Υπουργείο Οικονομίας & ΑνάπτυξηςΥπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ & ΤΣ
Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία

GR / EN
Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα Αυξήστε το μέγεθος των γραμμάτων Μειώστε το μέγεθος των γραμμάτων
Νέα και Ενδιαφέροντα
12/9/2013 - Εορτασμός της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία» συμμετέχει και φέτος δυναμικά στους εορτασμούς της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας (European Cooperation Day), που τιμάται υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διοργανώνοντας μια σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο όλων των Προγραμμάτων, τη διαχειριστική ευθύνη των οποίων φέρει. Συγκεκριμένα:

  • Στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013» διοργανώνεται διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα «Promoting the beauty of the Cross border area and its people - Προωθώντας την ομορφιά της διασυνοριακής περιοχής και των ανθρώπων της». Στο διαγωνισμό συμμετέχουν ιδιώτες και ερασιτέχνες φωτογράφοι άνω των 18 ετών που κατοικούν στην επιλέξιμη περιοχή του Προγράμματος. Οι καλύτερες φωτογραφίες θα βραβευθούν, ενώ επιλεγμένες φωτογραφίες θα εκτεθούν στην πόλη της Κομοτηνής κατά το χρονικό διάστημα 13-16/09/2013 και στην πόλη του Κάρτζαλι, στην Βουλγαρία, κατά το χρονικό διάστημα 20-23/09/2013.

Περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Προγράμματος www.greece-bulgaria.eu/.

  • Στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας  «Ελλάδα-Κύπρος 2007-2013» διοργανώνεται η εκδήλωση «Ταξιδεύοντας με την παράδοση» στις 25 Σεπτεμβρίου 2013 στη Λίμνη, στον 'Αγιο Νικόλαο στην Κρήτη, με γαστρονομικά εδέσματα από τις Περιφέρειες Κρήτης, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και την Κύπρο. Τα παραδοσιακά προϊόντα θα εκτεθούν σε τέσσερα κιόσκια – περίπτερα για προβολή και γευσιγνωσία της κάθε Περιφέρειας. Η εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία με το Δήμου Αγίου Νικολάου, που θα συμβάλει με  τη συμμετοχή χορευτικών συλλόγων και τοπικών προϊόντων, στο  πλαίσιο των εκδηλώσεων της Εβδομάδας Τουρισμού.

Περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Προγράμματος www.greece-cyprus.eu/.

  • Στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013» διοργανώνονται τρεις κατά σειρά εκδηλώσεις συμβολικού χαρακτήρα με το γενικό τίτλο «Η θάλασσα που μας ενώνει». Η πρώτη πραγματοποιείται στην Ηγουμενίτσα, Περιφέρεια Ηπείρου, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013 και προβλέπει τη συμμετοχή νέων κωπηλατών του Δημοτικού Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας, ενώ στη δεύτερη που διοργανώνεται στην Κέρκυρα, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013, θα λάβουν μέρος νέοι από το «Χαμόγελο του Παιδιού Κέρκυρας», καθώς και ιστιοπλόοι και ναυτοπρόσκοποι. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να κατασκευάσουν  χάρτινες βαρκούλες, θα τις «διακοσμήσουν» με τα χρώματα της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και με μηνύματα συνεργασίας, και θα τις αφήσουν να πλεύσουν από τα σκάφη τους στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, το φυσικό σύνορο που ενώνει τις δύο χώρες. Στην Κέρκυρα θα διοργανωθεί κι ένας μικρός αγώνας σκαφών optimist. Ανάλογη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και στην Ιταλία, στο Καροβίνιο του Μπρίντιζι, Περιφέρεια Απουλίας, στις 21 Σεπτεμβρίου 2013

Περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Προγράμματος www.greece-italy.eu/.

  • Στο πλαίσιο του ΙΡΑ Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας  «Ελλάδα-Αλβανία 2007-2013» διοργανώνεται στις 14/09/2013 διασυνοριακή ιστιοπλοϊκή ρεγκάτα από την Κέρκυρα στους Αγ. Σαράντα με επιστροφή. Αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 50 ιστιοπλόοι με δέκα σκάφη.  

Περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Προγράμματος www.greece-albania.eu/.

  • Στο πλαίσιο του ΙΡΑ Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας  «Ελλάδα-πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2007-2013» διοργανώνεται Διαγωνισμός και Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο “We belong Here: Life, people and nature in the cross-border area”. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι ανοικτή για τους κατοίκους των συμμετεχουσών χωρών στο Πρόγραμμα. Εβδομήντα φωτογραφίες θα εκτεθούν σε δημόσια έκθεση στην Έδεσσα (20-26 Σεπτεμβρίου 2013, Πολιτιστικό Κέντρο Έδεσσας) και στη συνέχεια στην Οχρίδα (7-14 Οκτωβρίου 2013, House of Culture “Gligor Prlicev”). Οι τρεις καλύτερες φωτογραφίες θα βραβευτούν.

Περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Προγράμματος www.ipa-cbc-programme.eu/.

Σημειώνεται ότι όλες οι εκδηλώσεις οργανώνονται σε συνεργασία με τις εθνικές αρχές των γειτονικών κρατών, καθώς και τις κατά τόπους Αντιπροσωπείες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τι είναι η Ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας

Η Ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας αποτελεί πρωτοβουλία του δικτύου INTERACT, στο οποίο συμμετέχουν όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό την προβολή της Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας και της προστιθέμενης αξίας που προσφέρει στην ανάπτυξη των διασυνοριακών περιοχών σε ένα ευρύ κοινό και όχι απλά στους δυνητικούς Τελικούς Δικαιούχους, που έως τώρα αποτελούσαν το κοινό-στόχο των επικοινωνιακών ενεργειών των Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας.

Συνολικά συμμετέχουν περισσότερα από 70 Προγράμματα και οργανώνονται περισσότερες από 280 εκδηλώσεις σε 40 χώρες.

 

 


backεπιστροφή



infoepan@mou.gr

801 11 36300

Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Facebook Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Linked In Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Twitter Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο YouTube
Ημερίδα παρουσίασης και διαβούλευσης του πλαισίου στρατηγικής του ΕΠΑνΕΚ -κίνηση
Europe In My Region Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ευρωπαϊκή τράπεζα Επενδύσεων
Ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων των Περιφερειών στους Τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών με τη χρηματοδότηση των ΠΕΠ

Συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα Jeremie


Ανάπτυξη
Νέος Επενδυτικός Νόμος

Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων
ΚΠΣ 2000-2006 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ - Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών Χάρτης ιστοχώρου

Στατιστικά στοιχεία ιστοχώρου

Όροι χρήσης

Ομάδα έργου

Υπεύθυνος ιστοχώρου

Γραφείο Πληροφόρησης:
Λεωφ. Μεσογείων 56,
11527, Αθήνα
Τηλ: 801 11 36 300
Fax: 210 74 73 666 ώρες 8 πμ-7.00 μμ
Διάυγεια
Συμβατό με τις προδιαγραφές W3C WAI σε επίπεδο ΑΑ

Πιστοποιημένο από τον οργανισμό TUV

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης