Υπουργείο Οικονομίας & ΑνάπτυξηςΥπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ & ΤΣ
Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία

GR / EN
Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα Αυξήστε το μέγεθος των γραμμάτων Μειώστε το μέγεθος των γραμμάτων
Νέα και Ενδιαφέροντα
14/10/2011 - Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, εγκαινίασε τη νέα μονάδα της Friesland στην Πάτρα

«Η δημιουργία νέων εγκαταστάσεων παραγωγής από μια μεγάλη ολλανδική εταιρία, εδώ στη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι η Ελλάδα μπορεί να προσελκύσει και να φιλοξενήσει μεγάλες και υγιείς επενδύσεις από το εξωτερικό.
Χρειαζόμαστε τέτοιες μεγάλες επενδύσεις μεγάλων επιχειρήσεων για να αναστηλώσουμε την πραγματική οικονομία»
τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης εγκαινιάζοντας τις νέες εγκαταστάσεις παραγωγής γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ, στο εργοστάσιο της FrieslandCampina Hellas στη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας, σήμερα, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011.

«Η σημερινή εκδήλωση στέλνει κι ένα ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης για τις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ένα μήνυμα εμπιστοσύνης για την Ελλάδα και τους Έλληνες» επισήμανε ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει τους τελευταίους μήνες για την προσέλκυση νέων επενδύσεων, η οποία έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει καρπούς.

Σε αυτό το πλαίσιο πρόσφατα επισκέφθηκε την Ελλάδα για τον σκοπό αυτό ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας, κ. Φίλιπ Ρέσλερ, επικεφαλής μιας μεγάλης αποστολής, αποτελούμενης από επιχειρηματίες και παραγωγικούς φορείς της Γερμανίας που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα, ενώ πριν από δύο ημέρες επισκέφθηκε ο κ. Χρυσοχοϊδης το Παρίσι, προκειμένου να προβάλει τις επενδυτικές ευκαιρίες σε κορυφαίους Γάλλους επιχειρηματίες, τραπεζικά στελέχη αλλά και τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας κ. Φρανσουά Μπαρουέν.

Για τον ίδιο λόγο μάλιστα, ο Έλληνας υπουργός θα επισκεφθεί τη Βιέννη την προσεχή Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011. «Ανοίγουμε διαύλους με την Ευρώπη για την προσέλκυση νέων επενδύσεων, αλλά και για την επέκταση των υφιστάμενων,  που ταυτόχρονα θα σημάνουν και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» τόνισε αναφερόμενος σε αυτή την πρωτοβουλία ο κ. Χρυσοχοϊδης.

Σημειώνεται ότι η παρούσα ολλανδική επένδυση της εταιρίας Friesland, ύψους 10 εκ. ευρώ, εντάχθηκε πρόσφατα στο νέο Επενδυτικό Νόμο, με τις γρήγορες, διαφανείς και πρωτοπόρες διαδικασίες που προβλέπονται, μέσα σε μόλις 5 μήνες και χωρίς να υπάρχει καμία επαφή των υπηρεσιών με τους επενδυτές. Παράλληλα, η επένδυση αναμένεται ότι θα συμβάλει στη δημιουργία περίπου 100 θέσεων εργασίας, τόσο στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης όσο και στα διάφορα στάδια της παραγωγικής αλυσίδας και των υποστηρικτικών εργασιών στην αγορά.

«Στόχος μας είναι να ασκούμε πολιτικές που προωθούν την εξωστρέφεια, το ζωντάνεμα της παραγωγικής διαδικασίας, την καινοτομία, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Δηλαδή, όλα αυτά στα οποία πρέπει να βασίζεται το νέο μοντέλο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας» τόνισε ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και αναφέρθηκε στους βασικούς και άμεσους στόχους που έχει θέσει και υλοποιεί το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, και οι οποίοι συνοψίζονται στα εξής:

  • Την υλοποίηση της εθνικής στρατηγικής για τις εξαγωγές, από κοινού με τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, που ήδη έχει ως αποτέλεσμα την αλματώδη αύξησή τους κατά 40% το πρώτο επτάμηνο του 2011.
  • Την ριζική αλλαγή του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, προκειμένου να γίνει πιο ελκυστικό και φιλικό στις επενδύσεις. Στο πλαίσιο αυτό έχουν ήδη γίνει μεταρρυθμίσεις, όπως η εφαρμογή του one stop shop, η απλοποίηση των αδειοδοτήσεων για τα τεχνικά επαγγέλματα και τις επιχειρήσεις, το νέο πτωχευτικό δίκαιο ενώ άμεσα θα ολοκληρωθούν οι θεσμικές παρεμβάσεις για την απλοποίηση όλων των αδειοδοτικών διαδικασιών και την κατάργηση των 70 επιχειρηματικών εμποδίων που γιγαντώθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες, λειτουργούσαν αποτρεπτικά και αποτελούσαν τροχοπέδη για νέες επενδύσεις.
  • Την στοχευμένη και άμεση αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων.
  • Την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων στις Περιφέρειες.
  • Την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων, ξένων και ελληνικών με την κινητοποίηση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και του ιδιωτικού τομέα, αλλά και την επέκταση της νομοθεσίας του fast track.


«Σήμερα, μέσα από αυτή την εκδήλωση, ο ιδιωτικός τομέας στέλνει ένα σημαντικό, ελπιδοφόρο μήνυμα στήριξης στην ελληνική οικονομία» τόνισε ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα συνεχιστούν οι επενδύσεις αυτού του είδους, που θα είναι ικανές να δημιουργήσουν μια νέα μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στην πραγματική οικονομία.


backεπιστροφή



infoepan@mou.gr

801 11 36300

Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Facebook Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Linked In Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Twitter Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο YouTube
Ημερίδα παρουσίασης και διαβούλευσης του πλαισίου στρατηγικής του ΕΠΑνΕΚ -κίνηση
Europe In My Region Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ευρωπαϊκή τράπεζα Επενδύσεων
Ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων των Περιφερειών στους Τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών με τη χρηματοδότηση των ΠΕΠ

Συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα Jeremie


Ανάπτυξη
Νέος Επενδυτικός Νόμος

Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων
ΚΠΣ 2000-2006 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ - Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών Χάρτης ιστοχώρου

Στατιστικά στοιχεία ιστοχώρου

Όροι χρήσης

Ομάδα έργου

Υπεύθυνος ιστοχώρου

Γραφείο Πληροφόρησης:
Λεωφ. Μεσογείων 56,
11527, Αθήνα
Τηλ: 801 11 36 300
Fax: 210 74 73 666 ώρες 8 πμ-7.00 μμ
Διάυγεια
Συμβατό με τις προδιαγραφές W3C WAI σε επίπεδο ΑΑ

Πιστοποιημένο από τον οργανισμό TUV

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης