Υπουργείο Οικονομίας & ΑνάπτυξηςΥπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ & ΤΣ
Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία

GR / EN
Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα Αυξήστε το μέγεθος των γραμμάτων Μειώστε το μέγεθος των γραμμάτων
Νέα και Ενδιαφέροντα
11/12/2013 - Παράταση χρόνου ολοκλήρωσης εντεταγμένων έργων και απλοποιήσεις υλοποίησης του προγράμματος «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα»

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ενημερώνει τους δικαιούχους του Προγράμματος «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΕ) του ΕΣΠΑ 2007-2013, ότι σύμφωνα με την υπ' αριθμ. πρωτ. Οικ. 14217/2690/09-12-2013 απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Αθανασίου Σκορδά, με θέμα «Παράταση Χρόνου Υλοποίησης Εντεταγμένων Έργων και Τροποποίηση - Συμπλήρωση του Οδηγού Υλοποίησης του Προγράμματος «Νέα – Καινοτομική Επιχειρηματικότητα» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΕ) του ΕΣΠΑ 2007-2013», η διάρκεια υλοποίησης των εγκεκριμένων έργων ορίζεται πλέον σε 24 (εικοσιτέσσερις) μήνες (από 18 μήνες του αρχικού οδηγού), αρχόμενης από την ημερομηνία απόφασης ένταξης των δικαιούχων.

 Με την ίδια επίσης απόφαση παρέχεται δυνατότητα τετράμηνης (4) παράτασης, εφόσον το αίτημα έκαστου ενδιαφερόμενου δικαιούχου υποβληθεί πριν την τυπική ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου, καθώς και απλοποιήσεις και δυνατότητες επιτάχυνσης διαδικασιών των υλοποιούμενων έργων κατά τα ήδη δοκιμασμένα πρότυπα άλλων προγραμμάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Για περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους γεωγραφικά αρμόδιους εταίρους του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Προγράμματος (ΕΦΕΠΑΕ), καθώς και στις ιστοσελίδες του προγράμματος: www.ypoian.grwww.ggb.gr,

www.antagonistikotita.grwww.espa.gr,

www.StartupGreece.gov.gr, και www.efepae.gr.
 
Υπενθυμίζεται ότι το Πρόγραμμα «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα», συνιστά σημαντικό εργαλείο για την αλλαγή του προτύπου μοντέλου ανάπτυξης και την στροφή προς την καινοτομία. Το έντονο ενδιαφέρον τόσο των νέων ανθρώπων, όσο και των νέων επιχειρήσεων, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, να αναλάβουν ρίσκα και να δραστηριοποιηθούν σε καινοτόμες δραστηριότητες υψηλής προστιθέμενης αξίας επιβεβαιώνει με τον πιο σαφή τρόπο, τα στοχευμένα χρηματοδοτικά εργαλεία που υιοθετεί η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και τα οποία προσβλέπουν στην ουσιαστική ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας της χώρας.
 
Στα πλαίσια του προγράμματος ενισχύονται 443 επενδυτικά σχέδια νέων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων συνολικού προϋπολογισμού 63,7 εκ ευρώ, εκ των οποίων το 56,5% αφορούν σε υπό σύσταση και νεο-ιδρυθείσες επιχειρήσεις και το 43,5% αυτών σε υφιστάμενες (έως 5 έτη λειτουργίας) επιχειρήσεις. Η δημόσια δαπάνη των εντεταγμένων επενδυτικών έργων, η οποία καταβάλλεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ελληνικό Δημόσιο στο πλαίσιο εφαρμογής του ΕΣΠΑ 2007-13, ανέρχεται στα 38.135.872,04 ευρώ.


backεπιστροφή



infoepan@mou.gr

801 11 36300

Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Facebook Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Linked In Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Twitter Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο YouTube
Ημερίδα παρουσίασης και διαβούλευσης του πλαισίου στρατηγικής του ΕΠΑνΕΚ -κίνηση
Europe In My Region Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ευρωπαϊκή τράπεζα Επενδύσεων
Ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων των Περιφερειών στους Τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών με τη χρηματοδότηση των ΠΕΠ

Συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα Jeremie


Ανάπτυξη
Νέος Επενδυτικός Νόμος

Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων
ΚΠΣ 2000-2006 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ - Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών Χάρτης ιστοχώρου

Στατιστικά στοιχεία ιστοχώρου

Όροι χρήσης

Ομάδα έργου

Υπεύθυνος ιστοχώρου

Γραφείο Πληροφόρησης:
Λεωφ. Μεσογείων 56,
11527, Αθήνα
Τηλ: 801 11 36 300
Fax: 210 74 73 666 ώρες 8 πμ-7.00 μμ
Διάυγεια
Συμβατό με τις προδιαγραφές W3C WAI σε επίπεδο ΑΑ

Πιστοποιημένο από τον οργανισμό TUV

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης