Υπουργείο Οικονομίας & ΑνάπτυξηςΥπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ & ΤΣ
Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία

GR / EN
Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα Αυξήστε το μέγεθος των γραμμάτων Μειώστε το μέγεθος των γραμμάτων
Νέα και Ενδιαφέροντα
7/9/2011 - Με προσήλωση στις μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα θα υπερβεί την κρίση

Κατά την ομιλία του στην ημερίδα “Reset Greece – Rebuilding the economy after the crisis” που διενεργεί η «Συμμαχία Φιλελεύθερων Δημοκρατών για την Ευρώπη», ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, υπογράμμισε, ότι «η κυβέρνηση τους τελευταίους 20 μήνες εφαρμόζει ένα μεγάλο πρόγραμμα προσαρμογής και αναμόρφωσης της ελληνικής οικονομίας», διαβεβαιώνοντας ότι θα πραγματοποιήσει «κάθε προσπάθεια για να πετύχουμε τους από κοινού συμφωνημένους στόχους του προγράμματος προσαρμογής της οικονομίας μας.»

Παράλληλα, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στην ημερίδα «ότι η επίπονη προσπάθεια για οικονομική αλλαγή αποδίδει και ο δυναμισμός του επιχειρηματικού τομέα ανακάμπτει μετά από δεκαετίες επιδοτούμενης κατανάλωσης και κάμψης της παραγωγικότητας.»

Παράλληλα, ανέφερε ως πρώτο μεγάλο βήμα εξόδου από την κρίση το πλαίσιο για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους που αποφάσισε πρόσφατα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, και όπως τόνισε «εμείς θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να επιταχύνουμε την εφαρμογή του».

Ακόμη, ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα θα υπερβεί την κρίση με ανάπτυξη στην πραγματική οικονομία.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη στρατηγική του υπουργείου για την ανάπτυξη, στην οποία περιλαμβάνεται η ενίσχυση των εξαγωγών, η αναδιαμόρφωση των κινήτρων για τις ιδιωτικές επενδύσεις, η προσέλκυση ξένων μεγάλων επενδύσεων καθώς και η επιτάχυνση του ΕΣΠΑ.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στο πρόβλημα της ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας και ειδικότερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που όπως είπε είναι το σημαντικότερο ζήτημα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν από κοινού Ελλάδα και ΕΕ τους επόμενους μήνες. «Στην Ευρώπη έχουμε εργαλεία και την εμπειρία να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν έχουμε χρόνο όταν σήμερα ακόμα και υγιείς επιχειρήσεις βγαίνουν από την αγορά.», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο υπουργός απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «η ελληνική οικονομία θα υπερβεί την κρίση, είναι ευθύνη μας να δώσουμε όραμα και ελπίδα». «Είναι δικιά μας ευθύνη να βρούμε χειροπιαστές λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από τη διαδικασία ανάκαμψης της οικονομίας μας», κατέληξε ο κ. Χρυσοχοϊδης.


Δήλωση υπουργού στις Βρυξέλλες, στην τηλεόραση της ΝΕΤ

«Αγωνιζόμαστε να αλλάξουμε το μοντέλο ανάπτυξης της Ελλάδας, να δημιουργήσουμε μια οικονομία ανταγωνιστική, παραγωγική. Τα πρώτα αποτελέσματα ήδη φαίνονται. Εκείνο που έχει σημασία είναι να δικαιώσουμε τις θυσίες που κάνουν σήμερα οι Έλληνες και οι Ελληνίδες.

Θυσίες προκειμένου να αλλάξει η χώρα, να διασωθεί δημοσιονομικά. Ζητάμε τη συμπαράσταση όλης της Ευρώπης σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουμε ανάπτυξη παντού, έτσι ώστε να διανείμουμε στη συνέχεια την κοινωνική ευημερία».


backεπιστροφή



infoepan@mou.gr

801 11 36300

Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Facebook Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Linked In Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Twitter Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο YouTube
Ημερίδα παρουσίασης και διαβούλευσης του πλαισίου στρατηγικής του ΕΠΑνΕΚ -κίνηση
Europe In My Region Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ευρωπαϊκή τράπεζα Επενδύσεων
Ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων των Περιφερειών στους Τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών με τη χρηματοδότηση των ΠΕΠ

Συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα Jeremie


Ανάπτυξη
Νέος Επενδυτικός Νόμος

Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων
ΚΠΣ 2000-2006 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ - Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών Χάρτης ιστοχώρου

Στατιστικά στοιχεία ιστοχώρου

Όροι χρήσης

Ομάδα έργου

Υπεύθυνος ιστοχώρου

Γραφείο Πληροφόρησης:
Λεωφ. Μεσογείων 56,
11527, Αθήνα
Τηλ: 801 11 36 300
Fax: 210 74 73 666 ώρες 8 πμ-7.00 μμ
Διάυγεια
Συμβατό με τις προδιαγραφές W3C WAI σε επίπεδο ΑΑ

Πιστοποιημένο από τον οργανισμό TUV

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης