτελέσματα αξιολόγησης της πράξης: «Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Βιομηχανικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΠΑΒΕΤ) 2013 »

Η πράξη «Ανάπτυξη Βιομηχανικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΠΑΒΕΤ) 2013» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του Ε. Π. Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ) και των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων των 5 Περιφερειών μεταβατικής στήριξης του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007–2013.

Στο πλαίσιο της προκήρυξης υποβλήθηκαν 582 προτάσεις από μεμονωμένες επιχειρήσεις ή από συμπράξεις ανεξάρτητων μεταξύ τους επιχειρήσεων, εκ των οποίων 18 απορρίφθηκαν κατά τον προκαταρκτικό έλεγχο. Ο συνολικός προϋπολογισμός των υποβληθεισών προτάσεων ανερχόταν σε 216.986.164 ευρώ και η συνολική αιτούμενη δημόσια δαπάνη σε 139.739.033 ευρώ. Η διαδικασία αξιολόγησης και ιεράρχησης των προτάσεων πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα οριζόμενα στα κεφάλαια 9 και 10 του Οδηγού Εφαρμογής της πράξης.

Σε συνέχεια της με αρ. πρωτ. 1536/10-02-2014 απόφασης έγκρισης αποτελεσμάτων στο συνημμένο αρχείο/πίνακα παρουσιάζονται, κατά αύξοντα κωδικό αριθμό ηλεκτρονικής υποβολής, τα στοιχεία των ογδόντα (80) προτάσεων (θεματικός τομέας, συντονιστής φορέας, η μέγιστη εγκρινόμενη δημόσια δαπάνη ανά Περιφέρεια και συνολικά) που εγκρίνονται προς χρηματοδότηση.

Επισημαίνεται ότι το τελικό ποσό της δημόσιας δαπάνης κάθε έργου θα οριστικοποιηθεί στο στάδιο της διαμόρφωσης των Τεχνικών Παραρτημάτων Έργου, ώστε να διασφαλιστεί ότι πληρούνται οι βασικοί όροι της προκήρυξης και του Οδηγού Εφαρμογής της πράξης. Σε κάθε περίπτωση όμως η δημόσια δαπάνη δεν μπορεί να υπερβαίνει τα ποσά του ανωτέρω πίνακα.

Η διαθέσιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται, σύμφωνα με την ισχύουσα απόφαση εκχώρησης, στο ποσό των 19.800.000 ευρώ. Η συνολική εγκεκριμένη δημόσια δαπάνη των προτάσεων που εγκρίθηκαν προς χρηματοδότηση ανέρχεται στο ποσό των 19.478.594,93 ευρώ.

Τονίζεται ότι λόγω του υψηλού επιπέδου των υποβληθεισών προτάσεων και της περιορισμένης διαθέσιμης δημόσιας δαπάνης της πράξης θα καταβληθεί προσπάθεια εξεύρεσης πρόσθετων κονδυλίων για την χρηματοδότηση μεγαλύτερου αριθμού προτάσεων.

Το Πρόγραμμα ΠΑΒΕΤ στοχεύει στην ενθάρρυνση και ανάπτυξη της βιομηχανικής έρευνας και της πειραματικής ανάπτυξης με τη χρηματοδότηση έργων, που θα εκτελεστούν από δυναμικές εγχώριες επιχειρήσεις με παραγωγική δραστηριότητα.

Βασική επιδίωξη αποτελεί η προώθηση της καινοτομίας με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεωνμε την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Δείτε τα αποτελέσματα:

  1. Αποτελέσματα Αξιολόγησης του Προγράμματος 
  2. Απόφαση Έγκρισης των Αποτελεσμάτων

backεπιστροφή



infoepan@mou.gr

801 11 36300

Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Facebook Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Linked In Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Twitter Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο YouTube
Ημερίδα παρουσίασης και διαβούλευσης του πλαισίου στρατηγικής του ΕΠΑνΕΚ -κίνηση
Europe In My Region Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ευρωπαϊκή τράπεζα Επενδύσεων
Ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων των Περιφερειών στους Τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών με τη χρηματοδότηση των ΠΕΠ

Συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα Jeremie


Ανάπτυξη
Νέος Επενδυτικός Νόμος

Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων
ΚΠΣ 2000-2006 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ - Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών Χάρτης ιστοχώρου

Στατιστικά στοιχεία ιστοχώρου

Όροι χρήσης

Ομάδα έργου

Υπεύθυνος ιστοχώρου

Γραφείο Πληροφόρησης:
Λεωφ. Μεσογείων 56,
11527, Αθήνα
Τηλ: 801 11 36 300
Fax: 210 74 73 666 ώρες 8 πμ-7.00 μμ
Διάυγεια
Συμβατό με τις προδιαγραφές W3C WAI σε επίπεδο ΑΑ

Πιστοποιημένο από τον οργανισμό TUV

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης