Υπουργείο Οικονομίας & ΑνάπτυξηςΥπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ & ΤΣ
Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία

GR / EN
Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα Αυξήστε το μέγεθος των γραμμάτων Μειώστε το μέγεθος των γραμμάτων
Νέα και Ενδιαφέροντα
29/1/2014 - Δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη και του Προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Γιώργου Ζανιά μετά τη συνάντησή τους

Κ. Χατζηδάκης: «Για τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Υπουργείου Ανάπτυξης διαπιστώσαμε με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, ότι μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου είχαμε μια αύξηση της τάξεως του 28%. 

Έτσι ενώ μέχρι τα τέλη Ιουνίου, από συστάσεως αυτών των εργαλείων και των προγραμμάτων είχαν διατεθεί περίπου 100–150 εκατομμύρια ευρώ, στο τέλος Δεκεμβρίου είχαν φτάσει οι τράπεζες στο ύψος των 1.174 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο στόχος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών είναι τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι τα τέλη Μαρτίου. 'Αλλες τράπεζες πάνε καλύτερα, άλλες λιγότερο καλά και συνεννοηθήκαμε έτσι ώστε αυτοί που έχουν μείνει πίσω να τρέξουν περισσότερο.

Πέραν αυτού, συζητήσαμε για την εφαρμογή του νόμου ως προς την αναστολή των πλειστηριασμών. Εκεί διαπιστώσαμε ότι μετά τις συνεννοήσεις που έγιναν μεταξύ του Υπουργείου και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, τα πράγματα προχωρούν ομαλά. Υπάρχει μια κινητικότητα και πιστεύουμε ότι ο νόμος θα λειτουργήσει και θα έχει θετικά αποτελέσματα τόσο για την κοινωνία, όσο και για την οικονομία».

Γ. Ζανιάς: «Όπως διαπιστώσαμε σήμερα έχει αρχίσει να δημιουργείται μια υγιής δυναμική στη βελτίωση της ρευστότητας, τουλάχιστον στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, διότι ο ρυθμός βελτίωσης ήταν 28% το προηγούμενο μήνα και παρέμεινε εκεί αυτό το μήνα.

Επίσης έχει βελτιωθεί ο ρυθμός των εκταμιεύσεων, που σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα τώρα είναι 41% και οι εκταμιεύσεις είναι μετρητά στην οικονομία. 

Νομίζω πως η αγορά έχει αρχίσει να ανακαλύπτει μια δυναμική και εφόσον όλα εξελίσσονται ομαλά και χωρίς εστίες αβεβαιότητας στην οικονομία νομίζω θα συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς».


backεπιστροφή



infoepan@mou.gr

801 11 36300

Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Facebook Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Linked In Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Twitter Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο YouTube
Ημερίδα παρουσίασης και διαβούλευσης του πλαισίου στρατηγικής του ΕΠΑνΕΚ -κίνηση
Europe In My Region Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ευρωπαϊκή τράπεζα Επενδύσεων
Ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων των Περιφερειών στους Τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών με τη χρηματοδότηση των ΠΕΠ

Συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα Jeremie


Ανάπτυξη
Νέος Επενδυτικός Νόμος

Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων
ΚΠΣ 2000-2006 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ - Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών Χάρτης ιστοχώρου

Στατιστικά στοιχεία ιστοχώρου

Όροι χρήσης

Ομάδα έργου

Υπεύθυνος ιστοχώρου

Γραφείο Πληροφόρησης:
Λεωφ. Μεσογείων 56,
11527, Αθήνα
Τηλ: 801 11 36 300
Fax: 210 74 73 666 ώρες 8 πμ-7.00 μμ
Διάυγεια
Συμβατό με τις προδιαγραφές W3C WAI σε επίπεδο ΑΑ

Πιστοποιημένο από τον οργανισμό TUV

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης