Υπουργείο Οικονομίας & ΑνάπτυξηςΥπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ & ΤΣ
Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία

GR / EN
Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα Αυξήστε το μέγεθος των γραμμάτων Μειώστε το μέγεθος των γραμμάτων
Νέα και Ενδιαφέροντα
29/1/2014 - Αρχίζουν οι προετοιμασίες για την εκδήλωση OPEN DAYS 2014

Ο Γενικός Γραμματέας της Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ), κ. Gerhard Stahl, και ο Γενικός Διευθυντής Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής (ΓΔ REGIO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Walter Deffaa, εγκαινίασαν επισήμως τις προετοιμασίες για την 12η κατά σειρά εκδήλωση OPEN DAYS - Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και Πόλεων. Οι τοπικοί και περιφερειακοί φορείς μπορούν από τώρα και ως τις 14 Μαρτίου 2014,  να υποβάλουν αίτηση για την επίσημη συμμετοχή τους ως επίσημων εταίρων της εκδήλωσης. 

Υποβάλετε τώρα αίτηση συμμετοχής και γίνετε εταίροι της εκδήλωσης OPEN DAYS 2014

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων θα διαρκέσει έως τις 14 Μαρτίου 2014 για όσους ενδιαφέρονται να βοηθήσουν στη διαμόρφωση του φετινού προγράμματος της εκδήλωσης OPEN DAYS που θα λάβει χώρα στις 6-9 Οκτωβρίου 2014 στις Βρυξέλλες. Πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή της διαδικασίας, το χρονοδιάγραμμα και τις προϋποθέσεις περιγράφονται λεπτομερώς στον Οδηγό για τους εταίρους της εκδήλωσης (Guide for event partners) που διατίθεται στον δικτυακό τόπο OPEN DAYS website.

«Μεγαλώνοντας μαζί - έξυπνες επενδύσεις για τον κόσμο»

Με το σύνθημα « Μεγαλώνοντας μαζί - έξυπνες επενδύσεις για τον κόσμο», η εκδήλωση OPEN DAYS 2014 θα στραφεί γύρω από εκείνους που βασικά επηρεάζονται από την περιφερειακή και αστική πολιτική. Η εκδήλωση θα είναι μια ευκαιρία προβληματισμού πάνω στις πρώτες εμπειρίες από την εφαρμογή των προτεραιοτήτων της περιφερειακής πολιτικής που συνομολογήθηκαν προσφάτως στα πλαίσια του προϋπολογισμού της ΕΕ για την περίοδο 2014-2020 .

Το πρόγραμμα των OPEN DAYS 2014 θα έχει τρία βασικά θέματα: 

  • Διασύνδεση των περιφερειακών στρατηγικών : έξυπνη εξειδίκευση, ψηφιακό θεματολόγιο, υποστήριξη των ΜΜΕ , οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα , κατάρτιση και κοινωνική ένταξη, αστική διάσταση∙
  • Ενίσχυση των ικανοτήτων : νέες δυνατότητες και εργαλεία για τη διαχείριση προγραμμάτων ( χρηματοοικονομικές τεχνικές, αξιολογικό πλαίσιο επιδόσεων, συμφωνίες εταιρικών σχέσεων) ∙
  • Εδαφική συνεργασία : η νέα γενιά των πανευρωπαϊκών προγραμμάτων (INTERREG, URBACT, ESPON, INTERACT), διεθνής συνεργασία .

Η εκδήλωση θα δώσει την ευκαιρία να εξετασθούν τα νέα προγράμματα που αναμένεται να εγκριθούν κατά τη διάρκεια της ιταλικής προεδρίας της ΕΕ (Ιούλιος-Δεκέμβριος 2014), όπως οι ολοκληρωμένες εδαφικές επενδύσεις και η τοπική ανάπτυξη υπό την ευθύνη των τοπικών κοινοτήτων, τα νέα προγράμματα ευρωπαϊκής εδαφικής συνεργασίας και η μακροπεριφερειακή στρατηγική Αδριατικής – Ιονίου.

Ως ετήσια περιφερειακή και αστική πολιτική πλατφόρμα, η εκδήλωση OPEN DAYS προωθεί την ανταλλαγή εμπειριών και θέτει θέματα προς συζήτηση που αφορούν την τοπική, περιφερειακή και διασυνοριακή διακυβέρνηση και τη διαχείριση των χρηματοδοτικών μέσων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των άμεσα ενδιαφερομένων θα συνδυαστεί με σχετικές εισηγήσεις από τον ακαδημαϊκό χώρο. Θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν επίσης και όσες τρίτες χώρες ενδιαφέρονται να αντλήσουν από τις εμπειρίες των περιφερειών της Ευρώπης στον τομέα της περιφερειακής πολιτικής, αλλά και να παρουσιάσουν τη δική τους ιστορία.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την περίοδο 2014-2020, 366 δισ. ευρώ πρόκειται να επενδυθούν σε περιφέρειες και πόλεις των κρατών μελών της ΕΕ μέσω της Πολιτικής Συνοχής. Είναι αναμφισβήτητο λοιπόν ότι οι OPEN DAYS 2014 θα αποτελέσουν μια κρίσιμη στιγμή, διότι θα συζητηθούν οι πρώτες εμπειρίες από τη νέα αυτή περίοδο προγραμματισμού.

 

 


backεπιστροφή



infoepan@mou.gr

801 11 36300

Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Facebook Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Linked In Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Twitter Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο YouTube
Ημερίδα παρουσίασης και διαβούλευσης του πλαισίου στρατηγικής του ΕΠΑνΕΚ -κίνηση
Europe In My Region Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ευρωπαϊκή τράπεζα Επενδύσεων
Ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων των Περιφερειών στους Τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών με τη χρηματοδότηση των ΠΕΠ

Συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα Jeremie


Ανάπτυξη
Νέος Επενδυτικός Νόμος

Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων
ΚΠΣ 2000-2006 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ - Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών Χάρτης ιστοχώρου

Στατιστικά στοιχεία ιστοχώρου

Όροι χρήσης

Ομάδα έργου

Υπεύθυνος ιστοχώρου

Γραφείο Πληροφόρησης:
Λεωφ. Μεσογείων 56,
11527, Αθήνα
Τηλ: 801 11 36 300
Fax: 210 74 73 666 ώρες 8 πμ-7.00 μμ
Διάυγεια
Συμβατό με τις προδιαγραφές W3C WAI σε επίπεδο ΑΑ

Πιστοποιημένο από τον οργανισμό TUV

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης