Υπουργείο Οικονομίας & ΑνάπτυξηςΥπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ & ΤΣ
Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία

GR / EN
Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα Αυξήστε το μέγεθος των γραμμάτων Μειώστε το μέγεθος των γραμμάτων
Νέα και Ενδιαφέροντα
8/5/2009 - Ημερίδα του ΥΠΑΝ με θέμα «Επιχειρηματική Καινοτομία: Μοχλός Ενίσχυσης Ανταγωνιστικότητας, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Συνοχής»

Επ`Α ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης η Ειδική Γραμματεία για την Ανταγωνιστικότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Think Tank IPD for Development and Εvolution διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Επιχειρηματική Καινοτομία: Μοχλός Ενίσχυσης Ανταγωνιστικότητας, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Συνοχής» το Σάββατο 9 Μαΐου 2009 και ώρα 09:00 – 13:30, στο Ξενοδοχείο Divani Caravel (Βασ. Αλεξάνδρου αρ.2) στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη στις μέρες μας, η επιχειρηματικότητα αναπτύσσεται σε ένα εξαιρετικά σύνθετο και πολύπλοκο διεθνές οικονομικό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το άνοιγμα και τη διεθνοποίηση των αγορών, από νέες αναδυόμενες οικονομικές δυνάμεις, από την ανάπτυξη του διαδικτύου, από την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και από τις τεχνολογίες αιχμής που αναδεικνύουν νέα πεδία έρευνας και αναζήτησης. Το πλαίσιο λειτουργίας των επιχειρήσεων υφίσταται γρήγορες και θεμελιώδεις αλλαγές. Η επένδυση, λοιπόν, στην καινοτομία μέσω της ενίσχυσης και προώθησης καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών που αναπτύσσονται από τους Έλληνες επιχειρηματίες, ιδιαίτερα τους νέους, αποτελεί μονόδρομο όχι μόνο για την ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων αλλά και για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας στο άκρως ανταγωνιστικό, παγκοσμιοποιημένο και σύγχρονο διεθνές περιβάλλον. Σκοπός της ημερίδας είναι η παρουσίαση προτάσεων για την περαιτέρω προώθηση της καινοτομίας με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της περιφερειακής ανάπτυξης, λαμβάνοντας υπόψη ότι η προώθηση της καινοτομίας είναι το κυρίαρχο στοιχείο όλων των Δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΠΑΝ ΙΙ) της περιόδου 2007-2013.

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα παρουσιαστεί και θα διανεμηθεί η έκδοση με τίτλο «Καινοτομία και Ανταγωνιστικότητα: 52 Σκέψεις» που περιλαμβάνει σκέψεις, απόψεις και προτάσεις 50 και πλέον Ελλήνων πολιτικών, επιχειρηματιών και διανοητών σχετικά με τις εφαρμογές της καινοτομίας και της εργαλειοποίησης των καινοτόμων προτάσεων για την προώθηση της ανταγωνιστικότητας. (Βλ. συνημμένη λίστα)

Στο 1ο στρογγυλό τραπέζι της ημερίδας (10.00 – 11.30) που συντονίζει ο Ειδικός Γραμματέας για την Ανταγωνιστικότητα κ. Ελευθέριος Σταυρόπουλος με θέμα: «Καινοτομία και Ανταγωνιστικότητα. Τι πολιτικές θέλουμε» θα μιλήσουν οι κ.κ. Γιάννος Γραμματίδης, Πρόεδρος Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, ο καθηγητής οικονομικών στο οικονομικό Παν/μιο Αθηνών και Επιστημονικός Δ/ντης του ΙΟΒΕ κ. Γιάννης Στουρνάρας καθώς και οι Κων/νος Αγγελόπουλος, Μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας και Γιώργος Κουτσογιανόπουλος, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας Helic του τομέα μικροηλεκτρονικής που μεσούσης της οικονομικής κρίσης άνοιξε γραφεία στην Ιαπωνία και τη Silicon Valley στις ΗΠΑ

Στο 2Ο στρογγυλό τραπέζι της ημερίδας που θα διεξαχθεί από τις 12:00 – 13:30 με θέμα: «Καινοτομία και Ανταγωνιστικότητα: Καλές Πρακτικές στην Ελλάδα» συντονιστής είναι ο κ. Νίκος Σαμαράς, Πρόεδρος του ινστιτούτου Think Tank IPD for Development and Εvolution και θα μιλήσουν ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας κ. Γ. Αναστασόπουλος, ο Δ/ντης Πωλήσεων Δημοσίου και Ακαδημαϊκού Τομέα της Microsoft Α.Ε. κ. Π. Θεοδοσόπουλος, ο κ. Κώστας Κυπαρρισίδης, Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.)  και ο κ. Χ. Γκόρτσος, Γενικός Γραμματέας Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Η ημερίδα έχει την ευγενική στήριξη του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) και του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ).

Το πρόγραμμα της ημερίδας θα είναι διαθέσιμο στο διαδικτυακό τόπο www.competitive-greece.gr.


backεπιστροφή



infoepan@mou.gr

801 11 36300

Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Facebook Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Linked In Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Twitter Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο YouTube
Ημερίδα παρουσίασης και διαβούλευσης του πλαισίου στρατηγικής του ΕΠΑνΕΚ -κίνηση
Europe In My Region Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ευρωπαϊκή τράπεζα Επενδύσεων
Ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων των Περιφερειών στους Τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών με τη χρηματοδότηση των ΠΕΠ

Συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα Jeremie


Ανάπτυξη
Νέος Επενδυτικός Νόμος

Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων
ΚΠΣ 2000-2006 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ - Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών Χάρτης ιστοχώρου

Στατιστικά στοιχεία ιστοχώρου

Όροι χρήσης

Ομάδα έργου

Υπεύθυνος ιστοχώρου

Γραφείο Πληροφόρησης:
Λεωφ. Μεσογείων 56,
11527, Αθήνα
Τηλ: 801 11 36 300
Fax: 210 74 73 666 ώρες 8 πμ-7.00 μμ
Διάυγεια
Συμβατό με τις προδιαγραφές W3C WAI σε επίπεδο ΑΑ

Πιστοποιημένο από τον οργανισμό TUV

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης