Υπουργείο Οικονομίας & ΑνάπτυξηςΥπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ & ΤΣ
Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία

GR / EN
Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα Αυξήστε το μέγεθος των γραμμάτων Μειώστε το μέγεθος των γραμμάτων
Νέα και Ενδιαφέροντα
29/5/2010 - Επίσκεψη ΥΠΟΙΑΝ στην Κομοτηνή εν όψει της επαναλειτουργίας της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας και της Έκθεσης “Θράκη 2010”

Το Σάββατο το πρωί, η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας συνάντησε τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, μαζί με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Γ. Πεταλωτή. Η κα Κατσέλη ανέλυσε μεταξύ άλλων το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της ΕΝΚΛΩ, η οποία παρέμενε κλειστή για πάνω από ένα χρόνο και μπαίνει σε επαναλειτουργία μέσα στις επόμενες ημέρες.

«Εκτός από τη μάχη της δημοσιονομικής εξυγίανσης, δίνουμε καθημερινά μάχη για την Ανάπτυξη. Το στοίχημα της Ανάπτυξης υλοποιείται με τη στήριξη της ποιοτικής, ανταγωνιστικής παραγωγής στην Ελλάδα. Παραγωγή για εξαγωγές, για υποκατάσταση εισαγωγών, για εσωτερική κατανάλωση, για διατήρηση και δημιουργία θέσεων εργασίας, καθώς και για στήριξη του πραγματικού εισοδήματος. Συστρατεύουμε όλα μας τα εργαλεία, τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, το νέο Αναπτυξιακό Νόμο, τα προγράμματα ΤΕΜΠΜΕ, με ένα και μοναδικό στόχο: Να στηρίξουμε την ποιοτική, ανταγωνιστική παραγωγή στην Ελλάδα και να ενισχύσουμε την υγιή επιχειρηματικότητα», δήλωσε η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Τ. Κατσέλη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Κομοτηνή.

Το Σάββατο το πρωί, η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας συνάντησε τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, μαζί με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Γ. Πεταλωτή. Η κα Κατσέλη ανέλυσε μεταξύ άλλων το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της ΕΝΚΛΩ, η οποία παρέμενε κλειστή για πάνω από ένα χρόνο και μπαίνει σε επαναλειτουργία μέσα στις επόμενες ημέρες.

Το σχέδιο που υλοποιείται περιλαμβάνει σε πρώτη φάση την άμεση λειτουργία των Κλωστηρίων Ροδόπης και Μαρώνειας, μίας μικρής μονάδας στη Νάουσα που χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη τα υπολείμματα των δύο κλωστηρίων και τη διατήρηση του εμπορικού σήματος της Gallop.

Παράλληλα, αναγνωρισμένος Σύμβουλος αναλαμβάνει μέσα σε ένα πολύ αυστηρό χρονοδιάγραμμα την εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας τριών νέων επενδυτικών προτάσεων, οι οποίες αφορούν: α) στη διαχείριση αποβλήτων στην περιοχή των Οινοφύτων, β) στη δημιουργία εμπορικών και τουριστικών υποδομών στη Νάουσα και γ) στη συμμετοχή σε θεσμικού τύπου επενδύσεις που συνδέονται με την ανάταξη του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης.

Για την υλοποίηση του έργου αυτού, η Πολιτεία παρέχει την εγγύησή της κατά 80% μέχρι του ποσού των 62 εκατ. ευρώ, τα οποία θα εκταμιευτούν σταδιακά ανάλογα με την πρόοδο και την επιτυχία των εργασιών. Μέσα στα ποσά αυτά περιλαμβάνεται η αποπληρωμή ενός μεγάλου μέρους των δεδουλευμένων, καθώς και η πλήρης εξόφληση των νόμιμων αποζημιώσεων για όσους από τους εργαζόμενους δεν δύναται στη φάση αυτή να διατηρήσει η Εταιρία. 

«Στο εγχείρημα αυτό λίγοι πίστεψαν, αλλά έγινε πραγματικότητα με ένα νέο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, το οποίο χρηματοδοτούν οι Τράπεζες με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Ένα πρόγραμμα, του οποίου τα θετικά αποτελέσματα θα φανούν μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς η Εταιρία βάζει μπροστά μετά από ένα χρόνο που δεν λειτουργούσε», δήλωσε η ΥΠΟΙΑΝ, ενώ απευθυνόμενη προς τους εργαζόμενους είπε: «Τώρα ξεκινάμε! Είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρουμε, προκειμένου όλοι όσοι μιλούν για το μεγάλο πρόβλημα της Ελληνικής Κλωστοϋφαντουργίας, να μιλούν σε τρία χρόνια για το μεγάλο θαύμα της Ελληνικής Κλωστοϋφαντουργίας».

Αμέσως μετά, η κα Κατσέλη επισκέφτηκε τις εταιρίες ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ, Α.Β. ΡΟΤΑ και ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΘΡΑΚΗΣ ΑΒΕΕ. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής δήλωσε: «Επισκεφτήκαμε τέσσερα εργοστάσια ακριβώς για να σηματοδοτήσουμε τη στήριξη μας στην ελληνική παραγωγή, η οποία κάτω από αντίξοες συνθήκες δίνει τη δική της μάχη για εξαγωγές. Χάρηκα ιδιαίτερα, διότι διαπίστωσα πως οι προοπτικές είναι ιδιαίτερα θετικές για πολλές από τις επιχειρήσεις της ΒΙΠΕ Κομοτηνής».



13/3/2012 Περισσότερο φωτογραφικό υλικό
backεπιστροφή



infoepan@mou.gr

801 11 36300

Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Facebook Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Linked In Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Twitter Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο YouTube
Ημερίδα παρουσίασης και διαβούλευσης του πλαισίου στρατηγικής του ΕΠΑνΕΚ -κίνηση
Europe In My Region Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ευρωπαϊκή τράπεζα Επενδύσεων
Ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων των Περιφερειών στους Τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών με τη χρηματοδότηση των ΠΕΠ

Συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα Jeremie


Ανάπτυξη
Νέος Επενδυτικός Νόμος

Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων
ΚΠΣ 2000-2006 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ - Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών Χάρτης ιστοχώρου

Στατιστικά στοιχεία ιστοχώρου

Όροι χρήσης

Ομάδα έργου

Υπεύθυνος ιστοχώρου

Γραφείο Πληροφόρησης:
Λεωφ. Μεσογείων 56,
11527, Αθήνα
Τηλ: 801 11 36 300
Fax: 210 74 73 666 ώρες 8 πμ-7.00 μμ
Διάυγεια
Συμβατό με τις προδιαγραφές W3C WAI σε επίπεδο ΑΑ

Πιστοποιημένο από τον οργανισμό TUV

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης