Υπουργείο Οικονομίας & ΑνάπτυξηςΥπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ & ΤΣ
Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία

GR / EN
Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα Αυξήστε το μέγεθος των γραμμάτων Μειώστε το μέγεθος των γραμμάτων
Νέα και Ενδιαφέροντα
4/2/2014 - Επίσκεψη του Επιτρόπου κ. Johannes HAHN στην Αθήνα και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (6-7 Φεβρουαρίου 2014)

Ο Επίτροπος κ. Johannes Hahn, αρμόδιος για την Περιφερειακή Πολιτική, πρόκειται να επισκεφθεί την Ελλάδα, στις 6 και 7 Φεβρουαρίου 2014. Συγκεκριμένα:

Την Πέμπτη 6/2, ο Επίτροπος θα βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να απευθύνει εναρκτήριο χαιρετισμό στο Συνέδριο των φορέων της Στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περιφέρεια της Αδριατικής και του Ιονίου, που οργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ελληνική Προεδρία, στις 6 και 7 Φεβρουαρίου (ώρα 14.00, ξενοδοχείο Divani Caravel, οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου 2).

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου (Πέμπτη 6/2 και ώρα 15.45), στην οποία θα συμμετάσχουν οι:

- Δημήτρης Κούρκουλας, Υφυπουργός Εξωτερικών

- Johannes Hahn, Επίτροπος αρμόδιος για την Περιφερειακή Πολιτική

- Μαρία Δαμανάκη, Επίτροπος αρμόδια για την Θαλάσσια Πολιτική και την Αλιεία

- Ditmir Bushati, Υπουργός Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Αλβανίας, προεδρεύων της πρωτοβουλίας για την περιφέρεια της Αδριατικής και του Ιουνίου.

Οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ που επιθυμούν να συμμετάσχουν, είτε στις εργασίες του Συνεδρίου, είτε στη Συνέντευξη Τύπου που θα ακολουθήσει, παρακαλούνται να δηλώσουν απαραίτητα τη συμμετοχή τους στη διεύθυνση:

http://adriatic-ionian-conference.onetec.eu/press.asp

Το απόγευμα της Πέμπτης 6/2, ο Επίτροπος Hahn θα έχει κατ'ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Ιωάννη Μιχελάκη (ώρα 18.30, ξενοδοχείο Divani Caravel).

Την Παρασκευή 7/2, ο Επίτροπος κ. Johannes Hahn, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Λαμία). Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο "περιοδείας" του Επιτρόπου στις 13 ελληνικές Περιφέρειες, με την οποία επιδιώκει να διασφαλίσει την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των πόρων των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών Ταμείων – της κυριότερης πηγής δημοσίων επενδύσεων για τη χώρα ενόψει και της νέας προγραμματικής περιόδου των Ευρωπαϊκών Ταμείων 2014-2020.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης στη Λαμία θα περιλαμβάνει, κατ' αρχήν,  κατ'ιδίαν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχο Περγαντά (ώρα 09.00, στα γραφεία της Περιφέρειας).

Στη συνέχεια, ο Επίτροπος και ο Περιφερειάρχης θα συμμετάσχουν σε ενημερωτική εκδήλωση, που οργανώνει η Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στην οποία έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι της αρχών, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των φορέων της Περιφέρειας.  

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης, κ. Γιώργος Γιαννούσης, ενώ ο Επίτροπος θα εκφωνήσει κεντρική ομιλία, αναφερόμενος στις  προκλήσεις της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 και ειδικότερα στην καινοτόμο επιχειρηματικότητα και στα βιομηχανικά και τεχνολογικά πάρκα που αποτελούν μοχλό ανάπτυξης της περιφέρειας (ώρα 10.00, Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Αινιάνων 6, Λαμία).

Αμέσως μετά, ο κ. Hahn θα παραθέσει Συνέντευξη Τύπου προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ της Περιφέρειας (ώρα, 12.00, στα γραφεία της Περιφέρειας, οδός Υψηλάντη 1, Λαμία).

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Επίτροπο, κ. Hahn, μπορείτε να αναζητήσετε από την ηλεκτρονική διεύθυνση http://ec.europa.eu/commission_2010-2014/hahn/index_en.cfm

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Επιτρόπου κ. Hahn, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Επίτροπος Χαν επισκέπτεται τακτικά την Ελλάδα για να παρουσιάσει τον πρωταρχικό ρόλο που μπορούν να παίξουν στην ανάπτυξη περιφερειακής στρατηγικής "έξυπνης εξειδίκευσης" τα Διαρθρωτικά Ταμεία της ΕΕ. Αυτή τη φορά είναι η σειρά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Όπως και ο ίδιος έχει δηλώσει: "Ο λόγος που αποφάσισα να επισκεφτώ και τις 13 Ελληνικές περιφέρειες είναι για να δω και να ακούσω από τους ίδιους τους πολίτες της χώρας πώς χρησιμοποιούνται τα χρήματα των Ευρωπαϊκών ταμείων, καθώς και να συζητήσω μαζί τους τρόπους με τους οποίους μπορούν τα ταμεία αυτά να συμβάλλουν στην ανάπτυξη και να οδηγήσουν την Ελλάδα στην ανάκαμψη".

Υπάρχουν πραγματικά τεράστια πλεονεκτήματα και ιδιαίτερες δυναμικές στην Ελληνικές περιφέρειες. Η μελλοντική ευμάρεια των Ελλήνων πολιτών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον εντοπισμό αυτών των δυνατοτήτων και από την εκμετάλλευσή τους, και με την στήριξη των Ευρωπαϊκών ταμείων.

Αυτή τη φορά όμως ο σκοπός της επίσκεψης του Επιτρόπου είναι διττός αφού την προηγούμενη μέρα θα παρευρεθεί στο Συνέδριο των φορέων της Στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περιφέρεια της Αδριατικής και του Ιονίου, συμμετέχοντας έτσι στην εξέλιξη μια νέας και πολύ σημαντικής Ευρωπαϊκής πολιτικής για τη συνεργασία των περιφερειών της Ευρωπαϊκής ηπείρου και την κοινή εξεύρεση λύσεων σε κοινά προβλήματα, όπως η αντιμετώπιση ακραίων σεισμικών φαινομένων σαν αυτά που έπληξαν βάναυσα τις τελευταίες μέρες την Κεφαλονιά.  Μετά τη Βαλτική και την περιοχή του Δούναβη, έρχεται τώρα η σειρά της Αδριατικής και του Ιονίου να δώσει συνέχεια σε μια πολιτική που αποδεικνύει τη σημασία που προσδίδει η Ευρωπαϊκή Ένωση στις περιφέρειες τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


backεπιστροφή



infoepan@mou.gr

801 11 36300

Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Facebook Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Linked In Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Twitter Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο YouTube
Ημερίδα παρουσίασης και διαβούλευσης του πλαισίου στρατηγικής του ΕΠΑνΕΚ -κίνηση
Europe In My Region Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ευρωπαϊκή τράπεζα Επενδύσεων
Ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων των Περιφερειών στους Τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών με τη χρηματοδότηση των ΠΕΠ

Συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα Jeremie


Ανάπτυξη
Νέος Επενδυτικός Νόμος

Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων
ΚΠΣ 2000-2006 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ - Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών Χάρτης ιστοχώρου

Στατιστικά στοιχεία ιστοχώρου

Όροι χρήσης

Ομάδα έργου

Υπεύθυνος ιστοχώρου

Γραφείο Πληροφόρησης:
Λεωφ. Μεσογείων 56,
11527, Αθήνα
Τηλ: 801 11 36 300
Fax: 210 74 73 666 ώρες 8 πμ-7.00 μμ
Διάυγεια
Συμβατό με τις προδιαγραφές W3C WAI σε επίπεδο ΑΑ

Πιστοποιημένο από τον οργανισμό TUV

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης