Υπουργείο Οικονομίας & ΑνάπτυξηςΥπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ & ΤΣ
Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία

GR / EN
Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα Αυξήστε το μέγεθος των γραμμάτων Μειώστε το μέγεθος των γραμμάτων
Νέα και Ενδιαφέροντα
14/11/2011 - Δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, μετά την ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης

Δήλωση του Υπουργού κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη

Κυρίες και κύριοι,

H νέα υπό τον κ. Παπαδήμο κυβέρνηση  πρέπει να πετύχει. Και τούτο γιατί καλείται να διασφαλίσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας, την ευημερία των Ελλήνων πολιτών και την παραμονή μας στο ευρώ, το οποίο είναι το εθνικό μας νόμισμα.

Η νέα κυβέρνηση έχει μια πολύτιμη προίκα, τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων αφού εκτός από το ΠΑΣΟΚ συμμετέχουν στη σημερινή κυβέρνηση και άλλα κόμματα.

Είμαι πεπεισμένος και δεν μπορώ να διανοηθώ το αντίθετο ότι όλοι εμείς που συμμετέχουμε στη νέα κυβέρνηση αλλά και τα κόμματα που τη στηρίζουν θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, τον καλύτερό μας εαυτό, ώστε οι Έλληνες να νιώσουν και πάλι ασφαλείς. Να πιστέψουν ότι η Ελλάδα έχει προοπτική και ελπίδα.

Εμείς εδώ στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας συνεχίζουμε το έργο μας με προτεραιότητες την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, την ενίσχυση της ρευστότητας που αποτελεί όρο επιβίωσης για την επιχειρηματική δραστηριότητα της χώρας ώστε να σταματήσουν να κλείνουν επιχειρήσεις εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας.

Προς την κατεύθυνση αυτή κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια ούτως ώστε να δημιουργήσουμε εγγυητικά ταμεία και με χρήση του ΕΣΠΑ να μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα από τη μια μεριά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας και από την άλλη τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, τις μεγάλες αναπτυξιακές επιλογές της χώρας.

Να προσελκύσουμε νέες άμεσες ξένες επενδύσεις από το εξωτερικό, αλλά και ταυτόχρονα να ενεργοποιήσουμε τον επενδυτικό νόμο, τα επενδυτικά κίνητρα για τους Έλληνες επιχειρηματίες.

Να διαμορφώσουμε περαιτέρω ένα ισχυρό ελκυστικό επιχειρηματικό περιβάλλον, έτσι ώστε να καταργήσουμε τη γραφειοκρατία, τη διαφθορά και τις καθυστερήσεις στην προώθηση των επενδύσεων.
Να προχωρήσουμε στην ακόμα μεγαλύτερη και ταχύτερη απορρόφηση και αξιοποίηση του ΕΣΠΑ. Να προχωρήσουμε περαιτέρω σε αυτό το πολύ σημαντικό βήμα που έγινε φέτος, την ενίσχυση περαιτέρω των ελληνικών εξαγωγών.

Ήδη το Σεπτέμβριο έχουμε μια αύξηση των εξαγωγών κατά 65%. Αυτό το μεγάλο θαύμα που συντελείται στο χώρο της εξαγωγικής δραστηριότητας θα συνεχιστεί με τα προγράμματά μας να τρέχουν, να ενισχύουν τους Έλληνες εξαγωγείς και στο επίπεδο της ρευστότητας, αλλά ταυτόχρονα και στην ενίσχυση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα» έχει γνωρίσει μια πολύ μεγάλη επιτυχία, όπως επίσης και η ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων μέσα από το πρόγραμμα του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων.

Και τέλος, προτεραιότητά μας είναι η ενίσχυση και στήριξη της ελληνικής ναυτιλίας, αυξάνοντας την  προστιθέμενη αξία της ελληνικής ναυτιλίας στην ελληνική οικονομία.

Είμαι πολύ ευτυχής γιατί έχουμε στην ομάδα μας, εδώ στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ένα νέο μέλος τον Υφυπουργό τον κ. ¶δωνι Γεωργιάδη, έναν πολιτικό, ο οποίος ανήκει στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό.Του εύχομαι καλή επιτυχία. Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους μας και μαζί με τον Σωκράτη Ξυνίδη και το Θάνο Μωραϊτη θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να πετύχουμε.
Σας ευχαριστώ.

Δήλωση του Υφυπουργού κ. ¶δωνι Γεωργιάδη 

Κύριε Υπουργέ, αγαπητέ Μιχάλη.

θέλω να πω ότι είμαι εξαιρετικά συγκινημένος που βρίσκομαι εδώ, θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό να ανταποκριθώ τόσο στην εμπιστοσύνη του κ. Πρωθυπουργού του κ. Παπαδήμου, όσο και του Προέδρου του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού του Γιώργου Καρατζαφέρη, χωρίς τον οποίο δεν ήμουν εδώ.

Θέλω να διαβεβαιώσω τους πάντες ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, τις επόμενες εβδομάδες θα κριθεί όχι απλώς η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, αλλά η παραμονή της χώρας στην Ευρώπη. Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε, ο τόπος δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο και βεβαίως ο χώρος της ναυτιλίας τον τομέα της οποίας έχω αναλάβει την ευθύνη, μπορεί να είναι η αιχμή του δόρατος για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις και θέλω να το πω αυτό και να ακουστεί ότι αισθάνομαι πολύ μεγάλο αίσθημα ασφάλειας κ. Υπουργέ, που είστε εσείς Προϊστάμενος σε αυτό το Υπουργείο.


backεπιστροφή



infoepan@mou.gr

801 11 36300

Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Facebook Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Linked In Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Twitter Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο YouTube
Ημερίδα παρουσίασης και διαβούλευσης του πλαισίου στρατηγικής του ΕΠΑνΕΚ -κίνηση
Europe In My Region Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ευρωπαϊκή τράπεζα Επενδύσεων
Ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων των Περιφερειών στους Τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών με τη χρηματοδότηση των ΠΕΠ

Συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα Jeremie


Ανάπτυξη
Νέος Επενδυτικός Νόμος

Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων
ΚΠΣ 2000-2006 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ - Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών Χάρτης ιστοχώρου

Στατιστικά στοιχεία ιστοχώρου

Όροι χρήσης

Ομάδα έργου

Υπεύθυνος ιστοχώρου

Γραφείο Πληροφόρησης:
Λεωφ. Μεσογείων 56,
11527, Αθήνα
Τηλ: 801 11 36 300
Fax: 210 74 73 666 ώρες 8 πμ-7.00 μμ
Διάυγεια
Συμβατό με τις προδιαγραφές W3C WAI σε επίπεδο ΑΑ

Πιστοποιημένο από τον οργανισμό TUV

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης